ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλέξης Τσίπρας: Θετική αποτιμά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ, 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Ω
ς «θετική» αποτιμά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι «αποδαιμονοποιήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική μας πρόταση, γιατί οι συνομιλητές μας είδαν ότι αυτή έχει πολιτική βάση», όπως είπε, τονίζοντας ότι «βρήκαμε ανοικτά αυτιά. 

Παρά τις διαφορές μας, βρήκαμε κάποια σημεία επαφής και προσδιορίσαμε ένα πλαίσιο συζήτησης, συμφωνώντας στο βασικό: ότι το πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο, είναι αναποτελεσματικό».
Ο κ. Τσίπρας παραχώρησε την Παρασκευή συνέντευξη Τύπου στο Ελληνικό Γραφείο Τύπου της Νέας Υόρκης και αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν ζητήματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, σημειώνοντας ότι «έχουμε αποκομίσει πολύ χρήσιμες εμπειρίες» από τις επαφές με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες στις ΗΠΑ και ότι με την επίσκεψη «στοχεύαμε στη διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος».


“Η τρόικα μας προτείνει να γίνουμε στρουθοκάμηλοι, να βάλουμε το κεφάλι μας στην άμμο” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Μεταπτυχιακό Κέντρο του Δημοτικού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.
“Έχουμε ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει. Για να βγει αυτό το πρόγραμμα πρέπει να σταματήσουν οι νόμοι της φυσικής. Μέχρι τότε, θα κάνουμε υπομονή; Η απάντηση είναι: μέχρι να γίνουν οι εκλογές στη Γερμανία, γιατί το πρόβλημα δεν είναι η κ. Μέρκελ που δεν αποδέχεται ότι με ένα γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους θα σωθεί ο λαός”, ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
Ζήτησε αποπληρωμή του εναπομείναντος χρέους με ρήτρα ανάπτυξης, όπως ακριβώς συνέβη και με τη Γερμανία το 1953, αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, για μια συνολική ευρωπαϊκή λύση διαγραφής μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους των χωρών του Νότου και κατάργηση των μνημονιακών νόμων, προκειμένου «να κάτσουμε επί ίσοις όροις στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης».
Καταλήγοντας, ο κ. Τσίπρας τόνισε: “Η Ελλάδα έχει ιδιομορφίες λόγω γεωγραφικής θέσης. Είναι πηγή εισόδου από δυο ηπείρους. Η Ελλάδα έχει γίνει σαν αποθήκη ανθρωπίνων ψυχών. Η Χρυσή Αυγή διευρύνει την προπαγάνδα και τα ρατσιστικά συνθήματά της. Πρέπει να πείσουμε όμως τον κόσμο ποια είναι η πραγματική αιτία των προβλημάτων. Δεν είναι εύκολη δουλειά όταν το πρόβλημα σε ξεπερνά”.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλέξης Τσίπρας: Θετική αποτιμά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">