ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ 902

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013


Σιγήν ιχθύος εξακολουθεί να τηρεί το ΚΚΕ για το ποιός είναι ο αγοραστής του 902, ενώ την ίδια ώρα φουντώνει η αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Περισσός επιμένει να μην αποκαλύπτει το όνομα του νέου ιδιοκτήτη, στον οποίο περνούν το ραδιόφωνο «902 Αριστερά στα FM», ο τηλεοπτικός σταθμός «902».

Εδώ όμως μιλάμε για δημόσιες συχνότητες, οι οποίες δεν είναι ιδιοκτησία του ΚΚΕ και ως εκ τούτου δεν μπορούν να πωληθούν.Κανονικά από την στιγμή που σταματά η εκμετάλλευση τους, πρέπει να επιστραφούν στο κρατος. Και το ερώτημα είναι: γιατί το κράτος δεν τις απαιτεί πίσω; Ίσως γιατί θα έπρεπε να πληρώσουν και τα άλλα κανάλια που εκπέμπουν πανελλαδικά με ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ενω γνωρίΖΕΙΣ  
όσων αφορά την ΓΛΥΦΑΔΑ και τον Νότο οτι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, μας πρόδωσαν ΟΛΟΥΣ .

Μέχρι και το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη ακούστηκε ως αγοραστή, και για τον λόγο αυτό ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο λέγοντας μάλιστα ότι θεωρεί «σκάνδαλο να μην ξέρουμε σε αυτή τη χώρα ποιος είναι ο ιδιοκτήτης ενός καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας».

Τα ονόματα που έχουν επίσης ακουστεί είναι του Φίλιππου Βρυώνη του «Extra channel» του Nίκου Χατζηνικολάου, ακόμα και της Γιάννας Αγγελοπούλου.

Κουβέντα για τις απολύσεις - Παραδοχή της ήττας από τον καπιταλισμό...

"Το ΚΚΕ δεν πουλάει τη συχνότητα από την οποία εκπέμπει ο "902", αφού αυτή αποτελεί δημόσια περιουσία, πουλάει την εταιρεία και τις υποδομές της", απάντησε ο «Ριζοσπάστης».

Τα βάζει μάλιστα ευθέως με τους δημοσιογράφους, τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την Χρυσή Αυγή κάνοντας λόγο για βρόμικη επίθεση από "καλοπληρωμένους κονδυλοφόρους των μεγάλων δημοσιογραφικών συγκροτημάτων".

Αφού αναλύει τα οικονομικά στοιχεία, αποφεύγει επιμελώς να κάνει αναφορά σε απολύσεις. Απολύσεις θα γίνονταν, όπως αναφέρεται, εάν το κόμμα έκλεινε το σταθμό χωρίς σε αυτή την περίπτωση να μπορεί να «εκπληρώσει τις υποχρεώσεις απέναντί τους».

Προσθέτει μάλιστα ότι στην περίπτωση της πώλησης, που επελέγη, «διασφαλίζονται οι υποχρεώσεις του κόμματος απέναντι στους εργαζόμενους, που αναγκαστικά χάνουν τη δουλειά τους, αλλά και απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία». 

Το καλύτερο όμως είναι στο τέλος του άρθρου: "Ο «902» και οι άλλες επιχειρήσεις του κόμματος δεν είναι σοσιαλιστικές νησίδες. Λειτουργούν μέσα στον καπιταλισμό και υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης του», όπως διαπιστώνουν."


"Καθαρή" η συχνότητα στον αγοραστή του 902! "Καθαρή" από εργαζόμενους δηλαδή... Πρόφτασε το ΚΚΕ και ενσωμάτωσε στο οπλοστάσιό του ακόμα κι αυτά που ψηφίστηκαν πριν από δυο εβδομάδες. Το ΚΚΕ χρησιμοποιώντας τα όπλα του εχθρού όχι εναντίον των αντιπάλων, αλλά εναντίον των δικών του, έχει απωλέσει μεθοδικά την ηθική ανωτερότητα που πάντοτε διατηρούσε έναντι των αντιπάλων μας, τουλάχιστον μέχρι το Μνημόνιο. Με τη στάση του έχει πλέον νομιμοποιήσει τις πρακτικές της κυβέρνησης και έχει επιτρέψει το επιχείρημα "και το ΚΚΕ τα ίδια κάνει". 

Το συγκρότημα Αλαφούζου π.χ., δεν χάνει ευκαιρία να χαιρετίσει τέτοιες "ρεαλιστικές" κινήσεις, το ίδιο και ο ΔΟΛ του κ. Ψυχάρη. Και το επιχείρημα "και το ΚΚΕ τα ίδια κάνει", που μεταφράζεται στην κοινωνία ως "όλοι ίδιοι είσαστε", είναι η καλύτερη άμυνα της άρχουσας τάξης.   

ΣΥΡΙΖΑ
Πριν από έξι μήνες προτείναμε από την "Αυγή" να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες ώστε ο "902" να παραμείνει στην Αριστερά . 

Το ηθικό επιχείρημα -πέραν του κινδύνου ο "902" να γίνει μνημονιακός- ήταν ότι η συχνότητα "δεν είναι περιουσιακό στοιχείο ενός κόμματος, αλλά κοινωνική περιουσία της Αριστεράς". Ο "Ριζοσπάστης" είχε απαντήσει με έναν οχετό, του οποίου το γενικό συμπέρασμα είναι ότι η συχνότητα είναι του ΚΚΕ και ότι άμα γουστάρει της βάζει φωτιά και την καίει. Το μαύρο στην ΕΡΤ και η διάθεση της συχνότητας του "902" για τη μετάδοση του προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης ήρθε λίγο μετά να επιβεβαιώσει τη θέση μας ότι η συχνότητα έπρεπε να μείνει στην από 'δω πλευρά.   Με την κίνησή του να πουλήσει τον "902" σε επιχειρηματία φιλικό προς την κυβέρνηση, ακόμα και μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, το ΚΚΕ αναδεικνύεται σε εμφανή συστημικό κρίκο. Η αναμετάδοση της ΕΡΤ ήταν μια κίνηση που τροφοδοτούσε την ψευδαίσθηση ότι "το ΚΚΕ, την κρίσιμη στιγμή, τελικά θα προσέτρεχε με κάποιον τρόπο". Οικτρή διάψευση. Τελικά, ο Περισσός παραδίδει τα όπλα στους αντιπάλους, διότι το να έχεις κανάλι είναι ένα πολύ ισχυρό όπλο και το ΚΚΕ δεν το απεμπολεί απλώς, αλλά το δίνει για να γίνει άλλο ένα μνημονιακο πλυντήριο. Διαλέγει στρατόπεδο.     • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ 902 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">