ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ακόμη και οι Τούρκοι ενδιαφέρονται για τα αρχαία Ελληνικά

Για τρίτη χρονιά, Τούρκοι σπεύδουν να μάθουν αρχαία Ελληνικά και μάλιστα δωρεάν. Οι τάξεις αποτελούνται συνήθως από φοιτητές, οι οποίοι θεωρούν μεγάλη τιμή την εκμάθηση των αρχαίων.


Η δωρεάν διδασκαλία των Αρχαίων και Νέων Ελληνικών στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, παραδίδεται κάθε Κυριακή. Για τρίτη συνεχή χρονιά, ήδη στα Τούρκικα έχει μεταφραστεί ο Ηρόδοτος και ο Αριστοτέλης. Οι μεταφράσεις γίνονται κατευθείαν από τα αρχαία ελληνικά στα τουρκικά, αλλά...... σε έκτακτη ανάγκη «επιστρατεύονται» και τα αγγλικά.

Οι Τούρκοι φοιτητές, θεωρούν μεγάλη τιμή να μάθουν αρχαία Ελληνικά. Τα μαθήματα ξεκίνησαν με 40 άτομα την πρώτη χρονιά ενώ φέτος οι αιτήσεις έφθασαν τις 750 και τελικά χρειάστηκε να γίνει επιλογή των μαθητών. Το Σισμανόγλειο Μέγαρο από το 2003 ανήκει στην κυριότητα του ελληνικού προξενείου.

26.11.2010
Γλυφάδα web 2010

''Μεταξύ μας Μεταxa η αρχαία ελληνική, η πληρέστερη γλώσσα διαθνώς και η επίσημη γλώσσα του θεού του σύμπαντος, που επέλεξε ως αφετηρία γεννήσεως του Πολιτισμού την Ελλάδα.''

''Αυτό είναι σημαντικό ζήτημα το οποίο πρέπει να ενδιαφέρει και τους φορείς και εμπλεκομένους με τα κοινά της Πόλης μας. Θεωρώ σκόπιμο να αναφέρω στήν νεα διοίκηση του Δήμου Γλυφάδας ειδικά στον τομέα Πολιτισμού πρέπει να δωθεί ιδιαίτερη έμφαση και να μην επαναληφθουν τα φαινόμενα του παρελθόντος. Είναι προτιμότερο να δωθουν κονδύλια για εκμάθηση των Δημοτών Δωρεάν Αρχαίων Ελληνικών, Χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών κ.α και σε καμία περίπτωση κονδύλια για ανούσιες παρουσίες καλοπληρωμένων τραγουδιστών και εκδηλώσεων του τίποτα. Κύριε Κόκκορη παρακαλώ την προσοχή σας.Ο Πολιτισμός πρέπει να είναι συνιφασμένος με τα δεδομένα του παρόντος και την ουσιαστική συνδρομή των θετικών του παρελθόντος, και σε καμία περίπτωση εκδηλώσεων της στιγμής χωρίς μακροπρόθεσμα θετικά στους Δημότες. Αντί ανούσιων εκδηλώσεων ψυχαγωγίας, καλύτερα επίπεδο μορφωτικό για όσους και όσες το επιθυμούν. Με λίγα λόγια πιάνουν τόπο τα κονδύλια, τα χρήματα όλων μας.''
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ακόμη και οι Τούρκοι ενδιαφέρονται για τα αρχαία Ελληνικά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">