ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΕΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΛΑΤΣΗ

Η Περιφέρεια Αττικής και το ΤΕΕ με δραστικό τρόπο επεμβαίνουν στο ζήτημα του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού κατά των σχεδίων της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ.

Εν όψει της συνεδρίασης του ΣΤ’ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 10 Οκτωβρίου που θα κρίνει τη νομιμότητα της σύμβασης πώλησης του 100% των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ στη Lamda Development, μετά την αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Ζ΄ Κλιμακίου που κατέθεσε το ΤΑΙΠΕΔ, η Ρένα Δούρου και το ΤΕΕ έχουν δυο κινήσεις ματ.

Η Περιφέρεια αποφάσισε να συγκρουστεί μετωπικά ως διάδικος, κάνοντας παράσταση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, με στόχο να υποστηρίξει έναντι του ΤΑΙΠΕΔ την απόφαση του Ζ΄ Κλιμακίου. 

Το  ΤΕΕ, καταθέτει τις επόμενες ημέρες στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στην κυβέρνηση αλλά και στους πολίτες, την μελέτη που εκπόνησε για την αξία της γης του πρώην αεροδρομίου.

Σύμφωνα με το ΤΕΕ η αξία του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού είναι πολλαπλάσια των 900 εκατομμυρίων ευρώ που πωλείται στον όμιλο Λάτση, και συγκεκριμένα η αξία του υπερβαίνει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ!

Σίγουρα δυσχαιρένεται το έργο του ΤΑΙΠΕΔ  που θεωρούσε ότι η συζήτηση στο ΣΤ ‘ τμήμα θα ήταν μια εύκολη υπόθεση.

Η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε να παραστεί ως διάδικος στη συζήτηση όχι μόνον για πολιτικούς λόγους αφού είναι γνωστό ότι η νέα διοίκηση υπό τη Ρένα Δούρου έχει εκφράσει την αντίθεσή της στο ξεπούλημα του Ελληνικού αλλά επικαλούμενη και έννομο συμφέρον αφού η απομάκρυνση από το χώρο του πρώην αεροδρομίου κομβικών υπηρεσιών της συνιστά οικονομική ζημία που υπολογίζεται σε πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ.

Η κίνηση αυτή θεωρείται, όμως, πολύ σημαντική και για το μέλλον της διεκδίκησης του χώρου για τους πολίτες αφού ακόμα κι αν το ΣΤ’ τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου αμφισβητήσει ότι υπάρχει έννομο συμφέρον, η Περιφέρεια μπορεί να προσφύγει στην Ολομέλεια, θέτοντας έτσι ακόμα ένα ανάχωμα στην κυβέρνηση που «καίγεται» να υπογράψει τη σύμβαση πριν οι πολιτικές εξελίξεις την προλάβουν.

Η μελέτη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που σύμφωνα με πληροφορίες αποφαίνεται ότι η πραγματική αξία της έκτασης ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αφού με επιστημονικό τρόπο θα αποδεικνύεται ότι το τίμημα της πώλησης του καλύτερου παραθαλάσσιου οικοπέδου της Ευρώπης δεν μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από 900 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που η αξία του είναι πολλαπλάσια.

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή στις 10 πμ συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΕΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΛΑΤΣΗ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">