ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γιούνκερ: «Όχι» στο δημοψήφισμα πιθανόν να σημαίνει χρεοκοπία της Ελλάδας

"Εάν οι Έλληνες ψηφίσουν "όχι" στο δημοψήφισμα, δεν μπορώ να αποκλείσω την χρεοκοπία της χώρας", δηλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Ο τρόπος που θα διατυπωθεί το ερώτημα καθώς και η πρόταση, την οποία θα κληθούν να ψηφίσουν οι Έλληνες, θα καθορίσει το απότέλεσμα πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ.

Ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι ο έλληνας πρωθυπουργός έλαβε την απόφαση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος χωρίς να συμβουλευθεί άλλους ευρωπαίους ηγέτες. «Είναι κάτι που επιφέρει μεγάλη νευρικότητα, που δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια σε μια ήδη μεγάλη ανασφάλεια και κατά συνέπεια χρειάζεται να δούμε με ηρεμία πως να το αντιμετωπίσουμε αυτό» πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο Mohamed El-Erian, διευθύνων σύμβουλος της Pimco, χαρακτηρίζει την απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σημαντική και επακόλουθη.

Σημειώνει επίσης πως εκτός του ότι αποτελεί ένα μεγάλο πολιτικό στοίχημα, βάζει σε δύσκολη θέση την τρόικα, σε ό,τι αφορά στις εκταμιεύσεις προς την Ελλάδα.

*Μπορείτε να κάνετε οτι προπαγάνδα θέλετε.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γιούνκερ: «Όχι» στο δημοψήφισμα πιθανόν να σημαίνει χρεοκοπία της Ελλάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">