ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γ. Καμίνης: «Ζητώ τη συνδρομή των ΕΛ.ΑΣ., Υπουργείου Εσωτερικών και Εισαγγελίας»

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, πριν λίγα λεπτά, με ανακοίνωσή του, παρουσίασε στοιχεία, που δείχνουν μία ύποπτα ραγδαία αύξηση των ετεροχρονισμένων δηλώσεων γεννήσεων στο Δήμο Αθηναίων, κατά τη διετία 2012 - 2013, προχωρώντας άμεσα στην απομάκρυνση της Διευθύντριας και της αρμόδιας Προϊσταμένης των Υπηρεσιών του Ληξιαρχείου, καθώς επίσης και των υπαλλήλων, που χειρίστηκαν την πλειονότητα των υποθέσεων αυτών.
Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
«Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το ζήτημα με το κοριτσάκι που εντοπίστηκε σε καταυλισμό στα Φάρσαλα, διέταξα άμεσο έλεγχο στις Υπηρεσίες του δήμου και σήμερα έχω στα χέρια μου τα πρώτα αποτελέσματα, σχετικά με τις ετεροχρονισμένες ληξιαρχικές πράξεις γέννησης.
Η δημοτική αρχή της Αθήνας, όπως καλά γνωρίζετε, κινείται με γνώμονα τη διαφάνεια και την πλήρη νομιμότητα και έτσι αντιμετωπίσαμε και αυτή την περίπτωση.
Ο έλεγχος αφορά τα χρόνια από το 2008 έως σήμερα και καταλαμβάνει τις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, που καταχωρούνται στο μηχανογραφικό σύστημα του δήμου.
Από τον πρώτο έλεγχο διαπιστώνεται ότι:
«Στις 400 οι δηλώσεις των ετεροχρονισμένων δηλώσεων γεννήσεων το 2013 από 50 το 2011!»
1) Από περίπου 50 δηλώσεις ετεροχρονισμένων γεννήσεων το έτος 2011, το 2012 αυξήθηκαν σε 200, ενώ το 2013 φτάνουν τις 400.
2) Η πλειονότητα των δηλώσεων, δεν αφορά μόνο ένα παιδί, αλλά περισσότερα.
3) Περίπου οι μισές από τις γεννήσεις αυτές, δηλώθηκαν ως «αγνώστου πατρός».
«Στην 4η Δημοτική Κοινότητα (Κολωνός, ΟΣΕ, Ακαδημία Πλάτωνος, Σεπόλια, Κολοκυνθού, Νιρβάνα) οι περισσότερες δηλώσεις»
4) Οι γεννήσεις φέρονται ότι πραγματοποιήθηκαν μέσα στα όρια του δήμου Αθηναίων. Ως δηλωθείς τόπος γεννήσεως εμφανίζονται οικίες κυρίως της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του δήμου Αθηναίων. Επίσης, πολλές από τις μητέρες εμφανίζονταν ως δημότες δήμων, οι οποίοι έχουν στα γεωγραφικά τους όρια, καταυλισμούς Ρομά σε όλη την Ελλάδα.
Προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαφάνεια, ανέλαβα τις εξής πρωτοβουλίες:
1) Να διενεργηθεί πλήρης και σε βάθος διοικητικός έλεγχος. Έχω ζητήσει στον έλεγχο αυτό, τη συνδρομή του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
«Εκτός Δήμου, με εντολή Δημάρχου, η Διευθύντρια, η Προϊσταμένη του Ληξιαρχείου και οι υπάλληλοι που χειρίστηκαν τις υποθέσεις»
2) Προκειμένου ο έλεγχος να διευκολυνθεί και να φτάσει σε βάθος, απομάκρυνα, ήδη, από τις θέσεις τους, τη διευθύντρια και την αρμόδια προϊσταμένη των υπηρεσιών του ληξιαρχείου, καθώς επίσης και τους υπαλλήλους, που χειρίστηκαν την πλειονότητα των υποθέσεων αυτών.
Γ. Καμίνης: «Ζητώ τη συνδρομή των ΕΛ.ΑΣ., Υπουργείου Εσωτερικών και Εισαγγελίας»
3) Για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης είναι απαραίτητη η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., του Υπουργείου Εσωτερικών και της Εισαγγελίας, προκειμένου να διερευνήσουν άλλες σοβαρές πτυχές της υπόθεσης (π.χ. έκδοση αστυνομικών ταυτοτήτων ή λήψη προνοιακών επιδομάτων).
Θα ζητήσω από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας να αναλάβει την πρωτοβουλία για τον έλεγχο της λειτουργίας όχι μόνο των ληξιαρχείων αλλά και των δημοτολογίων σε ολόκληρη τη χώρα και σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, να αλλάξει το αναχρονιστικό νομοθετικό πλαίσιο, που μας εκθέτει, για μία ακόμη φορά, ως χώρα».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γ. Καμίνης: «Ζητώ τη συνδρομή των ΕΛ.ΑΣ., Υπουργείου Εσωτερικών και Εισαγγελίας» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">