ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ετοιμος ο Σαμαράς για Αλλαγές στη Ν.Δ.

Ύστερα από μια μακρά περίοδο συζητήσεων και ζυμώσεων, στη Νέα Δημοκρατία, πλησιάζει η ώρα των αλλαγών στο κόμμα, σε οργανωτικό και πολιτικό επίπεδο. Ο κ. Αντ. Σαμαράς άκουσε τα τελευταία εικοσιτετράωρα πολλές ιδέες και προτάσεις στις συναντήσεις που είχε με τα στελέχη του κόμματος και συνεργάτες του, μελέτησε με προσοχή τις επί μέρους παραμέτρους των αποφάσεών του. Δεν ήταν λίγες οι φορές που του επισημάνθηκαν οι δυσκολίες ανάκαμψης που εμφανίζει το κόμμα του και φέρεται έτοιμος να προχωρήσει σε συγκεκριμένες κινήσεις και πρωτοβουλίες, οι οποίες θα διευκολύνουν την έξοδο από το τούνελ και θα βοηθήσουν τη Ν.Δ. να ανακάμψει δημοσκοπικά.

Όπως επεσήμαναν και στον ίδιο πολλοί από τους συνομιλητές του, η κομματική βάση αναμένει τολμηρές επιλογές που θα αποσαφηνίζουν την πολιτική του κόμματος, σε καίρια ζητήματα καθημερινότητας, εκτός της οικονομικής πρότασης, που σε αυτήν στηρίζεται η αντιπολιτευτική δράση. Στις συζητήσεις που έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί στη Ρηγίλλης, κυρίαρχη είναι η άποψη, ότι οι αλλαγές που αναμένονται θα πρέπει να ενισχύουν την ενότητα και την ομοιογένεια, ενώ θεωρούν πως με τα πρόσωπα που θα κληθούν να αναλάβουν ρόλους θα ξεκαθαριστούν και οι θέσεις της Ν.Δ. στα μεγάλα θέματα και θα τονώνουν τον αντιπολιτευτικό λόγο του αλλά και την κυβερνητική προοπτική.

Ο κ. Σαμαράς έχει επίγνωση της κατάστασης και σχεδίασε τις επόμενες κινήσεις του με λεπτομέρειες. Οι αλλαγές είναι προ των πυλών και το τρίπτυχο είναι: κατ' αρχήν οργανωτικές αλλαγές στο κόμμα (αλλαγή τομεαρχών και ανακατάξεις στις γραμματείες), αναδιάταξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και στο τέλος αναγγελία πολιτικών στόχων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

H ανάγκη για παρέμβαση στον οργανωτικό ιστό της Ν.Δ. είναι προφανής και ο κ. Σαμαράς θέλει να ενισχύσει την πολιτική παραγωγικότητα των οργάνων και την προσήλωσή τους, πλέον σε βασικές πολιτικές προτεραιότητες. Έχουν ήδη διατυπωθεί πολλές εναλλακτικές ιδέες μεταξύ των οποίων και το ενδεχόμενο να ενισχυθεί η ευέλικτη ομάδα, ο λεγόμενος «πρωϊνός καφές», με τη συμμετοχή των κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ.

Τέλος στο πεδίο των πολιτικών στόχων ο κ. Σαμαράς ετοιμάζεται να βάλει το δυναμικό του κόμματος σε τροχιά εκπόνησης πλήρους κυβερνητικού προγράμματος ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο για εκλογές, ειδικά για πρόωρες. Υπό τον συντονισμό του γραμματέα Προγράμματος κ. Ευρ. Στυλιανίδη, ολόκληρος ο κομματικός μηχανισμός, οι κοινωνικές οργανώσεις και άλλοι φορείς θα καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους από την επεξεργασία των οποίων θα διαμορφωθεί το τελικό κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ.
  • Κύριε Σαμαρά συγγνώμη, δεν υπάρχει ενδεχώμενο εκλογής σας, την καρέκλα του πρωθυπουργού δεν θα την πλαισιώσεται, τουλάχιστον πρός το παρών, και εαν εκλεγεί ο δικός μου πρόεδρος των ΗΠΑ την πλαισίωση να την ξεχάσετε στήν Ν.Δ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ετοιμος ο Σαμαράς για Αλλαγές στη Ν.Δ. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">