ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σε αστυνομικό κλοιό η συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ


Δεκάδες άνδρες των ΜΑΤ μπλόκαραν το πρωί τους εργαζόμενους των ΟΤΑ, που ήταν συγκεντρωμένοι στο δημαρχείο οι οποίοι προσπάθησαν με πορεία να μεταβούν προς τη ΔΕΘ, όπου τελούνται τα εγκαίνια, προυσία του Πρωθυπουργού.

"Δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε ένα βήμα", λένε οι εργαζόμενοι, που παραμένουν στο δημαρχείο. Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, δημοτικοί αστυνομικοί  αλλά και  σχολικοί φύλακες οι οποίοι αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας και στις απολύσεις κατάφεραν να κάνουν στην κυριολεξία δύο βήματα από το δημαρχείο όταν αστυνομικοί και άνδρες των ΜΑΤ κατέφθασαν τρέχοντας προς το μέρος τους και τους περικύκλωσαν. Για αρκετή ώρα οι εργαζόμενοι βρίσκονταν υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό ενώ παράλληλα ρωτούσαν τον λόγο για τον οποίο παρέμεναν εγκλωβισμένοι.

Στο βίντεο, η στιγμή που η αστυνομία φράζει το δρόμο στους διαδηλωτές

Όπως έγινε γνωστό αργότερα η αστυνομία είχε εντολή να μην "κουνηθεί φύλλο" καθ`όλη την διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ ασχέτως και αν το σημείο της συγκέντρωσης των εργαζομένων βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από το περίπτερο της ΔΕΘ. Ο πανικός των αρχηγών της αστυνομίας ήταν εμφανής καθώς αρκετές φορές έδιναν εντολή στις διμοιρίες των ΜΑΤ να σταματήσουν ακόμη και πολίτες που δεν είχαν σχέση με την διαδηλώση (πεζούς και ποδηλάτες) οι οποίοι απλά ήθελαν να περπατήσουν στην πόλη. Σήμερα στην Θεσσαλονίκη εκτός από το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και αυτό της διαδήλωσης καταργήθηκε και το δικαίωμα στην απλή βόλτα στην πόλη...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σε αστυνομικό κλοιό η συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">