ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ανακοίνωση της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" για τους συμβασιούχους

Ανακοίνωση της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" για τους συμβασιούχους του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης


Επιβεβαιώνεται ότι οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης το προηγούμενο διάστημα για τους συμβασιούχους, ούτε ουτοπικές, ούτε ανεδαφικές ήταν με βάση τα λεγόμενα της διοίκησης του Δήμου και του ίδιου του Δημάρχου.

Η στροφή του Δημάρχου γίνεται κάτω από την πίεση των εργαζομένων, όχι μόνο στο Δήμο μας αλλά και σε όλους τους Δήμους . To Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να πάρει απόφαση. Να πάρουν επίσημα θέση όλοι απέναντι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Χρειάζεται σ αυτή την κρίσιμη φάση οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα .

To θεσμικό πλαίσιο που απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου στηρίχθηκε από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ και τους εκπροσώπους τους στη τοπική διοίκηση. Η στάση τους ευνοεί την κυβέρνηση να επεκτείνει πλήρως την ελαστική εργασία.

Καμιά απόφαση Δημάρχου δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον οργανωμένο αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Δεν μπορεί οι τύχες τους να κρίνονται ανάμεσα στο γραφείο οποιουδήποτε Δημάρχου και του Επίτροπου.

Ακόμα και αν πληρωθούν τώρα οι εργαζόμενοι το πρόβλημα θα το ξαναβρούν μπροστά τους αφού τα μέτρα της κυβέρνησης συνεχίζονται . Ο κ. Ραγκούσης εξήγγειλε νέες περικοπές μισθών και επιδομάτων καθώς και μείωση δυναμικού επικαλούμενος το «πλεονάζον» προσωπικό στους δήμους.

Χρειάζεται σύγκρουση συνολικά με την πολιτική της κυβέρνησης της ΕΕ, των κομμάτων και των εκπροσώπων τους στην τοπική διοίκηση που εφαρμόζουν και στηρίζουν τον Καλλικράτη σε όλα τα επίπεδα. Δεν υπάρχει και ούτε μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση του Καλλικράτη.

Η κατεύθυνση είναι να περικοπούν κι άλλο οι πόροι από το κράτος και να αυξηθεί το χαράτσι στις υπηρεσίες των Δήμων.

Να μην εναποθέσουν τις ελπίδες τους στα κρατικά όργανα και στις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Να πάρουν την οργάνωση του αγώνα στα χέρια τους μαζί με το ταξικό κίνημα , μαζί με το ΠΑΜΕ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ανακοίνωση της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" για τους συμβασιούχους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">