ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για διορθώσεις στο τέλος ακινήτων

Tετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Έως τις 20 Ιανουαρίου πρέπει οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, οι οποίοι έχουν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, να προσέλθουν στον αρμόδιο Δήμο για τη διόρθωση των λαθών στην επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου.Αυτό ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα επίσης με την οποία, οι φορολογούμενοι πρέπει σε κάθε περίπτωση να πληρώσουν το τέλος που υπολογίσθηκε για εφέτος και μετά τη διόρθωση των στοιχείων, η διαφορά θα αφαιρεθεί από το τέλος ακινήτων του 2012.

Παράλληλα, η ίδια εγκύκλιος παρέχει οδηγίες για τη διευκόλυνση πληρωμής του τέλους, για όσους φορολογούμενους δηλώνουν αδυναμία πληρωμής.

Εξάλλου, μέσω Ίντερνετ θα κατατίθεται η αίτηση για την παροχή έκπτωσης στο ειδικό τέλος ακινήτων για όσους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγειάς.

Σε εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών περιγράφεται η διαδικασία την οποία πρόκειται να ακολουθήσουν ακόμα και όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από τους σπίτι τους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που έχουν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους, προσέρχονται στον αρμόδιο δήμο για τη διόρθωση λαθών στην επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για διορθώσεις στο τέλος ακινήτων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">