ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ΠΟΕΣΥ καταδικάζει τις διώξεις δημοσιογράφων

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Με αφορμή τη σύλληψη του δημοσιογράφου, Μάριου Διονέλλη και του εικονολήπτη, Νίκου Σαράντου, επειδή κάλυπταν δημοσιογραφικά τα τεκταινόμενα στη βάση της Σούδας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταδικάζει κατηγορηματικά τη σύλληψη του δημοσιογράφου, Μάριου Διονέλλη και του εικονολήπτη, Νίκου Σαράντου, επειδή κάλυπταν δημοσιογραφικά τα τεκταινόμενα στη βάση της Σούδας.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «θεωρούμε απαράδεκτη παρέμβαση στη δημοσιογραφική έρευνα την εμπλοκή των όποιων διωκτικών αρχών και ζητάμε την άμεση διακοπή οποιασδήποτε δίωξης. Η ΠΟΕΣΥ υπερασπίζεται το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των λειτουργών του Τύπου να ενημερώνουν, ιδιαίτερα σε περιόδους έντασης την κοινή γνώμη για τα όσα συμβαίνουν.

Και συμπληρώνεται: «Με αφορμή τις πληροφορίες για σχεδιαζόμενη επίθεση στη Συρία από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ (Γαλλία, Αγγλία κ.λπ.), με πρόσχημα τη χρήση χημικών, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει και καταδικάζει κάθε μορφής επέμβαση στη Συρία και, βεβαίως κάθε συμμετοχή, με οποιονδήποτε τρόπο, της χώρας μας σ’ αυτό το σχεδιαζόμενο πόλεμο. Η ΠΟΕΣΥ, καλεί την ελληνική πλευρά να μη συνδράμει στην πραγματοποίηση της σχεδιαζόμενης ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη Συρία και να μην παραχωρήσει καμιά διευκόλυνση, από τον εναέριο ή θαλάσσιο χώρο μας».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΠΟΕΣΥ καταδικάζει τις διώξεις δημοσιογράφων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">