ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ORIGAMI ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΡΤΩ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


Με την ευκαιρία του εορτασμού της 50ής Επετείου των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο (1964-2014) η Πρεσβεία της Ιαπωνίας διοργανώνει σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που κλιμακώνονται από την Πέμπτη 16 έως την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014.

Απο τη Δευτέρα 20 έως Παρασκευή 24 Οκτωβρίου και ώρα 9.00 - 17.00, πάντα στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στην Ιαπωνική Πρεσβεία, Εκθεση Ιαπωνικής Κεραμικής από τον κ. Σοφοκλή Καραγιάννη, και Εκθεση Origami (καλλιτεχνικό δίπλωμα χαρτιού) από τη Master Sonoko Fujii και από τη Μυρτώ Δημητρίου. Μαζί με τον οργανισμό Νεολαίας και Αθλησης του Δήμου Αθηναίων η Μυρτώ Δημητρίου κατέχει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τη δημιουργία του μεγαλύτερου μωσαϊκού από Origami.


Τετάρτη 22 Οκτωβρίου  ώρα 18.00 - 19.00, στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Πρεσβεία της Ιαπωνίας, Χαλάνδρι Εργαστήριο και Επίδειξη Origami, είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση. 
Πολιτιστικό τμήμα: Τηλ. 210-6709901/9919 cultural@at.mofa.go.jp

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, ώρα 18.30, αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Ιαπωνική Πρεσβεία, Χαλάνδρι. Προβολή ντοκιμαντέρ «Tokyo Olympiad» (1965) του Kon Ichikawa, με αγγλικούς υπότιτλους. Ο σκηνοθέτης καταγράφει στιγμιότυπα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964, από την τελετή έναρξης ώς την τελετή λήξης. Ενα φιλμ - ύμνος στην ευγένεια των αθλητών που φτάνουν έως τα όρια των ικανοτήτων τους ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Είσοδος ελεύθερη,


Η έκθεση Origami θα διαρκέσει μέχρι τις  24 Οκτωβρίου.

Κράτηση θέσεων απαραίτητη. Πολιτιστικό τμήμα, τηλ. 210-67.09.901/9919 cultural@at.mofa.go.jp.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

1 σχόλια:

  1. To ORIGAMI προέρχεται από το συνδυασμό των Ιαπωνικών λέξεων όρι (=δίπλωμα) και κάμι (=χαρτί) και αποτελεί ένα συνδυασμό εικαστικής τέχνης κα διασκέδασης. Μπορούμε, χρησιμοποιώντας ένα τετράγωνο χαρτί, να κατασκευάσουμε πολλά θέματα, χωρίς όμως να επιτρέπεται να κόψουμε το χαρτί. Αποτελεί, επομένως, το ORIGAMI, μια ενδιαφέρουσα δημιουργική απασχόληση, στην οποία σημαντικό ρόλο παίζει και η φαντασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Item Reviewed: ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ORIGAMI ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΡΤΩ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">