ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Καραμπινάτη περίπτωση κακοδιαχείρισης το Παλαιό Δημαρχείο

Το θέμα του Παλαιού Δημαρχείου Γλυφάδας είναι μια απο τις καραμπινάτες περιπτώσεις κακοδιοικήσεων του χθές και του σήμερα. Έχουν κληθεί σε απολογία από τον Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής κ. Καλογερόπουλο δημοτικοί σύμβουλοι των διοικήσεων Θεοδωρόπουλου και Κόκκορη οι οποίοι ψήφισαν τις εργολαβίες επισκευής και ανακατασκευής του Παλαιού Δημαρχείου. 

Στο πόρισμα που συνέταξαν οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, εντοπίστηκαν ευθύνες σοβαρής παράβασης καθήκοντος από δόλο, ή βαριά αμέλεια, και παραβίαση της Νομοθεσίας κατασκευής Δημοσίων Έργων.

Τελικά το Παλαιό Δημαρχείο μετά την κατασπατάληση των πόρων του Δήμου,(πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ) βρέθηκε γυμνό καραγιαπί και σε χειρότερη κατάσταση από ότι ήταν πριν αρχίσει το ατελείωτο σήριαλ των επισκευών όπως αναφέρει ο τέως αντιδήμαρχος οικονομικών Δ.Καραπάνος.

Στη περίπτωση του παλαιού δημαρχείου σημαντικά μεγάλο χρηματικό ποσό το οικειοποιήθηκαν οι επιτήδειοι συμπολίτες μας, η σημαίνοντα πρόσωπα όπως εχουν ''αυτο αναγορευτεί''  και η συμβολή της οικογενείας Μαρτίνου στην αποπεράτωση  συνέδραμε στην διαφοροποίηση της εικόνας που πρέπει να έχουν αρχικά οι συμπολίτες μας για τους διοικούντες - οι οποίοι δεν κατάφεραν διαχειριζόμενοι εκατομμύρια των δημοτών επι δεκαετίες να ολοκληρώσουν ενα (1) έργο - και στη συνέχεια τα δεδομένα στην δικαστική εκκρεμότητα.

Όπως είχε δηλώσει δημοτικός σύμβουλος λίγο μετά την ανεξαρτητοποίηση του τα ελεγκτικά όργανα σε πολλές περιπτώσεις σε ζητήματα που αφορούν τον δήμο Γλυφάδας είναι ''τυφλά και νωθρά'' είτε απο αμέλεια, είτε απο δόλο, και αποδεικνύεται στην περίπτωση του παλαιού δημαρχείου σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, και τις ενέργειες πρώην δημοτικών συμβούλων. 

Στο πόρισμα συνολικά καταγράφονται και τεκμηριώνονται 12 παραβάσεις της νομοθεσίας και για τις τρεις εργολαβίες που ανέθεσε το Δ.Σ και καμία δεν ολοκληρώθηκε όπως προέβλεπε η νομοθεσία, οι συμβάσεις και το συμβατικά τεύχη των εργολαβιών, από υπαίτιες ενέργειες ή παραλείψεις των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου και των αντιστοίχων Δημαρχιακών επιτροπών και Δημοτικών Συμβουλίων. 

Συγκεκριμένα 5 παραβάσεις της νομοθεσίας Δημοσίων έργων αφορούν την πρώτη εργολαβία που υπογράφηκε στις 13-12-2000 επί Δημαρχίας Λανδράκη ύψους 100.584.727 δρχ. χωρίς τον ΦΠΑ. 

Δύο παραβάσεις στην δεύτερη εργολαβία που υπογράφηκε στις 13-6-2007 επί Δημαρχίας Θεοδωρόπουλου ύψους 418.761 ευρώ με ΦΠΑ. Και πέντε παραβάσεις στην τρίτη εργολαβία που υπογράφηκε στις 28-5-2009 από τον κ. Θεοδωρόπουλο ύψους 297.336 ευρώ με ΦΠΑ , η οποία επεκτάθηκε χρονικά στην Δημαρχία Κόκκορη. 

Και στις τρεις εργολαβίες σύμφωνα με το πόρισμα δεν έγινε ποτέ, όπως ο Νόμος προβλέπει, τελική επιμέτρηση των εργασιών και των υλικών που εισέφεραν οι εργολάβοι. Ούτε συντάχτηκαν πρωτόκολλα προσωρινής και οριστικής παραλαβής, άρα δεδομένου οτι δεν είχαν γίνει οι απαιτούμενες εργασίες - και το γνωρίζουμε ολοι - σημαντικό μέρος αυτών των χρημάτων εξανεμίστηκε.

Γ. Γραμ. Περιφέρειας Αττικής, και διοικούντες έκαναν πάρτυ εις βάρος όλων των δημοτών Γλυφάδας.


Ακολουθεί  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ δήμου Γλυφάδας

Σε μια λιτή τελετή παρουσία των δωρητών, των μελών του Δημοτικού συμβουλίου, εκπροσώπων της περιφέρειας αλλά και Γλυφαδιωτών πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Παλαιού Δημαρχείου, του κτιρίου που έχει συνδεθεί με την ιστορία και την εξέλιξη της πόλης της Γλυφάδας.

Κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Κώστας Κόκκορης, μετά τον αγιασμό μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλους τους διατελέσαντες Δημάρχους αλλά και τους κατοίκους της πόλης καθώς το συγκεκριμένο *κτίριο εκφράζει μνήμες και συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της Γλυφάδας.

Ευχαρίστησε θερμά για ακόμη μια φορά την οικογένεια Μαρτίνου και ιδιαίτερα το ζεύγος Ανδρέα και Αλεξάνδρας Μαρτίνου για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην πόλη και ειδικότερα στην αναπαλαίωση του δημαρχιακού Μεγάρου.

Υ.Γ: * κτίριο ή κτήριο; - και τα δύο (ετυμολογικά ορθό: κτήριο)
* Πολλές σημαίες στον περιβάλλοντα χώρο, κορεσμός, και πέραν του δέοντος κιτς να προσπαθείς να περάσεις εντυπώσεις σε δημότες που γνωρίζουν πλήρως. Για την Ελλάδα; Για την Γλυφάδα; Για την Ευρώπη; Σαφώς ΟΧΙ. Για τους πρεσβευτές των Μνημονίων και της αφαίμαξης των πολιτών. Για τους συνεταίρους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που έχουν σχεδιάσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας έναντι πινακίου φακής. Για τους εγκληματικά ανάλγητους μνησίκακους που θεωρούν οτι μπορούν με λίγες εντυπώσεις να ανατρέψουν την πραγματικότητα και την εικόνα που έχουν σχηματίσει οι δημότες της πόλης μας εις βάρος τους.

* Ο αείμνηστος θείος μου και τέως δήμαρχος δεν ζει ώστε η συγκεκριμένη ημέρα να είναι σημαντική γι' αυτόν. Λόγω του οτι δεν είχε παιδιά και γνωρίζω την διαδρομή και αντίληψή του ως αριστερού, για εμένα ως συγγενή του δεν είναι καθόλου σημαντική, δεδομένης της πλήρους παραβατικότητας, ανευθυνότητας, και ανεντιμότητας της σημερινής διοικήσεως και του δημάρχου έναντι του δημότη.
(Έχει προηγηθεί πρόταση μελέτη για το εν λόγω κτήριο και για την χρήση του πρίν κάν υπάρξει ο κ.Κόκκορης στα αυτοδιοικητικά)

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καραμπινάτη περίπτωση κακοδιαχείρισης το Παλαιό Δημαρχείο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">