ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Kαταδίκη της Χρυσής Αυγής με πτώση 2,5 μονάδων μετά τη δολοφονία

Τι δείχνουν τα στοιχεία της πρώτης δημοσκόπησης μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. 


Μήνυμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής στέλνουν οι πολίτες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Rass για τον Ελεύθερο Τύπο.
Στην πρώτη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε αμέσως μετά την εγκληματική επίθεση, δηλαδή στο διάστημα από 19 έως 21 Σεπτεμβρίου, σχεδόν 8 στους 10 πολίτες χαρακτηρίζουν τη Χρυσή Αυγή φασιστική ή εγκληματική οργάνωση, ενώ το 87% πιστεύει ότι "κάτι πρέπει να αλλάξει" για το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Το ποσοστό της Χρυσής Αυγής εμφανίζει πτώση 2,5% , ενώ η διαφορά υπέρ της ΝΔ διευρύνεται στις 2,7 ποσοστιαίες μονάδες.
Πιο συγκεκριμένα:
Στη δημοσκόπηση της Rass, η Χρυσή Αυγή πέφτει κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την αντίστοιχη έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από μια εβδομάδα, ενώ οι διαρροές τόσο από ΝΔ όσο και από ΣΥΡΙΖΑ έχουν περιοριστεί εντυπωσιακά.
Σύστημα οργανωμένης κινητοποίησης στα μέλη της ΧΑ
Στην ερώτηση "Κινδυνεύει η δημοκρατία από την παρουσία της Χρυσής Αυγής στην πολιτική ζωή του τόπου;" το 40,8% υποστήριξε πως δεν κινδυνεύει, το 57,6% ότι κινδυνεύει, ενώ το 16,% υποστήριξε πως δεν γνωρίζει, δεν απαντά.
Ακόμη, το 75% πιστεύει ότι "η δολοφονία του νεαρού στο Κερατσίνι" δείχνει το μέγεθος της απειλής που συνιστά η Χρυσή Αυγή για τη δημοκρατία, ενώ το 19,3% πιστεύει ότι ήταν μεμονωμένο περιστατικό. "Δεν ξέρω/δεν απαντώ" απαντά το 5%.
Απαραίτητες κρίνει τις νομοθετικές αλλαγές για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης της ΧΑ το 77%, ενώ "δεν είναι απαραίτητο" λέει το 21,1%. Στο "Δεν ξέρω/ δεν απαντώ" το 1,9%.
Σε ποσοστό 78,9% οι συμμετέχοντες στην έρευνα θεωρούν ότι "υπάρχει κάποιο σύστημα οργανωμένης κινητοποίησης των μελών της ΧΑ για τη διενέργεια βίαιων και έκνομων πράξεων", ενώ "μάλλον όχι/όχι" απαντά το 17,8%.
"Να ληφθούν αυστηρά μέτρα για την έκνομη συμπεριφορά της ΧΑ" θέλει το 55,1%, ενώ το 31,9% επιθυμεί να τεθεί εκτός νόμου. Ένα ποσοστό 11% θέλει να μην αλλάξει τίποτα και να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν.
Τέλος, στην ερώτηση "η ΧΑ ισχυρίζεται, ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία του νεαρού στο Κερατσίνι. Εσείς τι πιστεύετε;" το 77,7% πιστεύει ότι έχει σχέση, το 13,8% ότι δεν έχει σχέση και το 8,8% "δεν ξέρει/ δεν απαντά".
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Kαταδίκη της Χρυσής Αυγής με πτώση 2,5 μονάδων μετά τη δολοφονία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">