ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η παραλιακή ζώνη ανήκει στο λαό του λεκανοπεδίου της Αττικής

ΠΕΜΠΤΗ, 6 Δεκεμβρίου 2012.        ΔΕΛΤΙΟ       ΤΥΠΟΥ            
Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ


Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ - υπηρετώντας πιστά τα μνημόνια και την τρόικα – προχωρά στην σκανδαλώδη εκποίηση μεγάλων τμημάτων της δημόσιας περιουσίας και των ΔΕΚΟ. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται και 23 κρίσιμα περιφερειακά λιμάνια και μαρίνες της χώρας, μεταξύ των οποίων και η μαρίνα του Δήμου μας. 

Η Μαρίνα της Γλυφάδας βρίσκεται σήμερα στη δικαιοδοσία του Δήμου μας. Δεν διαγράφουμε το γεγονός ότι εδώ και πολλά χρόνια βοά η τοπική κοινωνία από τα "παρατράγουδα" σχετικά με το χειρισμό των θέσεων ελλιμενισμού και τα κυκλώματα που δρούσαν (και δρουν;) εκεί με την ανοχή – αν όχι και συμμετοχή - των εκάστοτε δημοτικών αρχών. Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε να ξεπουληθούν τα συμφέροντα και τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας μας και του Δήμου μας, στο βωμό των αδηφάγων οικονομικών και τοκογλυφικών συμφερόντων στερώντας από τον Δήμο σημαντικά έσοδα που μπορούν να διατεθούν για την κοινωνική υποστήριξη των πληττόμενων βάναυσα από τις μνημονιακές πολιτικές συμπολιτών μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γλυφάδας αντιδρώντας με όλα τα μέσα στην πολιτική ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας από την «τρόικα εσωτερικού», προσέφυγε προς το Συμβούλιο Επικρατείας με αίτηση ακύρωσης πέντε μελών μας με επικεφαλής τον Δημοτικό Σύμβουλο Γλυφάδας Τάσο Ταστάνη ζητώντας να ακυρωθεί και εξαφανισθεί ως παράνομη η με αριθμό 218/13-8-2012 (ΦΕΚ Β’ 2322/ 13-08-2012 ) Κοινή Υπουργική Απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων περί μεταφοράς στην εταιρεία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου κατά τις διατάξεις  του ν. 3986/2011,  καθώς και κάθε άλλη συναφής πράξη ή παράλειψη της Διοίκησης, προγενέστερη ή μεταγενέστερη.

ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ 
Δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα από την «τρόικα εσωτερικού» στα κερδοσκοπικά συμφέροντα, ολόκληρου του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού από το Φάληρο έως το Σούνιο με πρώτο και καλύτερο τον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, αλλά και την παραλία της Γλυφάδας, τα «ΑΣΤΕΡΙΑ» και το Γκολφ. Δεν θα περάσει η πολιτική που θεωρεί το παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού σαν φιλέτο για ξεπούλημα. Θα ανατρέψουμε αυτούς που θέλουν να την υλοποιήσουν ξεχνώντας πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής αλλά και του λεκανοπέδιου της Αττικής συνολικότερα. Είναι οι ίδιοι που δεκαετίες τώρα έχουν προχωρήσει στην πλήρη αλλοίωση της φυσιογνωμίας της παραλίας, έχουν ουσιαστικά απαγορεύσει την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλιακή ζώνη και έχουν μετατρέψει την Αθήνα σε παραθαλάσσια πόλη χωρίς παραλία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γλυφάδας δηλώνει κατηγορηματικά ότι:
Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας του τόπου μας.
Θεωρούμε ενιαίο ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού μαζί με  το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού κ.λ.π. το οποίο και θα υπερασπισθούμε από κάθε προσπάθεια ξεπουλήματός του. Στον αγώνα αυτό εντάσσουμε και την υπεράσπιση των τμημάτων του δήμου μας (παραλία Γλυφάδας, «ΑΣΤΕΡΙΑ», Μαρίνα, Γκολφ κ.λ.π.) που η Κυβέρνηση έχει συμπεριλάβει στα προς ξεπούλημα φιλέτα.
 Δεν νομιμοποιούμε, ούτε αναγνωρίζουμε τετελεσμένα στο ξεπούλημα της χώρας.

Θα πρωτοστατήσουμε σε κάθε αγωνιστική δράση που θα αναπτύξουν άμεσα όλοι οι ενεργοί πολίτες, τα τοπικά κινήματα, οι φορείς και οι διάφορες συλλογικότητες για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, της δημόσιας περιουσίας και του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού. Η μόνη ελπίδα μας απέναντι στην καταστροφική πολιτική ξεπουλήματος που έχει εξαγγείλει η τρικομματική μνημονιακή συγκυβέρνηση, είναι η οργανωμένη, μαζική, ενωτική  και ενιαία αντίδραση των πολιτών όλων των παραλιακών δήμων, αλλά και ολόκληρου του λεκανοπεδίου Αττικής. Η παλλαϊκή αντίδραση στην περίπτωση της παραλίας του Ελληνικού αλλά και των κατοίκων της Κερατέας, μας δείχνουν το δρόμο. Μόνο με τον αγώνα μας:ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Η παραλιακή ζώνη ανήκει στο λαό του λεκανοπεδίου της Αττικής.
Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο πλούτο και το δικαίωμα σε μια πόλη ανθρώπινη.                                                          
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η παραλιακή ζώνη ανήκει στο λαό του λεκανοπεδίου της Αττικής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">