ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης "Η ΕΥΠ δεν υπηρετούσε το ρόλο της"

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά τη δημοσιοποίηση του εγγράφου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα από το Wikileaks.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναρωτήθηκε «πού ακριβώς συνίσταται η "αποκάλυψη" για το θέμα της ΕΥΠ», επισημαίνοντας: «Όταν ανέλαβα το υπουργείο υπήρχε μια πραγματικότητα πολύ δυσάρεστη. Την έχω περιγράψει στον Τύπο και στη Βουλή. Η ΕΥΠ δεν υπηρετούσε το ρόλο της για την ασφάλεια της χώρας. Αλλά από τότε τα πράγματα άλλαξαν πολύ».

«Έχω κάνει χιλιάδες δηλώσεις, έχει μπει εισαγγελέας στην ΕΥΠ, έχει μπει ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και πρόσφατα παρέδωσε την έκθεσή του.  Ό,τι αναφέρεται σε αυτό το έγγραφο είναι πράγματα δημοσίως λεχθέντα και εκπλήσσομαι που εμφανίζονται ως αποκάλυψη», σημείωσε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αντιπαρήλθε την κριτική περί ευαίσθητων πληροφοριών για τις οποίες ενημερώθηκε η Ουάσιγκτον, επαναλαμβάνοντας πως ο ίδιος τα έχει πει όλα αυτά δημοσίως και αντεπιτέθηκε, λέγοντας: «Πρόκειται για μεγάλη υποκρισία και θεωρίες συνωμοσίας, πολύ προσφιλείς σε ορισμένους».

Ερωτηθείς για την αναφορά περί ελληνοαμερικανικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στο έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε πως οι διεθνείς συνεργασίες για θέματα τρομοκρατίας και εγκληματικότητας είναι μια υπόθεση καθημερινή και πρέπει να υπάρχει, προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα, προς όφελος του πολίτη.
  • Πρός όφελος του πολίτη πρέπει να υπάρξει έρευνα για τις περιπτώσεις κυβερνητικής και κρατικής τρομοκρατίας με παραβίαση του Συντάγματος.
  • Ο κ Παπαγγελόπουλος αδράνησε απόλυτα ως αρμόδιος σε φάκελλο με στοιχεία που είχα καταθέσει όταν ήταν προιστάμενος της εισαγγελίας. (Αυτό τουλάχιστον σε εμένα δηλώνει πάρα πολλά διότι στη συνέχεια κάποιοι τον επέλεξαν για διοικητή της Ε.Υ.Π.)
  • Γνωρίζουμε με επάρκεια οτι το κάθε νόμισμα εχει δυο όψεις, σκόπιμα όλοι προβάλουν και προωθούν μόνο την μια όψη.
Δημοσίευση12/1/2011, Αναδημοσίευση 16/1/2012

Γιάννης Κουρδομένος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης "Η ΕΥΠ δεν υπηρετούσε το ρόλο της" Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">