ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Αντιφασισμός στη Γλυφάδα

Στη τοπική μας κοινωνία είναι γνωστό ποιοι δήλωσαν επανειλημμένα
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ με τις πρακτικές τους, σε πλήρη αντίθεση των ουδετεροποιημένων, των υποκριτών, και ακραίων εθνικιστικών πεποιθήσεων συμπολιτών μας.

Κάποιες φορές χρειάζεται να ''ευλογούμε και τα γένια μας'' δεδομένης της τοπικής μας πραγματικότητας - ουδετεροποιημένων, υποκριτών - και ΦΙΛΟΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ αντιλήψεων συμπολιτών μας, που είχαν ταυτιστεί απόλυτα με την Χ.Α των εγκληματιών, και άλλων που διαχρονικά ακολουθούν τη τακτική ''του βλέπε, άκου, και μη μιλάς, μη συμμετέχεις''




Τα εθνικιστικά στοιχεία στη πόλη μας δεν είναι λίγα, και γνωρίζουμε λίγο πολύ τι επιχειρούσαν επι μακρόν με ''πλάτη'' απο ακραίους εθνικιστές φιλοφασιστικής αντιλήψεως και πρακτικών.

Tονίζω οτι οι ακραίοι φασίζουσας νοοτροπίας συμπολίτες μας επιχειρούν τη κατάλυση κάθε σύνομης δημοκρατικής μορφής ελευθεροτυπίας, ταυτιζόμενοι με νεοναζίστες και εγκληματίες.




Οφείλουν ολοι οι συμπολίτες μας να κρίνουν ποιοι σκόπιμα επιχειρούν τη μη ενδεδειγμένη μορφή πλουραλιστικής ελευθεροτυπίας σε τοπικό επίπεδο, δημοσιεύοντας μονομερώς υπέρ συγκεκριμένων (παραταξιακών) χώρων. 

Αξίζουν συγχαρητήρια όσοι και όσες ανέλαβαν την ευθύνη να δηλώσουν δημόσια ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ, (Ως επι το πλείστον Αριστεροί ) Η Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας, η Πρωκάτ, οι Αντάρσιοι,  κ.α. και πράγματι αποδεικνύεται οτι είναι τα υγιή κύτταρα της πόλης μας, που πρέπει να βρούν την φόρμουλα απεμπλοκής απο μικροπολιτικές σκοπιμότητες, και να συστρατευτούν υπέρ των ενδεδειγμένων δομών που χρειάζεται η πόλη μας, ώστε να απεμπλακούμε απο το σύνολο των ανάλγητων ακατάλληλων ανεύθυνων.


ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Γνωρίζουν όλοι στη πόλη μας ποια ήταν η στάση που κράτησαν συνολικά τα λεγώμενα ''τοπικά Μ.Μ.Ε'' για το ζήτημα του νεοναζισμού και των φασιστών. Θεωρούσες ως αναγνώστης οτι είναι φιλοφασίστες, και ουδέποτε δημοσίευσαν οσα συνέβαιναν στη πόλη μας. (Αντιφασιστικές πορείες, αντιφασιστικές εκδηλώσεις, ομιλίες, δημοσιεύματα κ.α.) 

Ο εθνικισμός είναι κι αυτός νεοναζισμός. Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενυσχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του. 
Η μόνη αντιβίωση για την καταπολέμηση του κτήνους που περιέχουμε είναι η Παιδεία. Η αληθινή παιδεία και όχι η ανεύθυνη εκπαίδευση και η πληροφορία χωρίς κρίση και χωρίς ανήσυχη αμφισβητούμενη συμπερασματολογία. Αυτή η παιδεία που δεν εφησυχάζει ούτε δημιουργεί αυταρέσκεια στον σπουδάζοντα, αλλά πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα και την ανασφάλεια. Όμως μια τέτοια παιδεία δεν ευνοείται από τις πολιτικές παρατάξεις και από όλες τις κυβερνήσεις, διότι κατασκευάζει ελεύθερους και ανυπότακτους πολίτες μη χρήσιμους για το ευτελές παιχνίδι των κομμάτων και της πολιτικής. 

Μάνος Χατζηδάκης 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Αντιφασισμός στη Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">