ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δύο εκατομμύρια οι πρόσφυγες του συριακού εμφυλίου

ΤΡΙΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ο αριθμός των καταγεγραμμένων σύρων προσφύγων ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια, ενώ από έναν χρόνο βρισκόταν στα 230.671 άτομα.

Το 1,8 εκατομμύριο πέρασε τα σύνορα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Υπατης Αρμοστείας, με το ρυθμό να αυξάνεται μάλιστα το τελευταίο τρίμηνο.

«Η Συρία έχει μεταβληθεί στη μεγάλη τραγωδία του αιώνα, σε αποτρόπαιη ανθρωπιστική καταστροφή με δεινά και ρυθμούς εξόδου για τον πληθυσμό άνευ προγηγουμένου στην πρόσφατη ιστορία. Η μόνη παρηγοριά είναι ο ανθρωπισμός και το αίσθημα αδελφοσύνης που επιδεικνύουν οι γειτονικές χώρες υποδεχόμενες τόσους πρόσφυγες και σώζοντάς τους τη ζωή», αναφέρει στην ανακοίνωση ο Υπατος Αρμοστής Αντόνιο Γκουτέρες.

«Ο κόσμος αναλαμβάνει κινδύνους επιδεικνύνοντας επικίνδυνη ανοχή απέναντι στη συριακή ανθρωπιστική καταστροφή... Εάν η κατάσταση συνεχίσει να επιδεινώνεται με τον ρυθμό αυτίον, ο αριθμός των προσφύγων θα αυξηθεί και ορισμένες γειτονικές χώρες είναι πιθανόν να φθάσουν σε σημείο μη επιστροφής» δήλωσε η ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θέλησης της Υπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες Αντζελίνα Ζολί.

«Ο κόσμος είναι τραγικά κατακερματισμένος ως προς τον τρόπο τερματισμού της συριακής σύρραξης. Αλλά δεν πρέπει να υπάρχει καμία διαφωνία για την ανάγκη ανακούφισης των δεινών των ανθρώπων, ούτε αμφιβολία για την υποχρέωση της παγκόσμιας κοινότητας να προσπαθήσει περισσότερο. Οφείλουμε να συντρέξουμε τα εκατομμύρια των αθώων ανθρώπων που εκδιώκονται από τις εστίες τους και να αυξήσουμε τις ικανότητες των γειτονικών χωρών να διαχειρισθούν αυτήν την εισροή» πρ
οσφύγων, είπε.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δύο εκατομμύρια οι πρόσφυγες του συριακού εμφυλίου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">