ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ανοίγει ο χορός κατά του τέλους ακινήτων μαζί και ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης

Και ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης ενάντια στο Χαράτσι, τι κάνει ο  Κώστας Κόκκορης; Tι κάνουν και οι υπόλοιποι εκλεγμένοι στη Γλυφάδα;
Με παραλλαγές και προβληματισμούς επεκτείνεται το «δίκτυο» των δήμων που εφαρμόζουν ή αναζητούν τρόπους αντίστασης στο χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.


Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη εβδομάδα και με αφετηρία το Δήμο Νέας Ιωνίας ξεκίνησε πρόγραμμα ακτιβιστικής αντίστασης στο χαράτσι.

Οι δημότες ενημερώνονται για το πώς να πληρώσουν σε ΑΤΜ αφαιρώντας από το λογαριασμό της ΔΕΗ το «ειδικό χαράτσι»

Οι δημότες ενημερώνονται για το πώς μπορούν να πληρώνουν σε τραπεζικά ΑΤΜ αφαιρώντας το ειδικό τέλος ακινήτων και στη συνέχεια ο δήμος αναλαμβάνει να καταθέσει μαζικά εξώδικα για να μην κοπεί το ρεύμα σε όσους χρωστούν, την ίδια ώρα που ομάδες εθελοντών θα αναλαμβάνουν να επανασυνδέουν τις κομμένες παροχές.

Στο πλευρό του Δήμου Νέας Ιωνίας βρέθηκαν σύντομα οι Δήμοι Ελληνικού - Αργυρούπολης και Σαρωνικού, ενώ οι τρεις δήμαρχοι Η. Γκότσης, Χρ. Κορτζίδης και Π. Φιλίππου (κοινό τους χαρακτηριστικό, η προεκλογική στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ) απηύθηναν επιστολή στην Κεντρική Ενωση Δήμων (ΚΕΔΕ) και την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), ζητώντας συλλογικές πρωτοβουλίες. Από χθες, νομική στήριξη σε όσους δημότες αδυνατούν να πληρώσουν άρχισε να προσφέρει και ο Δήμος Ιλίου, όπου, κατά τον δήμαρχο Ν. Ζενέτο, υπάρχουν 35.000 καταναλωτές της ΔΕΗ.

Το αίτημα των τριών δημάρχων εξετάζεται από χθες, οπότε παρελήφθη επισήμως, χωρίς μέχρι στιγμής να εκδηλώνεται κάποια αντίδραση από τις ΚΕΔΕ - ΠΕΔΑ όπου προεδρεύουν αντιστοίχως οι δήμαρχοι Κ. Ασκούνης και Ν. Σαράντης (κοινό τους χαρακτηριστικό η προεκλογική στήριξη από το ΠΑΣΟΚ).

Υπάρχουν όμως σοβαρές ενδείξεις ότι διαμορφώνεται ένας νέος δημοτικός «άξονας», με αφετηρία το Δήμο Περιστερίου, απ' τον οποίο αποφασίστηκε να κατατεθούν εξώδικα σε κάθε μέλος της διοίκησης της ΔΕΗ και υπόμνημα στην Εισαγγελία, όπου οι αρμόδιοι τίθενται ενώπιον των ευθυνών τους για πιθανές βλάβες στην υγεία και τη σωματική ακεραιότητα όσων μείνουν χωρίς ρεύμα.

Γραμμή με Βύρωνα

Γραμμή συνεννόησης με το δήμαρχο Περιστερίου Α. Παχατουρίδη άνοιξε ήδη ο δήμαρχος Βύρωνα Ν. Χαρδαλιάς (κοινό τους χαρακτηριστικό ότι κατέβηκαν ως ανεξάρτητοι, ενώ στο παρελθόν είχαν στηριχθεί από τη Ν.Δ.), ο οποίος μας δήλωσε ότι θα καταθέσει και εκείνος εξώδικα και υπόμνημα στην Εισαγγελία, αλλά και προσφυγή για την καταχρηστικότητα των μέτρων που αφορούν όσους απαλλάσσονται. «Δεν είναι δυνατόν να αναγκάζονται οι μακροχρόνια άνεργοι να καλούνται να πληρώσουν και μετά να προσφεύγουν για να τους επιστραφεί το ποσό που ήδη πλήρωσαν, ενώ δεν έχουν να φάνε», λέει ο κ. Χαρδαλιάς. Ο ίδιος λέει ότι δεν στηρίζει το κίνημα τού «δεν πληρώνω γενικώς», αλλά θα προστατεύει μέσω της νομικής του υπηρεσίας τα νοικοκυριά που πραγματικά δεν τα βγάζουν πέρα, τα οποία γνωρίζει μέσω της συμμετοχής τους σε άλλα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας.

Καθώς πληθαίνουν οι λογαριασμοί που καταφτάνουν εμπεριέχοντας το «χαράτσι», αυξάνονται και οι ομάδες πολιτών που ζητούν από δήμους να αναλάβουν κάποια πρωτοβουλία. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Πάτρας, όπου η ομάδα «Patras Greek Revolution» ζητάει με επιστολή προς το δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να σταθεί στο πλευρό των πολιτών του, όπως κάνει ο Δήμος Νέας Ιωνίας. «Η απόφαση γι' αυτό το κάλεσμα προς το δήμο πάρθηκε έπειτα από ώριμη σκέψη, αλλά και πολλές συζητήσεις με τους συμπολίτες μας. Συζητήσεις από τις οποίες διαπιστώσαμε τις δυσκολίες και την απελπισία που καλούνται να αντιμετωπίσουν από την επιβολή ενός ακόμη ληστρικού φόρου», αναφέρει η ομάδα, θυμίζοντας ότι από τον περασμένο Αύγουστο και με βάση δημοσιευμένα στοιχεία, «ένα στα δέκα σπίτια ήταν με κομμένο ρεύμα και το ποσοστό αυτό σίγουρα έχει μεγαλώσει αν λάβουμε υπόψη μας ότι έχει μεγαλώσει, και η ύφεση. Δεν είναι δύσκολο λοιπόν να καταλάβουμε τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες μέρες που οι λογαριασμοί της ΔΕΗ με το χαράτσι αρχίσουν να καταφτάνουν στους πολίτες».

*Ημουν απο τους πρώτους που δημοσίευσα την μέθοδο, τι κάνει ο Δήμαρχος Γλυφάδας, τι κάνουν και οι υπόλοιποι εκλεγμένοι στη Γλυφάδα;

Γιάννης Κουρδομένος

 • Blogger Comments
 • Facebook Comments

4 σχόλια:

 1. Δεν υπάρχει Δήμαρχος δυστυχώς.
  Το μοναδικό του μέλημα ήταν να βάλει κώνους έξω απο τα Everast μόλις εκλέχτηκε ίσως και αυτό πρέπει να είναι το μεγαλύτερο νόμιμο έργο του γιατί το επόμενο του είναι παράνομο......
  και θα ασχοληθεί με το αν μπορούν ή όχι οι δημότες του να πληρώσουν το χαράτσι? ίσως μην θέλει να απογοητεύσει τους αρχιληστές πασοκτζήδες φίλους του .
  Δεν θα είχα λόγο να κάνω το παραπάνω σχόλιο εάν είχα λάβει απάντηση στο ερώτημα που τους έκανα στο εάν έχουν σκοπό να κάνουν κάτι για το φόρο αυτό στο email επικοινωνίας του δήμου.......
  Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του δήμαρχου Περιστερίου των 300000 δημοτών να υπερασπίσει τους δημότες του για την μη καταβολή του παραπάνου φόρου.

  Λευτέρης Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τα παιδιά και τους συγγενείς τους τους έχωσαν σε θέσεις του Δήμου... για τους Δημότες τι εχουν κάνει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αν καθήσει κάποιος προσεκτικά και δει πόσα χρήματα εχουν δωθεί σε δικηγόρους τους τελευταίους μήνες θα βγάλει καθαρά συμπεράσματα.

  Αυτός ο Δήμαρχος του διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ υπηρετεί το κόμμα του και δεν εχει κινήσει μια νομική διαδικασία όπως οι άλλοι Δήμοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Item Reviewed: Ανοίγει ο χορός κατά του τέλους ακινήτων μαζί και ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">