ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 7 Δεκεμβρίου 2012.

 Γλυφάδα 4/12/12
  Αριθ. Πρωτ. : 1486


Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ 
Τ Ρ Α Γ Ι Κ Ο
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 14/11/12, η Πρόεδρος των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ κ. Αθηνά Λυγνού ρώτησε τον κ. Δήμαρχο αν αληθεύει ότι στην Αίτηση Ανακοπής που κατέθεσε, κατά του Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής του Δασαρχείου Πεντέλης, από το χώρο που καταπάτησε για το παράνομο νεκροταφείο, αμφισβητεί το δημόσιο και δασικό του χαρακτήρα και αυτός απάντησε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Δυστυχώς, δεν έλεγε την αλήθεια. Κατά την εκδίκαση της Αίτησης στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις 28/11/12, αποδείχθηκε ότι το βασικό επιχείρημα, με το οποίο ζητούσε να ακυρωθεί το πρωτόκολλο, ήταν η αμφισβήτηση του δημόσιου και δασικού χαρακτήρα της έκτασης.

Στην Αίτησή του αυτή και συγκεκριμένα, στη σελίδα 6, αφού αναφέρει τη σχετική νομοθεσία, σημειώνει ότι απ’ αυτή συνάγεται ότι «… προϋπόθεση για την έκδοση Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής είναι ο χαρακτήρας της έκτασης ως δάσους ή δασικής έκτασης, υπαγόμενη δηλαδή στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας και σωρευτικά η έκταση αυτή να ανήκει στο δημόσιο….» και ισχυρίζεται ότι «Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου, για την έκδοση του προσβαλλόμενου Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής, καθώς το επίδικο ακίνητο διεκδικείται από ιδιώτες». Στη συνέχεια αναφέρει από ποιους διεκδικείται η περιοχή, ότι η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ότι το πόρισμα της διαταχθείσας πραγματογνωμοσύνης συνηγορεί προς τον ιδιωτικό χαρακτήρα της έκτασης και καταλήγει: «Ως εκ τούτου, ο διαφαινόμενος ιδιωτικός χαρακτήρας της έκτασης καθιστά το προσβαλλόμενο Πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής ακυρωτέο, καθώς δεν συντρέχει η βασική προϋπόθεση του δημόσιου χαρακτήρα της έκτασης».

Μάλιστα αγαπητοί Γλυφαδιώτες, αυτό δηλώνει εγγράφως στο δικαστήριο ο Δήμαρχος της πόλης μας, όταν όλοι δίνουμε επι χρόνια τη μάχη να σώσουμε το βουνό μας, να το προστατέψουμε από τις πυρκαγιές, να το αναδασώσουμε, να διασφαλίσουμε το δημόσιο και δασικό του χαρακτήρα.
Όταν υπάρχει η υπ’ αριθ. 1/2000 απόφαση της Μικτής Επιτροπής Επίλυσης Δασικών Διαφορών που δεν αναγνωρίζει δικαιώματα ιδιωτών σε όλη την αμφισβητούμενη έκταση του βουνού και μάλιστα ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος ως αντιπολίτευση είχε ψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο να τεθεί σε ισχύ.
Όταν, πολύ πρόσφατα, στην πολύκροτη δίκη για την απόπειρα πώλησης έκτασης 600 στρεμ, στην περιοχή Αιξωνής, το δικαστήριο επέβαλε μέχρι και ισόβια κάθειρξη σε μεγαλοσχήμονες δικηγόρους, συμβολαιογράφους και λοιπούς που εμπλέκονταν. Στην υπόθεση αυτή είχε παρέμβει και ο Δήμος Γλυφάδας υπέρ του Δημοσίου και κατέθεσε σχετικά, μεταξύ άλλων και ο τέως Δήμαρχος της πόλης κ. Σ. Σφακιανάκης.

Όταν, αμέσως μετά την «επιχείρηση» καταπάτησης της έκτασης από τον κ. Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, στις 12/8/11, οι «επίδοξοι ιδιοκτήτες» παρενέβησαν με εξώδικα για να δηλώσουν την παρουσία τους, εκμεταλλευόμενοι την πράξη του. Είναι γνωστό ότι αυτοί οι επιτήδειοι με τέτοιου είδους παρεμβάσεις και πρόκληση δικαστικών αποφάσεων προσπαθούν να κατοχυρώσουν ανύπαρκτα δικαιώματα.
Αλλά ας δεχτούμε ότι η έκταση αυτή δεν είναι δημόσια – δασική, αλλά ιδιωτική. Σε τι ωφελεί ως προς την κατοχύρωση του παράνομου νεκροταφείου; Αμέσως μετά την όποια δικαστική αναγνώριση των δικαιωμάτων τους, οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες δεν θα κινηθούν να αποβάλλουν τον κ. Δήμαρχο και να ακυρώσουν την προσπάθειά του; Και αν μία στο εκατομμύριο το δεχθούν, δεν θα ζητήσουν τεράστιο τίμημα; Αλλά και τότε πως θα γίνει το νεκροταφείο αφού στο χώρο αυτό δεν επιτρέπεται (για όλους τους λόγους που έχουμε αναφέρει κατά καιρούς) και δεν πρόκειται ποτέ να δοθεί άδεια;

Αυτό το γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος, το γνώριζε απ’ την πρώτη στιγμή που οργάνωσε την καταπάτηση. Ήξερε τις επιπτώσεις της πράξης του σε βάρος του δημόσιου και δασικού χαρακτήρα του βουνού και όμως το έκανε. Τώρα, με την Αίτηση Ανακοπής, κάνει ένα ακόμα βήμα, συμβάλλοντας στο να αναγνωριστούν ιδιοκτήτες και επιβεβαιώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό μόνο το πρόβλημα δεν λύνεται. Απλώς το εκμεταλλεύονται όσοι θέλουν να ανοίξει ο δρόμος στην οικοδόμηση της περιοχής.

Εμείς δίνουμε αταλάντευτα τη μάχη για να σταματήσουμε αυτή την πορεία.
Ταυτόχρονα δίνουμε τη μάχη να λυθεί το πρόβλημα του νεκροταφείου.
Έχουμε κάνει βήματα, μαζί με όλους όσους αγωνίζονται στην ίδια κατεύθυνση και θα τα πετύχουμε!


Με εκτίμηση
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">