ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟY: Η κυβέρνηση που απολύει πιο γρήγορα και από τη σκιά της!

Η κυβερνητική συμμορία ξαναχτύπησε... Αυτή τη φορά για να καταφέρει να βγάλει σε διαθεσιμότητα τους υπαλλήλους των Πανεπιστημίων, για τους οποίους δεν διαθέτει στοιχεία.

Ξαναάλλαξε την Υπουργική Απόφαση Μητσοτάκη: με νέα Υπουργική Απόφαση  (που εκδόθηκε στο ΦΕΚ 2560/11-10-2013) προβλέπει ότι αν τα ΝΠΔΔ δεν αποστείλουν εγκαίρως τα στοιχεία των υπαλλήλων, τότε το εποπτεύον Υπουργείο εκδίδει σχετική πρόσκληση για την... αυτοαπογραφή των υπαλλήλων. Θα δημιουργήσει νέα, ειδικό πληροφοριακό σύστημα στο οποίο υποχρεούνται οι υπάλληλοι να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους εντός 5 ημερών, για να βοηθήσουν το Υπουργείο να τους... θέσει σε διαθεσιμότητα! Η ρύθμιση αφορά σήμερα τα πανεπιστήμια, αύριο τους ΟΤΑ και όλους τους εποπτευόμενους φορείς που θα βρεθούν στην ίδια θέση.

Η νέα Υπουργική Απόφαση συμπληρώνεται και με την τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας στις 11/10 στο νομοσχέδιο "Ρυθμίσεις Θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας". Σε αυτό το τόσο σχετικό νομοσχέδιο, μεταξύ ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών, μαθαίνουμε τα νέα για αλλαγές στο ωράριο των εκπαιδευτικών, τις αποσπάσεις διοικητικών του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και την αλλαγή στο Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων! Συγκεκριμένα, με την τροπολογία προβλέπεται νέο πειθαρχικό παράπτωμα (το "ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα λγ") που οδηγεί τον υπάλληλο σε αυτοδίκαιη αργία. Το παράπτωμα είναι η "μη απογραφή υπαλλήλου εντός της οριζόμενης προθεσμίας εφόσον απαιτείται σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 3 της υπ' αρ. ΔΙΠΙΔΔ/Β2/2οικ.21634 απόφασης του ΥΔΙΜΗΔ, όπως ισχύει. (Πρόκειται για τη γνωστή Υπουργική Απόφαση Μητσοτάκη για τη διαθεσιμότητα).

·         Αν αυτή η τροπολογία ψηφιστεί, τότε θα έχει εισαχθεί στον Κώδικα των Δημοσίων Υπαλλήλων ένα "ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα" που βασίζεται σε μια Υπουργική Απόφαση (!) και σε μια χρονική προθεσμία (!!). Και βέβαια, θα αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους από δω και πέρα.
·         Αν αυτή η τροπολογία ψηφιστεί, τότε το να μην "αυτοαπογραφείς" (δηλ. το να μη δώσεις μόνος σου τον εαυτό σου για απόλυση...) θα είναι πειθαρχικό αδίκημα τόσο σημαντικό όσο ο χρηματισμός, το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών, η χρησιμοποίηση της Υπηρεσίας για ίδιον όφελος κ.λπ. 
·         Αν αυτή η τροπολογία ψηφιστεί, τότε θα έχει στοιχειοθετηθεί το νομικό παράδοξο του "μεταβαλλόμενου αδικήματος". Αν σκεφτεί κανείς ότι από την έκδοσή της (2/8/2013) ως σήμερα η Υπουργική Απόφαση Μητσοτάκη έχει ήδη υποστεί τέσσερις τροποποιήσεις, το παράπτωμα που παραπέμπει σε αυτήν μπορεί να αλλάζει κάθε φορά. Με μόνη την υπογραφή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπορεί να αλλάζει η Υπουργική Απόφαση και μαζί της θα αλλάζει και το "παράπτωμα", αφού στοιχειοθετείται από την ΥΑ "όπως ισχύει" κάθε φορά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν όλα αυτά. Μιλάμε για την ίδια κυβέρνηση που, μετά τον Ν. 4093/12, έβγαλε σε διαθεσιμότητα υπαλλήλους των ΟΤΑ και των πανεπιστημίων διαγράφοντάς τους από το apografi.gr χωρίς να έχει καν στοιχεία από τους φορείς τους! Μιλάμε για την ίδια κυβέρνηση που έκλεισε την ΕΡΤ με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την οποία δεν θα κατεβάσει καν στη Βουλή για κύρωση! Μιλάμε για την κυβέρνηση που έκανε διαγωνισμό πρόσληψης στη ΔΤ, στον οποίο ο καθένας μπορούσε ηλεκτρονικά να συμπληρώσει ό,τι προσόντα ήθελε να παρουσιάσει πως έχει, είτε τα είχε είτε όχι. Αρκεί να ήταν "πρόθυμος"...
Κάπως έτσι και τώρα: ψάχνει να βρει εκείνους τους "πρόθυμους" που θα τρέξουν να δώσουν τα στοιχεία τους για να βγουν σε διαθεσιμότητα "όλοι οι άλλοι". Ας δώσει και λάθος στοιχεία, δεν την πειράζει την κυβέρνηση, αρκεί να προθυμοποιηθεί να "δώσει" τους συναδέλφους του!
Κανένας συνάδελφος να μην υποκύψει στον εκβιασμό. Αν κανείς δεν δώσει στοιχεία, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα -το δηλώνουν άλλωστε με τις απανωτές Υπουργικές Αποφάσεις, τα ΦΕΚ και τους εισαγγελείς που επιστρατεύουν. Άλλωστε, οι συνάδελφοι στα ΑΕΙ είναι ΑΠΕΡΓΟΙ και ως τέτοιοι δεν υπόκεινται σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα που σχετίζεται με τις υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις. Το "νομικό οπλοστάσιο" που φτιάχνουν θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος αν είμαστε αποφασιστικοί. Το "νομικό οπλοστάσιο" που κουρελιάζει κάθε έννοια δικαίου θα το νικήσουμε εμείς που θα υπερασπιστούμε τη δημόσια παιδεία, το δικαίωμα στη δουλειά, και τη Δημοκρατία!

Καλούμε όλα τα σωματεία του δημοσίου να καταλάβουν την κρισιμότητα της κατάστασης και να ξαναβγούν στον αγώνα. Οι –για πέμπτη εβδομάδα- απεργοί των πανεπιστημίων δίνουν τη μάχη για όλους μας! Να στηρίξουμε τον αγώνα τους, να παλέψουμε ενάντια στις απολύσεις-διαθεσιμότητες. 
Να βρεθούμε όλοι στο κάλεσμα των απεργών των ΑΕΙ:

  • Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, στις 12.00.  
  • Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 14.00 στα Προπύλαια στο συλλαλητήριο που καλούν οι απεργοί για όλο τον κόσμο της εργασίας. Εργαζόμενοι και απολυμένοι από το Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα να διαδηλώσουμε μαζί ενάντια στην πολιτική του Μνημονίου, της κυβέρνησης, της Τρόικας. Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία στα Προπύλαια, από τις 6 το απόγευμα, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.  

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ενάντια στις απολύσεις και τα νέα μέτρα

Διαβάστε αναλυτικά στα flipbook του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB  που ακολουθούν. 

Μόρια- Διαθεσιμότητα


Συμπλήρωση ΥΑ ΜητσοτάκηΤροπολογία για αργία 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟY: Η κυβέρνηση που απολύει πιο γρήγορα και από τη σκιά της! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">