ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο κ. περιφερειάρχης είναι πολλαπλά εκτεθειμένος απέναντι στους πολίτες της Αττικής
Δήλωση της Ερμίνας Κυπριανίδου, Περιφερειακής Συμβούλου Αττικής και μέλους της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ 

Σε ένα κλίμα απολύτως απαράδεκτο,με τραμπουκισμούς,παρατυπίες και μια ψηφοφορία-παρωδία,η παράταξη του κ.Σγουρού στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής χρησιμοποίησε κάθε μέσο προκειμένου να αποσπάσει ''θετική'' απόφαση για το σχέδιο εκποίησης της χερσονήσου του Αστέρα Βουλιαγμένης,Μικρό Καβούρι-μεθόδευση κατάφορα αντισυνταγματική,οικονομικά ζημιογόνα και απολύτως καταστροφική για το περιβάλλον.


Οι εικόνες δείχνουν ποιοι προκάλεσαν, ποιοι προπηλάκισαν και ποιοι προπηλακίζονται.


Όλα τα άλλα είναι ψεύτικος αντιπερισπασμός εντυπώσεων.


Ο κ. Περιφερειάρχης είναι πολλαπλά εκτεθειμένος απέναντι στους πολίτες της Αττικής για την όλη εξέλιξη,που και κρίση έχουν και θα την εκφράσουν απερίφραστα την κατάλληλη ώρα στις περιφερειακές εκλογές το 2014.


Ακολούθησε καταιγισμός συκοφαντικών δημοσιευμάτων στα συστημικά ΜΜΕ, όπου, όχι μόνο δε γίνεται καμία αναφορά στις παρατυπίες της διαδικασίας, αλλά επιπλέον επιχειρείται η πλήρης αντιστροφή της αλήθειας, αφού η παράταξη Σγουρού και ο περιφερειάρχης, που προκάλεσαν τα επεισόδια, παρουσιάζονται ως θύματα της αντιπολίτευσης. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Κώστας Καψής, ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος που είχε αποχωρήσει από την παράταξη Σγουρού, σε ανάρτηση του στο facebook κάνει λόγο για "μαινόμενο Σγουρό" και "ντοπαρισμένους συμβούλους" της παράταξής του, που ξυλοκόπησαν πολίτη

Από το κουκλοθέατρο της συστημικής παραπληροφόρησης, δε θα μπορούσε να απουσιάσει και η πρωταγωνιστική μαριονέτα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος δήλωσε ότι "στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια αρκετό να απειλούν με βία και να ασκούν οι ίδιοι βία εις βάρος δημοκρατικά εκλεγμένων αντιπροσώπων. Επιτέλους ο κ. Τσίπρας πρέπει να πάρει θέση και να καταδικάσει κάθε πρακτική βίας. Αλλιώς θα επιβεβαιώσει ότι λειτουργούν κατ΄ εντολή του". 
"Για άλλη μία φορά ο κ. Κεδίκογλου ελεεινολογεί και ψεύδεται", απάντησε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι "το δρόμο της λάσπης και της βρώμικης προπαγάνδας, θα τον περπατήσει μόνος του" ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. "Καλό Σαββατοκύριακο κύριε Κεδίκογλου", κλείνει η ανακοίνωση.
"Δεν μπορεί να λέγεται ότι είναι μπαχαλάκηδες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ", τόνισε σε παρέμβασή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Τσουκαλάς.
Ο κ. Τσουκαλάς υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι που βρέθηκαν χθες στο περιφερειακό συμβούλιο είναι κάτοικοι της Βουλιαγμένης. "Το θέμα είναι η ουσία και η ουσία είναι ότι δεν μπορείς κύριε να ξεπουλήσεις όλη την Αττική", σημείωσε και κατήγγειλε ότι ο κ. Σγουρός τον πλησίασε με πρόθεση να τον χτυπήσει.
Σε νέα του δήλωση για τα όσα συνέβησαν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι "δεν φτάνει που ξεπουλάνε τα πάντα, μας δέρνουν κιόλας!", υπογραμμίζοντας επιπλέον ότι "η ουσία του θέματος δεν είναι η απαράδεκτη για θεσμικό παράγοντα της αυτοδιοίκησης συμπεριφορά του Περιφερειαρχή, αλλά ότι μετά τον Αστέρα ο  Περιφερειάρχης θα πάρει κι άλλη εντολή από την κυβέρνηση και την Τρόικα να ξεπουλήσει το Ελληνικό και τέλος να παραδώσει στους Ιδιώτες όλο το παράκτιο μέτωπο".
Για τα όσα διαδραματίστηκαν εκτεταμένη και κατατοπιστικότατη ανακοίνωση εξέδωσαν και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης ¨Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο. Σε αυτήν, τονίζουν ότι απ' ότι φαίνεται "κάποιοι είχαν αναλάβει την «βρώμικη» δουλειά" να προχωρήσουν την υπόθεση της ιδιωτικοποίησης του ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης, αφού "η θετική απόφαση που είχαν «υποσχεθεί» στους επενδυτές έπρεπε να παρθεί", με αποτέλεσμα να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο. Επιπλέον, η περιφερειακή παράταξη δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα της παράτυπης ψηφοφορίας και ότι θα προβεί "σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και διαδικασίες για την ακύρωση της απόφασης, την αποκατάσταση της δημοκρατίας και τον καταλογισμό ευθυνών σε όσους παρεμβαίνουν στις αποφάσεις του Κράτους και της Περιφέρειας". 
Ολόκληρη η ανακοίνωση
ΥΠΟΛΟΓΟΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ -ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΡΤΙΑ- ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ 
Η παράταξή μας καταγγέλλει στους πολίτες της Αττικής τους περιφερειακούς συμβούλους της «παράταξης Σγουρού», που καίγονται να γνωμοδοτήσουν υπέρ της Στρατηγικής  Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΕΣΧΑΔΑ για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, στα πλαίσια πώλησής του σε ιδιωτικά συμφέροντα. Εισήγαγαν σε συζήτηση την γνωμάτευση στην Σ.Μ.Π.Ε. του ΕΣΧΑΔΑ λίγες μέρες αφού είχαν λήξει οι προθεσμίες για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του Αστέρα. Πώς ήταν τόσο σίγουροι οι επενδυτές ότι το εγκεκριμένο χωροταξικό θα εξυπηρετούσε τα επιχειρηματικά τους πλάνα;   Πώς ήταν τόσο σίγουροι για την θετική γνωμάτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής;
Εναντιόμεθα στη συγκεκριμένο ξεπούλημα καθώς όλα τα στοιχεία (νομικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά) είναι αντισυνταγματικά, παράνομα και ζημιογόνα για το ελληνικό δημόσιο. Η περιοχή θα πουληθεί σε πολύ χαμηλότερη τιμή από την αντικειμενική της αξία (αντικειμενική αξία: 8.000 ευρώ/τ.μ., αξία πώλησης περίπου 1000 ευρώ/τ.μ). και το Δημόσιο θα εισπράξει το 20%. Το ΤΑΙΠΕΔ, ως Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (δηλαδή Δημοσίων κτιρίων) δεν δικαιούται να εκποιεί δημόσιες εκτάσεις, περιοχές απολύτου προστασίας, όπως σαφώς χαρακτηρίζονται οι συγκεκριμένες εκτάσεις στο ΠΔ 254/04 (αρχαιολογικοί χώροι, δάση, κ.α). Και αυτό για να χτίσουν 40.000 τ.μ. κατοικίες και να επεκτείνουν την δόμηση σε περιοχές απολύτου προστασίας, γιατί  σύμφωνα με τις απόψεις τους, η περιοχή τις χρειάζεται.
Σημειώνεται δε ότι ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης στην ομιλία του χτες, χαρακτήρισε αδιαφανή και πρωτοφανή τη διαδικασία που ακολουθείται καθώς όχι μόνο δεν ζητήθηκε η γνώμη του, αλλά δεν υπάρχει καν ενημέρωση. Στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου,  που δεν διατυπώνει αντίρρηση στην αλλαγή της ιδιοκτησίας του Αστέρα, επισημαίνει ρητά ότι είναι απόλυτα αντίθετος αυτή, να γίνει, έχοντας ως προϋπόθεση την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και ως συνέπεια τη δραματική αλλαγή της φυσιογνωμίας της περιοχής.
Κάποιοι φαίνεται είχαν αναλάβει την «βρώμικη» δουλειά. Η θετική απόφαση που είχαν «υποσχεθεί» στους επενδυτές έπρεπε να παρθεί. Έφεραν χτες, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε συνεδρίαση το θέμα του Αστέρα, το οποίο είχαν αναβάλλει την Τρίτη (26/11/2013), όταν κατάλαβαν ότι δε συγκέντρωναν τη πλειοψηφία.
Η παράταξή μας ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, η οποία δεν έγινε δεκτή. Οι πολιτικοί λόγοι που απορρίφτηκε η πρότασή μας για ονομαστική δεν εξηγήθηκαν ποτέ. Στη συνέχεια θέσαμε το θέμα της ατομικής ευθύνης του κάθε περιφερειακού συμβούλου και ζητήσαμε να ανακοινωθεί πόσοι είμαστε στην αίθουσα εκείνη τη στιγμή, ώστε να διαπιστωθεί ότι υφίσταται ικανός αριθμός συμβούλων για να αποφασίσουν για ένα τέτοιο θέμα. Ήταν φανερό ότι στην αίθουσα εκείνη την ώρα δεν υπήρχε απαρτία και κάποιοι «κρυμμένοι» πίσω από την δεδηλωμένη, που για αυτό το θέμα δεν ήταν σίγουρο ότι υπήρχε, υφάρπαξαν απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου.  Συνέπεια της δημοκρατικής πρότασής μας ήταν η λεκτική και σωματική βία στην κυριολεξία, που ασκήθηκε προς τους συμβούλους μας, αφού προηγουμένως ο κ. Σγουρός έδωσε το σύνθημα ότι η παράταξή του δεν δέχεται υποδείξεις, και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος μας. Και όλα αυτά επειδή είχαμε διαφορετική άποψη από αυτούς. Εμείς τους συγχωρούμε. Γιατί καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται κάτω από βάρος τεράστιας εξωτερικής πίεσης και με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να την αποσυμπιέσουν.
Η ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ δεν αναγνωρίζει το παράνομο αποτέλεσμα της παρωδίας ψηφοφορίας και θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και διαδικασίες για την ακύρωση της απόφασης, την αποκατάσταση της δημοκρατίας και τον καταλογισμό ευθυνών σε όσους παρεμβαίνουν στις αποφάσεις του Κράτους και της Περιφέρειας.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ¨Αττικής Συνεργασίας - Όχι στο Μνημόνιο¨
Βαρεμένος Γεώργιος      
Κυπριανίδου Ερμίνα   
Τσουκαλάς Δημήτρης   
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Καπάταης Χρήστος   
Κωνσταντάκου Μερόπη        

http://left.gr/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο κ. περιφερειάρχης είναι πολλαπλά εκτεθειμένος απέναντι στους πολίτες της Αττικής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">