ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ενρίκο Λέτα: Σε ένδειξη πένθους δεν πήγε στην Ακρόπολη

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Ενρίκο Λέτα είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Ωστόσο, το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στο Αβελίνο, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 38, ανάγκασε τον Ενρίκο Λέτα να αλλάξει το υπόλοιπο πρόγραμμα της επίσκεψής του και να μην επισκεφθεί την Ακρόπολη, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, σε ένδειξη πένθους.

Στο γεύμα εργασίας που θα παραχωρήσει αργότερα στον Ιταλό πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς θα παρευρεθεί και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, που το μεσημέρι θα έχει και κατ' ιδίαν συνάντηση μαζί του.


Σε κοινές προτεραιότητες για τις προεδρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2014, που θα αναλάβουν η Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο και η Ιταλία το δεύτερο εξάμηνο, προσανατολίζονται οι κυβερνήσεις των δύο χωρών, όπως ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Ενρίκο Λέτα.

Όπως εξήγησε ο κ. Σαμαράς, το γεγονός ότι οι δύο χώρες θα αναλάβουν την προεδρία της ΕΕ το 2014 αφήνει πολύ μεγάλα περιθώρια συνεργασίας μεταξύ τους και χαρακτήρισε το 2014 έτος-ορόσημο για το μέλλον της Ευρώπης, καθώς θα είναι εν δυνάμει “ένας χρόνος κοινών προτεραιοτήτων”. Μάλιστα, ανέφερε πως το Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί η πρώτη συνάντηση επί του θέματος, κάτι που επιβεβαίωσε αργότερα και ο Ιταλός πρωθυπουργός, που αποκάλυψε ότι προσκάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά στη Ρώμη
.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ενρίκο Λέτα: Σε ένδειξη πένθους δεν πήγε στην Ακρόπολη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">