ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εξέχον μέλος της Ελληνικής Ισραηλιτικής Κοινότητας ο κ. Ρέστης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013


Βίκτωρ Ρέστης: ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.

Εφοπλιστής εισηγμένος στη Wall Street, τραπεζίτης με επιχειρήσεις στη βιομηχανία τροφίμων, στην ενέργεια και το real estate και με πρωτοφανή ρευστότητα. Εσχάτως και εκδότης. Όπως λένε μάλιστα στο χώρο των ΜΜΕ, ο Βίκτωρ Ρέστης ήρθε για να μείνει. 
Διαθέτοντας απίστευτη ρευστότητα για τα ελληνικά δεδομένα, φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος να μπει στο παιχνίδι. Παράγοντες της αγοράς λένε ότι το cash αγγίζει τα 4 δις. δολλάρια. Όσοι θέλουν να το μειώσουν λένε ότι «μετά βίας φτάνει το 1 δις. δολ.»! 
Ο επιχειρηματίας ο οποίος εν μια νυκτί εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του CHANNEL 9 από τον Κοντομηνά, ανακοίνωσε τη δημιουργία του MTV GREECE, αγόρασε το SMART TV, ετοιμάζεται για νέες περιπέτειες στα ελληνικά ΜΜΕ και δεν κρύβει ότι «ήρθε για να μείνει». 
Το ερώτημα ωστόσο –όπως λένε πολλοί- είναι αν πίσω από αυτήν την επιχειρηματική υπερκινητικότητα κρύβεται ένα στιβαρό σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος ή αν πρόκειται για ένα οικονομικό «γιουρούσι» του επιπέδου «τα παιδία παίζει». 
Και αυτό διότι δεν είναι λίγοι οι παράγοντες της αγοράς που ψιθυρίζουν στο παρασκήνιο ότι ο Βίκτωρ είναι «μια μηχανή υπερπαραγωγής ιδεών που ποτέ δεν πραγματοποιούνται». 
Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι το αγαπημένο του σύνθημα είναι «ο ουρανός δεν είναι το όριο». Πρόκειται για ένα σλόγκαν που αντανακλά τις υψηλές του βλέψεις και την υπέρμετρη φιλοδοξία του. 
Επίσης, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο χώρο της ναυτιλίας όσοι πιστεύουν σε αυτόν τον αποκαλούν «ο νέος Ωνάσης». 

Εξέχον μέλος της Ελληνικής Ισραηλιτικής Κοινότητας ο κ. Ρέστης με την επιχειρηματική του πορεία, μοιάζει να επιβεβαιώνει το εμπορικό δαιμόνιο του «περιούσιου λαού» που έχει μάθει να επιβιώνει και να γίνεται ακόμη πιο ισχυρός ύστερα από κάθε δοκιμασία. (Δεδομένου και ολόκληρου του συστήματος ''Ελλήνων Ελλήνων'' που τάχτηκαν υπέρ της ελλειματικής Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α Σ στη γεννέτηρα χώρα αυτής, και θέλουν το πρώτο λόγο στην άσκηση της πολιτικής αλλοιώνοντας τα χαρακτηριστικά του πολιτεύματος, επιφέροντας βαθύ ρήγμα στη κοινωνία με αυταπόδεικτη αποστροφή των πολιτών)

Και που η κυριαρχία του αρχίζει να ξεδιπλώνεται το τελευταίο διάστημα και στη χώρα μας. 
Η μητέρα του, η κυρία Μπέλλα Ρέστη, είναι δραστήριο μέλος και πρόεδρος του Ισραηλιτικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος αριθμεί 265 μέλη και ταυτόχρονα είναι μέλος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ρόδου. 
Παράλληλα κατέχει τον τίτλο της μεγάλης ευεργέτιδας του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, ενώ έχει ιδρύσει το «Ρέστειον Κέντρο Ηλικιωμένων» στην περιοχή της Βούλας, το οποίο φιλοξενεί γέροντες εβραϊκής καταγωγής. 
Ο Βίκτωρ Ρέστης βοηθά όσο μπορεί σε όλες αυτές τις δράσεις αλληλεγγύης, είτε χρηματοδοτώντας είτε συμμετέχοντας, όποτε μπορεί, στους εβραϊκούς εορτασμούς, όπως ήτανη πρόσφατη εισαγωγή του Σεφέρ Τορά στο Εχάλ της Συναγωγής που βρίσκεται μέσα στο «Ρέστειον Ίδρυμα». 

Ο Βίκτωρ Ρέστης διατηρεί φιλικές σχέσεις με πολλά εξέχοντα στελέχη της ελληνικής επιχειρηματικότητας που προέρχονται από την ισραηλιτική κοινότητα: 
τον κ. Σάμι Φαϊς, την οικογένεια Μοντιάνο, την οικογένεια Μάτσα (της γνωστής δισκογραφικής εταιρείας). Πρόσφατα μάλιστα εξαγόρασε μειοψηφικό μερίδιο μετοχών στην εταιρεία του –επίσης ισραηλιτικής καταγωγής- επιχειρηματία κ. Σαμ Μπενρουμπή. 

Το φλερτ με τον ΔΟΛ 

Ο Βίκτωρ Ρέστης δείχνει εσχάτως μεγάλο ενδιαφέρον για τα ΜΜΕ. 
Η είσοδός του στον Τύπο δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες περίπου πριν από ένα χρόνο όταν εξαγόρασε το 33% της ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστόπουλου. 
Η χημεία όμως των δύο ανδρών δεν έδεσε, με αποτέλεσμα να εξαναγκαστεί να επιστρέψει το ποσοστό αυτό στον μεγαλομέτοχο της ΙΜΑΚΟ. 
Έχει το 75% του MTV, ενώ το υπολοιπο 25% ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, το 100% του SMART TV και το 5,6% του ΔΟΛ, με στόχο την αύξηση αυτού του ποσοστού (Σ.Α: Ολα αυτά είναι επιχειρηματικές κινήσεις; Μήπως προσπαθούν να τα φιμώσουν; Ποιός δημοσιογράφος θα τολμούσε να ξαναγράψει τέτοιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες όπως αυτές που διαβάζουμε;)

Τις τελευταίες μέρες έχουν φουντώσει οι φήμες ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην αποκτηση του CHANNEL 9 ιδιοκτησίας Δημήτρη Κοντομηνά. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξαγορά του καναλιού είναι ζήτημα χρόνου, αφού λέγεται ότι οι δύο πλευρές έδωσαν ήδη τα χέρια. 
Η εξαγορά του CHANNEL 9 αποτελούσε εδώ και καιρό «διακαή πόθο» του Ρέστη, ο οποίος έχει αποφασίσει να επενδύσει μεγάλα ποσά στα ΜΜΕ. 
Λέγεται ότι στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις «ναυαγήσουν» την τελευταία στιγμή, ο εφοπλιστής έχει εναλλακτική λύση, καθώς έχει βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της ιδιοκτησίας ενός άλλου τηλεοπτικού σταθμού της Αττικής, τοπικής εμβέλειας. 
Κάποιοι επισημαίνουν τις στενές επικοινωνιακές σχέσεις που έχει αναπτύξει με δύο άλλα μεγάλα ονόματα του εφοπλισμού, τον Νίκο Δ. Πατέρα και τον Ευάγγελο Μαρινάκη, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στα ΜΜΕ. 


Κάνουν λόγο για ενδεχόμενη δημιουργία επενδυτικού ομίλου ο οποίος θα αφορά στα ΜΜΕ. 

Η εξαγορά ποσοστού στο ΔΟΛ (περίπου 6%, με βλέψεις να φτάσει σύντομα στο 10%) τον έχει φέρει εσχάτως κοντά και με τον ισχυρό άνδρα του συγκροτήματος Σταύρο Ψυχάρη. Λέγεται μάλιστα ότι οι δύο «συνεταίροι» συναντήθηκαν προσφάτως προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς το όριο του ποσοστού στο ΔΟΛ που θα αποκτήσει ο νεαρός κροίσος, αλλά και το πλαίσιο μελλοντικών πιθανών συνεργιών. 
Φαίνεται πάντως ότι οι φιλοδοξίες του για τα ΜΜΕ δεν σταματούν εδώ. 
Ανεπιβεβαίωτες για την ώρα πληροφορίες –τις οποίες ωστόσο διαψεύδουν οι εκδότες του- λένε ότι ο κ. Ρέστης έχει εισέλθει και στο μετοχικό κεφάλαιο της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Το Ποντίκι», μέσω του δανείου ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που έδωσε η τράπεζά FBB, η οποία ελέγχεται από το νεαρό εφοπλιστή. 
Ο χρόνος βέβαια θα δείξει έως πού θα φτάσουν οι μιντιακές φιλοδοξίες του κ. Ρέστη και κυρίως αν θα αποδειχτούν επιτυχημένες. ΄ 

Οι Business του Βίκτωρα Ρέστη: 
Ναυτιλία: 
Έχει την “Enterprise Shipping & Traiding S.A.”, ήτοι 98 πλοία ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοια 
Αποκτώντας το 33% της «Freeseas” μπήκε στη Wall Strret 
Με το 13% της κυπριακής «Sea Star” μπήκε στην ΑΝΕΚ και στην «Hellenic Seaways” 
Αγόρασε το κρουαζιερόπλοιο “Delphin Voyager” 
Τράπεζες-Επιχειρήσεις: 
Το 51% της First Business Bank (FBB) 
Το 20% της “Multirama” 
Το 11% της “FG Europe” 
Το 10% της “Νικας” 
Το 10% της “Imperio” 
Ίδρυσε την “First Financial Bank” στο Μαυροβούνιο 

Για μία ακόμη φορά δώθηκε η δυνατότητα σε μεγαλομέτοχο , συγκεκριμένα στον Βίκτωρα Ρέστη, να ξεφορτωθεί την τράπεζά του, και να φορτώσει τις ζημιές και τα χρέη της στους Έλληνες πολίτες.

(First Businnes Bank)

Η First Business Bank οδηγείται στην Εθνική πλήρως κεφαλοποιημένη, με χρήματα του Ελληνικού λαού, αφού το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα βάλει στην τράπεζα 524,3 εκατ. ευρώ, τα οποία στην ουσία είναι δημόσιο χρέος, δηλ. επιβαρύνει τους φορολογούμενους.
Ο Βίκτωρ Ρέστης, με περιουσία που αποτιμάται σε 2,3 δις δολάρια, δεν μπόρεσε να βρεί 157 εκατ. ευρώ, για να καλύψει τα ίδια κεφάλαια της τράπεζάς του;
Επιβαρύνεται ή όχι το δημόσιο χρέος, δηλ. οι Έλληνες πολίτες, με τα 524,3 εκατ. ευρώ που βάζει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας;
Media: 
Εξαγόρασε το 33% της “IMAKO” 
Έχει το 75% του MTV Hellas 
To SMART TV του ανήκει κατά 100% 
Μπήκε στο ΔΟΛ με 5,6% 
Κλείνει την εξαγορά του CHANNEL 9 
Έγινε μέτοχος στο «Ποντίκι»
Κατέχει ήδη το 5% του MEGA channel
και πάρα πολλά ακόμα που δεν αναφέρονται λόγω περιορισμένου ενδιαφέροντoς για το σύνολο, οχι και για εμένα.


Το "Σβέτι Στεφάν" όπου επενδύει ο Ρέστης

Ο κάθε Ελληνας πολίτης, ο «κυρ-Μήτσος» έχει τις ίδιες ευκαιρίες με τον κ. Ρέστη; Μήπως όλα αυτά τα περι «ελεύθερης οικονομίας», «ελεύθερης αγοράς», «θεσμικοί επενδυτές» είναι απάτες;

Η δημοκρατία μας απέτυχε. Επιτρέψαμε σε κάποιους ανθρώπους να ελέγχουν ταυτόχρονα και την οικονομία και τα ΜΜΕ και τις τράπεζες και τους πολιτικούς. Τα ίδια αυτά πρόσωπα ελέγχουν και τις φαρμακοβιομηχανίες και το νερό και το εμπόριο τροφίμων και την παραγωγή τροφίμων.

Στην πραγματικότητα ζούμε σε μια δικτατορία μερικών εφοπλιστικών και εβραϊκών οικογενειών. Αυτές οι οικογένειες χρηματοδοτούν και τις ''επαναστάσεις'' -αλλαγές κυβερνήσεων- που συμβαίνουν σε όλη την υφήλιο. (Η τοπική αυτοδιοίκηση μένει ανεπηρέαστη;)

Ο κάθε Ελληνας πολίτης, ο «κυρ-Μήτσος» έχει τις ίδιες ευκαιρίες με τον κ. Ρέστη; (Προσωπικά μπορώ να απαντήσω και το εχω πράξει επανελλημένα)
Δεδομένων όλων όσων γνωρίζουμε είτε λίγο είτε αρκετά μπορεί κάποιος απο το κοινωνικό σύνολο -και ειδικά των συμπολιτών μας- ευθαρσώς να δηλώσει τι συντελείται... και εαν αυτό δεν ονομάζεται τέλεση εγκληματικής κακουργηματικής πράξεως; (Ουδέποτε δημόσια και με ευθύ λόγο απήντησαν τόσο οι πολιτικοί και διοικούντες αιρετοί μας, όσο και κάποιοι συμπολίτες μας που έμαθαν  να υποκρίνονται, να κρύβονται πίσω απο την αλήθεια, και να αναπαράγουν μια απόλυτα ελλειματική δημοκρατία που δεν έχει κανένα σεβασμό στα θεμελιώδη συνταγματικά μας δεδομένα)

*Σημειώνω οτι πρόκειται για αναπαραγωγή αρκετών δημοσιευμάτων με μια προσθήκη σχολιασμού. (Μου κάνει εντύπωση οτι σε κανένα δημοσίευμα δεν υπάρχει το πόθεν έσχες Ρέστη)

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εξέχον μέλος της Ελληνικής Ισραηλιτικής Κοινότητας ο κ. Ρέστης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">