ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Γιάννης Πάριος τραγουδά Βασίλη Τσιτσάνη στο Ηρώδειο

Για πρώτη φορά ο Γιάννης Πάριος παρουσιάζει ολοκληρωμένη τη δική του προσέγγιση στο ρεπερτόριο του Βασίλη Τσιτσάνη, του δημιουργού που έβγαλε το λαϊκό τραγούδι από το περιθώριο και του χάρισε τη θέση και τη διαχρονικότητα που του αξίζει. 

Θυμίζω οτι ο Βασίλης Τσιτσάνης πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του - δεκαετίες -ως συμπολίτης μας στη Γλυφάδα, και ουδέποτε τον τίμησαν οι εκάστοτε ακατάλληλοι διοικούντες στη πόλη μας.

Γνωρίζουμε συνολικά ότι οι θρασύτατοι πολιτευόμενοι δεν αναγνωρίζουν ΤΙΠΟΤΑ, όμως νέμονται αυθαίρετα τα χρήματα του συνόλου των φορολογουμένων, και αυτούσια ως γεγονός δεν τιμά κανένα, και ειδικά τον πολιτισμό που επικαλούνται.

Η Ελλάδα ανήκει στις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες που κατάφεραν να συνεχίσουν τη λαϊκή μουσική τους παράδοση, μεταπηδώντας από τη δημοτική μουσική στη λαϊκή μουσική, και σε αυτό το εκπληκτικό φαινόμενο πρωτοπόρος υπήρξε ο μεγάλος Βασίλης Τσιτσάνης. 

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, ο Γιάννης Πάριος θα στήσει το "δικό του πάλκο", με συντροφιά τους μουσικούς του και τις νεανικές του αναμνήσεις, και με την προσδοκία να αναδείξει αυτή την καθαρότητα, το λυρισμό, τη ζεστασιά και την ανθρωπιά των τραγουδιών του Τσιτσάνη, σε αυτές τις"Νύχτες μαγικές και ονειρεμένες"




Τραγούδι: Γιάννης Πάριος

Σκηνοθεσία - Σχεδιασμός φωτισμών: Ελευθερία Ντεκώ
Επιμέλεια κουστουμιών: Γιάννης Μετζικώφ
Διεύθυνση Ορχήστρας-Ενορχήστρωση: Ντίνος Γεωργούντζος
Συμμετέχουν: Δεκαπενταμελής Λαϊκή Ορχήστρα και Χορωδία

"Θυμάμαι την οικογένεια μου, που ήταν όλοι υπέροχοι τραγουδιστές και εγώ το στερνοπαίδι, να σιγοτραγουδούν  τα τραγούδια του και κατακλύζομαι από τα ωραιότερα συναισθήματα".
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ

Η προπώληση ξεκινάει τη Δευτέρα 5 Αυγούστου.
Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 18 ευρώ.
Σημεία προπώλησης: 
Ticketservices (Πανεπιστημίου 39, εντός Στοάς Πεσμαζόγλου και τηλεφωνικά 210 7234 567)
Public Συντάγματος
Reload (Πανεπιστημίου 54) 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Γιάννης Πάριος τραγουδά Βασίλη Τσιτσάνη στο Ηρώδειο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">