ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ


Παρακολουθήστε το βίντεο.

Στην ιστοσελίδα http://www.realnightmare.org/news/105/ θα δείτε όλους τους χάρτες που παρουσιάζουν την πορεία της μάχης των Πολιτειών των ΗΠΑ κατά της ηλεκτρονικής ταυτότητας πολίτη από το 2005 έως σήμερα. Συγκεκριμένα, οι Πολιτείες με χρώμα έχουν ζητήσει την ακύρωση του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική ταυτότητα για τους Αμερικανούς πολίτες (REAL ID Act) το οποίο πέρασε με καμουφλαρισμένο τρόπο το 2005 η κυβέρνηση του Βush.

Όταν οι γερουσιαστές και οι βουλευτές συνειδητοποίησαν τι ήταν στην πραγματικότητα το νομοσχέδιο αυτό, άρχισαν την νομοθετική άμυνα σε επίπεδο Πολιτειών, ήτοι η κάθε Πολιτεία άρχισε να περνάει νομοθεσία που να καθιστά άκυρο το νομοσχέδιο.

Το Νομοσχέδιο αυτό είναι αντίστοιχο με αυτό που έχει ετοιμάσει για άμεση εφαρμογή η δική μας κυβέρνηση!

 Σύμφωνα με τον χάρτη (του έτους 2009), με κόκκινο είναι εκείνες οι Πολιτείες των ΗΠΑ που ήδη πέρασαν νομοθεσία που απαγορεύει την συμμόρφωση με το επίμαχο νομοσχέδιο στην επικράτειά τους.

Με κίτρινο είναι οι Πολιτείες που πέρασαν ψηφίσματα που καταγγέλλουν το νομοσχέδιο,
με πράσινο εκείνες που έχουν καταφέρει να περάσουν νομοθεσία κατά του νομοσχεδίου σε ένα τουλάχιστον τμήμα (chamber) και με μπλε εκείνες στις οποίες έχει μπει νομοθεσία που αντίκειται στο νομοσχέδιο αυτό.

Πιστεύω ότι οι Έλληνες βουλευτές πρέπει να ανταποκριθούν στην κρισιμότητα της κατάστασης και να εξαναγκάσουν την κυβέρνησή μας όχι μόνο να σταματήσει άμεσα την διαδικασία για την ψήφιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου, αλλά και να είναι η δεύτερη χώρα (μετά την Βρεττανία που ήδη κατάργησε την ηλεκτρονική κάρτα πολίτη για τους Βρεττανούς τον περασμένο Σεπτέμβρη) που θα παλέψει νομοθετικά για την προάσπιση των συνταγματικών ελευθεριών τις οποίες καταργεί η ηλεκτρονική ταυτοποίηση του πολίτη.

(Στις ΗΠΑ από το 2005 προσπαθούν να καθιερώσουν την "κάρτα πολίτη" και δεν τάχουν καταφέρει λόγω της αντίδρασης τουλάχιστον 25 πολιτειών!!! )

Στη χώρα μας τα φερέφωνα της διαπλοκής οι δημοσιογραφίσκοι δεν πέρασαν τις αντιδράσεις των πολιτών, καθώς και οι εκλεγμένοι μας δεν πράτουν ανάλογα των εκπροσώπων στις Η.Π.Α.
Θεωρείτε οτι είναι εξυπνότεροι, οι υποταγμένοι;

O πρωτεργάτης,

Γιάννης Κουρδομένος
  • Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας, είναι ενα απο τα λίγα αντιδιαπλεκόμενα blog.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">