ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Χιλιάδες στους δρόμους στη Συρία

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους πόλεων σε όλη τη Συρία μετά τις προσευχές της Παρασκευής, διαδηλώνοντας εναντίον του καθεστώτος και εναντίον της δράσης του στρατού.


Διαδηλώσεις με αίτημα να τερματιστεί η εξουσία του Άσαντ πραγματοποιούνται στη συνοικία Μεντάν στη Δαμασκό, στην πολιορκημένη Χομς, στη Λαττάκεια στις ακτές, στη νότια πόλη Ντεράα και στην ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, στην παραμεθόριο με τη σουνιτική καρδιά του Ιράκ, είπαν ακτιβιστές.

Εκατοντάδες αστυνομικοί και δυνάμεις πιστές στον Μπασάρ Αλ Άσαντ επιτέθηκαν με γκλομπ κατά διαδηλωτών στην κουρδική πόλη Κουμίσλι.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετά άτομα.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα για ελευθερία, ζητώντας να μπει τέλος στις διακρίσεις κατά της κουρδικής κοινότητας της Συρίας.

Εν τω μεταξύ, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις συνεχίζονται στην πόλη Χομς. Πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας, όταν άρματα μάχης επιτέθηκαν σε συνοικίες της πόλης.

Η Χομς -μια πόλη 165 χλμ. βόρεια της Δαμασκού- έχει καταστεί το επίκεντρο των επιχειρήσεων των ένοπλων δυνάμεων του Άσαντ, με στόχο να συντριβεί το κίνημα εναντίον του Σύρου προέδρου και να σταματήσουν οι διαδηλώσεις εναντίον του αυταρχικού καθεστώτος του που διαρκούν τέσσερις μήνες.

Τουλάχιστον 50 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες, σε κλιμακούμενες επιθέσεις στη Συρία.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Χιλιάδες στους δρόμους στη Συρία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">