ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Περιορίζεται δραστικά ο αριθμός των ηλικιωμένων που θα εντάσσονται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με περιορισμό όσων ωφελούνται.

Το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης συζητήθηκε χτες στο ΔΣ της ΚΕΔΚΕ.
Σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου παραδίδει η κυβέρνηση το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», σύμφωνα με το σχέδιο της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, το οποίο συζητήθηκε χτες στο ΔΣ της ΚΕΔΚΕ.

Η εξέλιξη αυτή, που όπως φαίνεται θα επισφραγιστεί όταν παρόμοιες προνοιακές δράσεις θα περάσουν πλήρως στον έλεγχο των Καλλικρατικών Δήμων, επιχειρήθηκε να αποκρυβεί από τον εισηγητή του θέματος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, δήμαρχο Συκαιών Σίμο Δανιηλίδη, αλλά και από την παράταξη της ΝΔ. Αμφότερες οι πλευρές θεώρησαν σκόπιμο να εμφανίσουν ως επιτυχία - και ούτε λίγο ούτε πολύ να θριαμβολογήσουν - για το γεγονός ότι βάσει της ΚΥΑ το προαναφερόμενο πρόγραμμα παρατείνεται μέσω του ΕΣΠΑ για ένα χρόνο, δηλαδή έως τα τέλη Δεκέμβρη του 2011, αποφεύγοντας οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση.

«Δρομολογείται η παράδοση και αυτού του τομέα στην επιχειρηματική δράση, άμεσα ή έμμεσα, μέσω των ΜΚΟ και των "κοινωνικών επιχειρήσεων". Αλλωστε, η υπουργός Κατσέλη έχει πει ότι οι "κοινωνικές επιχειρήσεις" θα αναλάβουν το πρόγραμμα μετά τη λήξη της χρηματοδότησης», υπογράμμισε ο Χρ. Τέγος και πρόσθεσε: «Η δεύτερη διαφορά σε σχέση με το παρελθόν, είναι ότι αλλάζουν τα κριτήρια με τα οποία επιλέγονται οι "ωφελούμενοι" των υπηρεσιών. Αυτή η αλλαγή πιθανά να έχει στόχο την περικοπή της δαπάνης με περιορισμό των ωφελουμένων. Ως σήμερα "ωφελούμενοι" θεωρούνταν ηλικιωμένοι, ΑμεΑ κλπ, που έχουν ανάγκη κατ' οίκον ιατρικής φροντίδας και οικιακή εξυπηρέτηση, ώστε να μείνουν στο περιβάλλον του σπιτιού τους. Είναι γνωστό, βέβαια, ότι το υπάρχον πρόγραμμα δεν κάλυπτε τις υπάρχουσες ανάγκες, μόνο 100.000 αποδέκτες, και ότι η επάρκεια σε προσωπικό και οι υποδομές - εξοπλισμός που έχουν δεν είναι στο επίπεδο που απαιτείται. Τώρα, "ωφελούμενοι" θεωρούνται όχι οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι, αλλά άνεργοι ή αυτοί που απειλούνται από ανεργία και έχουν στο σπίτι τους κάποιον ηλικιωμένο ή ΑμΕΑ που φροντίζουν.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι εάν κάποιος άνεργος έχει συγγενή του ηλικιωμένο ή ΑμΕΑ θα του παρέχεται ένα κουπόνι (σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση) για να μπορεί να παρέχει υπηρεσίες στο συγγενή του... Με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό ο αριθμός και εκείνων που θα εργάζονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά και εκείνων στους οποίους θα παρέχονται οι υπηρεσίες κατ' οίκον.
  • Ημίμετρα, ημίμετρα, που τα γνωρίζουν όλοι, μπαλώματα, ξηλώματα, σε κάθε μια πόλη.
  • Τουλάχιστον εγω μπορώ να γνωρίζω καλύτερα τις μεθόδους απατεώνων, και θα ασχοληθώ κάποια στιγμή σε τοπικό επίπεδο Γλυφάδας και βάση των δεδομένων αιτήσεων στόν Δήμο και τους πλαισιωτές του χθές και του αύριο σε κάποιες περιπτώσεις.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Περιορίζεται δραστικά ο αριθμός των ηλικιωμένων που θα εντάσσονται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">