ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για επιπόλαια και πρόχειρη αντιμετώπιση των επαγγελματιών της πόλης.

Μετά από επανειλημμένες προτροπές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μείωση από το Δήμο των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων των καταστημάτων λόγω της οικονομικής κρίσης, η Δημοτική Αρχή συμμορφώθηκε, και πρότεινε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μείωση 40% για τα καταστήματα της Βουλιαγμένης, και περίπου 5% για τα καταστήματα της Βάρης και της Βούλας.
Η πρόταση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Πανά για πρόχειρη και ψηφοθηρική αντιμετώπιση του θέματος αφού για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή έδειξε ότι λειτουργεί χωρίς πρόγραμμα, χωρίς οικονομικά και εμπορικά κριτήρια, αγνοώντας ακόμα και τα βασικά οικονομικά δεδομένα που μια τέτοια απόφαση προϋποθέτει. Πρότεινε μέτρα χωρίς λογική και επαρκή αιτιολόγηση δημιουργώντας την εντύπωση ότι επιθυμούσε να εξυπηρετήσει εκλογικές σκοπιμότητες και όχι να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και απαιτεί ειδικούς χειρισμούς.
 Η μόνη εξήγηση που θα μπορούσε να δώσει κανείς γι’ αυτή της κατάφορη αδικία που αναιτιολόγητα  πρότεινε ο κ. Πανάς, είναι ότι έγινε στα πλαίσια μιας υποκριτικής προσπάθειας να εξιλεώσει την πρώην Δημοτική Αρχή Βουλιαγμένης για τα παράλογα και παράνομα τέλη που χρέωνε επί σειρά ετών στους επαγγελματίες του Δήμου της, που οδήγησε πολλούς εξ αυτών στην οικονομική εξαθλίωση και το κλείσιμο, διορθώνοντας έτσι μια εγκληματική αδικία πολλών ετών, με ένα νέο όμως λάθος, φέρνοντας τους επαγγελματίες των δημοτικών ενοτήτων σε άσκοπη τριβή και αντιπαράθεση.
Αντί της παράλογης αυτής πρότασης, ο κ. Κωνσταντέλλος πρότεινε στην Οικονομική Επιτροπή, για το τρέχον έτος,  να τηρηθεί απόλυτα η ισονομία μεταξύ των επαγγελματιών της πόλης και να εγκριθεί μια ενιαία μείωση 24% για όλους, ποσοστό που αντιστοιχεί περίπου στη συρρίκνωση του ΑΕΠ των τελευταίων τριών ετών λόγω της κρίσης και παράλληλα η Δήμος να ξεκινήσει άμεσα την διενέργεια μελέτης, η οποία θα καταλήξει στη δημιουργία ζωνών στην πόλη βάσει των οποίων θα προκύψουν χρεώσεις τελών σύμφωνα με αντικειμενικά εμπορικά και οικονομικά κριτήρια, για το επόμενα χρόνια.
Μετά από έντονο διάλογο, ο κ. Πανάς αποδεικνύοντας  ότι δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να ασκήσει χρηστή και τεκμηριωμένη πολιτική στο Δήμο, απλώς «στρογγύλεψε τις γωνίες» της πρότασης Κωνσταντέλλου και δέχτηκε η μείωση να γίνει κατά 30% στη Βουλιαγμένη και κατά 20% στη Βούλα και στη Βάρη. Η πρόταση του εγκρίθηκε με οριακή πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή και οδεύει για έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Μετά από τη  απαξιωτική ανεύθυνη και επιπόλαια αντιμετώπιση ενός τόσο ευαίσθητου και σημαντικού ζητήματος από τον κ. Πανά οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη πόλεις για να ζεις», κ.κ.κ Γ. Κωνσταντέλλος και Ν. Ζυγούρης, αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας τη μεθόδευση και κυρίως την ελαφρότητα και την προχειρότητα που επιδείχθηκε κατά την διαδικασία από την Δημοτική Αρχή.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

1 σχόλια:

  1. Εαν δεν υπάρχει ισονομία, δεν υπάρχει δημοκρατία.

    Δυο μέτρων και σταθμών δημοκρατία δεν γίνετε.

    Σε ολη την ευρύτερη περιοχή πρέπει να ισχύσει η ίδια ακριβώς μείωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Item Reviewed: Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για επιπόλαια και πρόχειρη αντιμετώπιση των επαγγελματιών της πόλης. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb