ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αποτέλεσμα τηλεφωνικής δημοσκόπησης που πραγματοποίησε στη Γλυφάδα η εταιρία CATI ?

Προσωπικά δεν γνωρίζω καμία εταιρία CATI. Το C.A.T.I. (Computer Aided Telephone Interviewing) ή Εφαρμογή Διενέργειας Τηλεφωνικών Δημοσκοπήσεων πρόκειται για ένα  σύστημα  που περιλαμβάνει: Δημιουργία και διαχείριση ερωτηματολογίων.
Περιμένω λοιπόν να αποσαφηνιστεί απο το aftodioikisi.gr ποιά είναι η εταιρία που έκανε την δημοσκόπηση,και σε ποιόν ανήκει ώστε να θεωρήσουμε γνήσιο και έγκυρο το δείγμα.
Σε αντίθετη περίπτωση πρόκειται για παραπληροφόρηση.


Δήμαρχο που να έχει πείρα σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης επιθυμεί να έχει το 81% των ερωτηθέντων, όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα τηλεφωνικής δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η εταιρία CATI το διάστημα 10 με 14 Ιουνίου 2010 σε δείγμα 600 ατόμων, μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ στο δήμο Γλυφάδας.
Στα χαρακτηριστικά που προσδίδουν οι ερωτηθέντες στους διεκδικητές του χρίσματος, σημαντική θέση καταλαμβάνει το ποσοστό εκείνων που θέλουν ανανέωση στα δρώμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ποσοστό 84,6% χαρακτηρίζει ως θετική τη δοκιμή νέων προσώπων ως Δήμαρχοι.

Επιπλέον οι ερωτηθέντες φαίνεται να έχουν σε υψηλή εκτίμηση και το κριτήριο της εντοπιότητας των υποψηφίων, καθώς το 69,8% προτιμά ως Δήμαρχο κάποιον που έχει ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωή του στην πόλη τους.

Εν τω μεταξύ αναφορικά με το έργο του νυν δημάρχου, Γιάννη Θεωδορόπουλου, οι ερωτώμενοι σε ποσοστό 55,1% εμφανίζονται δυσαρεστημένοι, το 17,8% δηλώνει ικανοποίηση και το 25,2% δηλώνουν ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι.

Αναγκαία κρίνουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ και την ριζική ανανέωση της «γαλάζιας» δημοτικής παράταξης που θα κατέλθει στην επικείμενη αναμέτρηση, καθώς ποσοστό 89,1% κρίνει αναγκαία την κίνηση αυτή σε αντίθεση με το μόλις 9% που έχει αντίθετη γνώμη.

Αναφορικά με τους πιθανούς διεκδικητές του χρίσματος για το δήμο, τα ποσοστά διαμορφώθηκαν ως εξής: 26,8% Δίβαρης Στέλιος, 9,3% Καραπάνος Δημήτρης, 9% Παπαδόπουλος Οδυσσέας. Το 5,5% των προτιμήσεων συγκεντρώνει ο Ασλανίδης Ευάγγελος. Σημαντικό είναι το ποσοστό εκείνων που απαντούν ότι δεν ξέρουν ποιον θα προτιμήσουν, που αγγίζει το 26,8%, ενώ κανέναν από τους προαναφερθέντες δεν επιθυμεί το 16,1%.


Σε ότι αφορά σε μία πιθανή υποψηφιότητα που να προέρχεται από την κεντρική πολιτική σκηνή, οι απόψεις διίστανται. Ποσοστό 31,6% διαφωνεί απόλυτα, ενώ το 26,1% συμφωνεί απόλυτα με αυτή την επιλογή. Μάλλον διαφωνώ απάντησε το 22,3%, ενώ το 13,5% απάντησε ούτε συμφωνώ – ούτε διαφωνώ. Μάλλον συμφωνώ απάντησε το 6,2% και το 2% δήλωσε άγνοια.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αποτέλεσμα τηλεφωνικής δημοσκόπησης που πραγματοποίησε στη Γλυφάδα η εταιρία CATI ? Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">