ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Άνοδος της δημοτικότητας Barack Obama
Η δημοτικότητα του προέδρου Barack Obama σημείωσε άλμα 11 μονάδων μετά την επιχείρηση των Η.Π.Α. κατά την οποία σκοτώθηκε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με δημοσκόπηση των CBS/New York Times που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με αυτήν την μηνιαία έρευνα που διενεργήθηκε μετά την επίθεση την Κυριακή από τις ειδικές δυνάμεις κατά του κρησφύγετου του αρχηγού της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν, το 57% των Αμερικανών που ρωτήθηκαν δηλώνουν ότι εγκρίνουν το έργο του αμερικανού προέδρου, έναντι του 46% που ήταν στις αρχές Απριλίου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Οbama σημείωσε τα καλύτερα αποτελέσματα στα θέματα του αγώνα κατά της τρομοκρατίας: το 72% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι του έχουν εμπιστοσύνη στο θέμα αυτό. Και το 61% εγκρίνει τους χειρισμούς του για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, μια αύξηση κατά 17 εκατοστιαίες μονάδες από τον Ιανουάριο.

Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων είχαν προβλέψει μια τέτοια άνοδο της δημοτικότητας του προέδρου, αλλά είχαν προειδοποιήσει για τον χωρίς αμφιβολία εφήμερο χαρακτήρα της: η δημοτικότητα του προκατόχου του Ομπάμα, Τζορτζ Μπους είχε έτσι αυξηθεί τον Δεκέμβριο του 2003, όταν ο Σαντάμ Χουσέιν είχε συλληφθεί, μειώθηκε όμως κατά το ίδιο ποσοστό τον επόμενο μήνα.

Άλλες δημοσκοπήσεις επιβεβαίωσαν επίσης την αύξηση της δημοτικότητας του Ομπάμα, αν και κατά μικρότερο ποσοστό: η Washington Post και το Ινστιτούτο Pew την εκτιμούν στο 56%, αύξηση έως και εννέα μονάδες σε ένα μήνα, ενώ σύμφωνα με έρευνα των CNN/Opinion Research ανέρχεται τώρα σε 52%, έναντι 48% στις αρχές Απριλίου. Η καθημερινή δημοσκόπηση του Gallup την εκτιμά σε 47% (+1%).
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Άνοδος της δημοτικότητας Barack Obama Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">