ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κλείνουν το ενα μετα το αλλο τα καταστήματα στην Γλυφάδα.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, μόνο το πρώτο πεντάμηνο του 2010 – εντός του Δήμου Αθηναίων- διέκοψαν τις δραστηριότητές τους 726 επιχειρήσεις!

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται οι ελληνικές επιχειρήσεις. Δεκαέξι χιλιάδες καταστήματα έβαλαν λουκέτο το πρώτο πεντάμηνο του 2010, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, εάν η κατάσταση παραμείνει ίδια μέχρι το τέλος του χρόνου, υπολογίζεται ότι θα κλείσουν 60.000 επιχειρήσεις και 100.000 εργαζόμενοι θα βρεθούν στον δρόμο.

Γλυφάδα

Από το τσουνάμι των λουκέτων δεν κατάφεραν να κρατηθούν ούτε τα καταστήματα που βρίσκονται στους εμπορικότερους δρόμους της Γλυφάδας.
Δρόμοι όπως η Ιωάννου Μεταξά, η Γούναρη και η Γεννηματά αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που βλέπουν ξενοίκιαστα τα μαγαζιά τους έχουν ρίξει τα ενοίκια κατά 50%, αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει. Όπως λέει ο πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας Κωνσταντίνος Μαυριάς: «Κάποτε τουλάχιστον υπήρχε κόσμος που χάζευε τις βιτρίνες. Τώρα δεν υπάρχει τίποτα. Καταστήματα κλείνουν συνέχεια. Από την αρχή του έτους έχουν κλείσει συνολικά 100 μαγαζιά στους κεντρικότερους δρόμους της Γλυφάδας, ενώ η μείωση του τζίρου των καταστημάτων που έχουν απομείνει φτάνει ακόμα και το 70%. Το χειρότερο είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα μαγαζιά παραμένουν ξενοίκιαστα αν και η μείωση στα ενοίκια φτάνει το 50%».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κλείνουν το ενα μετα το αλλο τα καταστήματα στην Γλυφάδα. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">