ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κώστας Κόκκορης:Eίμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε ότι ανήκει στην πόλη της Γλυφάδας

Στη Γλυφάδα κατοικούν περισσότεροι από 130.000 κάτοικοι, είναι ο μεγαλύτερος δήμος με «πρόσωπο» στον Υμηττό και ταυτόχρονα ο μόνος που δε διαθέτει κοιμητήριο στην περιοχή αυτή, χωρίς παράλληλα να υπάρχει άλλη επιλογή χώρου.

Οι διεθνείς προδιαγραφές προβλέπουν για μια πόλη τέτοιου μεγέθους, κοιμητήριο έκτασης τουλάχιστον 100 στρ. ενώ το υπάρχον είναι μόνο 4 στρ. και εντός του κέντρου της πόλης, δίπλα σε σχολείο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες. Ο μέσος χρόνος αναμονής ταφής ανέρχεται στις 10 ημέρες και καλύπτει ελάχιστο ποσοστό στο σύνολο των Δημοτών.

Παρά τις όποιες προσπάθειες, των Δημοτικών αρχών της Πόλης επί 30 χρόνια, το πρόβλημα εξακολουθούσε να παραμένει άλυτο.

Οι ανάγκες λόγω θέρους και καύσωνα είχαν γίνει πολύ πιεστικές. Μικρό ποσοστό των Δημοτών, έβρισκε θέση στο παλιό κοιμητήριο μετά από αναμονή αρκετών ημερών στο ψυγείο. Οι εκταφές γίνονταν βεβιασμένα χωρίς να υπάρχουν περιθώρια παράτασης με πολλά προβλήματα, λόγω κορεσμού του εδάφους.

Η περιοχή στην οποία πραγματοποιήθηκε η ταφή των νεκρών εξυπηρετεί την πρόσβαση των Δημοτών, δεν ενοχλεί καθώς βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου από τον πολεοδομικό ιστό και πληροί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου οικολογικού κοιμητηρίου.

Η ύπαρξη κοιμητηρίου στη συγκεκριμένη περιοχή διασφαλίζει τη δημιουργία υψηλής βλάστησης και προστασίας από πυρκαγιές.

«Η μη ύπαρξη κοιμητηρίου ικανού να καλύψει τις ανάγκες της Πόλης αποτελούσε επί σειρά δεκαετιών μεγάλο πρόβλημα. Παρά τα συνεχή αιτήματα προς τους αρμόδιους φορείς δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη. Η πρωτοβουλία να «οριοθετήσουμε» το νέο κοιμητήριο της Γλυφάδας στις παρυφές του Υμηττού αποτελεί υποχρέωση μας απέναντι στους κατοίκους της Πόλης, η πλειοψηφία των οποίων μας στηρίζει σε αυτή μας την προσπάθεια, αλλά και ένα μήνυμα προς τους αρμόδιους φορείς ότι είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε ότι ανήκει στην πόλη της Γλυφάδας.

Ζητούμε τη συνδρομή τους και είμαστε στη διάθεση τους για συνεργασία, με γνώμονα πάντα την πιο άμεση λύση για τους κατοίκους και την Πόλη, ώστε να δημιουργήσουμε από κοινού ένα πρότυπο κοιμητήριο από περιβαλλοντική και λειτουργική άποψη. Στην προσπάθεια δημιουργίας του νέου κοιμητηρίου έχουμε τη συμπαράσταση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γλυφάδας κ.κ. Παύλου, των Ιερωμένων, γραφείων τελετών που βιώνουν καθημερινά το πρόβλημα και ζητούν την άμεση επίλυση του» δήλωσε ο Δήμαρχος Κώστας Κόκκορης αναφερόμενος στο γεγονός.

 • H Γλυφάδα είναι ενας απο τους μεγαλύτερους και περισσότερο κερδοφόρους Δήμους της Ελλάδας, και ταυτόχρονα είναι ο μόναδικός Δήμος που βρίσκεται στην Ν.Ανατολική Αττική η οποία δεν διαθέτει ουτε ενα ΜΜΕ στα ερτζιανά. (Ξεπουλήθηκαν όλα σε Διαπλεκόμενους)
 • Προσωπικά δεν εχω κάνει καμία διαπίστωση διεκδίκησης, η στήριξης των Δημοτών, απο εν ενεργεία πολιτευτές.
 • Το μόνο που εχουμε είναι το σύνολο των υπονομεύσεων απο την πλευρά της Πολιτείας που ο ρόλος τους είναι σαφής. (Υπάρχει η αποδοχή του καλώς πράξαμε θέτοντας εκτός Πρωτεργάτες ενος Χώρου μιας Χώρας και αποδεχόμενοι της δημιουργία της πολυδιαπλοκής των Μέσων του χθές και του παρόντος;)
 • Ειναι βασικό δεδομένο, και εαν υπάρχει αποδοχή αυτού του δεδομένου.... με τον ίδιο τρόπο πρέπει να υπάρχει ανάλογη διαδικασία και σε αυτούς που πλαισιώνουν και εχουν την διαχείρηση καθώς και την δημιουργία νόμων που εφαρμόζονται μονομερός.
 • O δήμαρχος της Πόλης όπως και οι προκατοχοί του είναι συγκεκριμένης νοοτροπίας, όπως σχεδόν το σύνολο των πολιτικών βάση των πεπραγμένων τους και της αποδοχής και στήριξης Αντισυνταγματικά Διαπλεκομένων.
 • ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΑΝΕΝΤΙΜΟΙ, ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.
 • ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ  ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ  ΘΑΒΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕΩΝ....... ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
Γιάννης Κουρδομένος,

 • Υ.Γ: Η Μοναδικότητα μιας Χώρας Χύμα, οπου δεν υπάρχει καμία οργάνωση, δεν υπάρχει ίχνος εκπροσώπησης του πολίτη σε Δημοκρατική Βάση. (Μόνο συναλλαγές,διαφθορά, σκοπιμότητες, και Απόλυτο Δημοκρατικό Έλλειμα.)
 • ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ. (ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΕ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΒΑΣΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ.) (ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΕΙΡΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟ Ε.Σ.Ρ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΔΙΩΞΗ, ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 90,6 ΜΗΖ ΣΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.)
 • Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΑ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΝΑΕΙ ΧΕΡΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ, ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΔΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ, ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΗΣ ΟΔΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΑΝ.
 • Όσοι δεν αποδέχονται την άλλη Άποψη δηλώνουν Αντιδημοκράτες σε μια χώρα που εχει ενα συγκεκριμένο Σύνταγμα.
 • Υπάρχει η μοναδικότητα ακόμα και σήμερα της Ελλάδας σε πολλούς τομείς.
 • Υπάρχει η ''χρησικτησία'' και η νομή, και ο νομοθέτης είναι υποκριτής και βάλει ευθέως κατά του Συντάγματος όταν αυτό είναι περιορισμένο φαινόμενο σε συγκεκριμένη μορφή και χαρακτήρα και δεν αφορά το σύνολο.
 • Γνωρίζω και γνωρίζουμε την αποδοχή και τις σκοπιμότητες όσων αφορά τα ερτζιανά και οτιδήποτε εχει υπάρξει και υπάρχει..
 • Blogger Comments
 • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κώστας Κόκκορης:Eίμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε ότι ανήκει στην πόλη της Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">