ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Με λιγότερο προσωπικό θα χρειαστεί να λειτουργήσουν φέτος οι παιδικοί σταθμοί

Με λιγότερο προσωπικό θα χρειαστεί να λειτουργήσουν φέτος πολλοί παιδικοί σταθμοί της Αθήνας, καθώς δεν θα γίνουν οι απαιτούμενες προσλήψεις εργαζομένων λόγω της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών για μη ανανέωση των συμβάσεων.
Κατά συνέπεια, κάποιες χιλιάδες νηπίων και βρεφών σε όλο το λεκανοπέδιο δεν θα μπορέσουν να φοιτήσουν σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και οι οικογένειές τους είτε θα επιβαρυνθούν στέλνοντάς τα σε ιδιωτικούς είτε απλώς θα χρειαστεί να επαναπροσδιορίσουν τον οικογενειακό καθημερινό τους βίο.
Η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να μην εγκρίνει προσλήψεις για δημοσιονομικούς λόγους έχει επηρεάσει και τον τρόπο που θα λειτουργήσουν φέτος οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στο λεκανοπέδιο Αττικής.
Στη Γλυφάδα, η μείωση του αριθμού των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και τις άλλες κοινωνικές δομές από 200 σε 70 είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν δεκτά λιγότερα παιδιά. «Από τις 800 αιτήσεις μπορούμε να εξυπηρετήσουμε γύρω στις 600» λέει  ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιάννης Θεοδωρόπουλος.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Με λιγότερο προσωπικό θα χρειαστεί να λειτουργήσουν φέτος οι παιδικοί σταθμοί Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">