ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

CRISIS IN USA: Πιέσεις ώστε να υπάρξει μια συντονισμένη αντίδραση


Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's για πρώτη φορά από το 1946 έχει προκαλέσει πανικό στις χρηματαγορές και έντονη ανησυχία στους ηγέτες της Ε.Ε. που βρίσκονται διαρκώς σε ανοιχτή γραμμή.

Μάλιστα, πληροφορίες ανέφεραν πως οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών της ομάδας των επτά (G7) θα συζητούσαν την κρίση χρέους και τις εξελίξεις στις χρηματαγορές σε τηλεφωνική διάσκεψη σήμερα μετά τα μεσάνυχτα.

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των χωρών της Ομάδας των Επτά (G7) θα πραγματοποιήσουν μία νέα τηλεφωνική συνδιάσκεψη αύριο το πρωί πριν από το άνοιγμα των ασιατικών αγορών, προκειμένου να τις καθησυχάσουν σχετικά με την κρίση χρέους, μετέδωσε σήμερα το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji Press.

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, οι εκπρόσωποι των χωρών της G7 θα μπορούσαν ακόμη να δημοσιεύσουν μία κοινή ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια αυτής της τηλεφωνικής διάσκεψης, η Ιαπωνία αναμένεται να επαναλάβει ότι η πολιτική της στην αγορά αμερικανικών ομολόγων θα παραμείνει αμετάβλητη αλλά και να εξηγήσει την πρόσφατη παρέμβαση της στο χρηματιστήριο μετά την συνεχιζόμενη άνοδο του γεν έναντι του δολαρίου, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Οι ηγέτες των κρατών-μελών της ομάδας, κυρίως οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί, δέχονται πιέσεις ώστε να υπάρξει μια συντονισμένη αντίδραση από μέρους τους στη συνέχιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και στη χωρίς προηγούμενο υποβάθμιση του αξιόχρεου των ΗΠΑ από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s, πριν από το άνοιγμα των αγορών, τη Δευτέρα.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: CRISIS IN USA: Πιέσεις ώστε να υπάρξει μια συντονισμένη αντίδραση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">