ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΘΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Του Γιάννη Κουρδομένου

Στο δημοτικό συμβούλιο στις 31/10/14 οι κύριοι Μουλακάκης και Ηλιόπουλος ρώτησαν το δήμαρχο τι θα γίνει με τις παράνομες πινακίδες στη Γλυφάδα και ειδικά στη παραλιακή.

Ο δήμαρχος έπειτα του ερωτήματος απήντησε ότι προγραμματίζεται η αποξήλωση και των υπολοίπων πινακίδων, και ήδη η διοίκηση φροντίζει ώστε οι υπηρεσίες του δήμου να έχουν τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν.

Προσωπικά μπορώ να πω, κατά τη κρίση μου, ότι το δημοτικό συμβούλιο Γλυφάδας είναι ''στημένο'', διότι τα ερωτήματα που τίθενται, συνήθως, είναι ζητήματα που απασχόλησαν τον έντυπο τοπικό τύπο, και τέθηκαν από ένα (1) δημότη, και σε καμία περίπτωση ζητήματα που  επί πολλά χρόνια υφίστανται δημόσια στον ηλεκτρονικό.

Αυτό σημαίνει ότι οι κ.αιρετοί των παρατάξεων στη πόλη μας, είτε δεν διαβάζουν τον ηλεκτρονικό τύπο, είτε δεν επιθυμούν πραγματική πρόοδο και ανάπτυξη που να συμβαδίζει με την εποχή που ζούμε.

Σήμερα κλείνουν 23 χρόνια που θέτω το ζήτημα μιας δομής στο δήμο Γλυφάδας, η οποία πρέπει να καλύψει το τεράστιο κενό πλουραλιστικής τοπικής ενημέρωσης, προδιαγραφών, σε όλους τους τομείς της τοπικής κοινωνίας.

Από τη περίοδο δημαρχίας του Θόδωρου Σπονδυλίδη, το 1991, που παράλληλα με την ανάληψη καθηκόντων του τέως δημάρχου λειτούργησε στη Γλυφάδα πιλοτικά - Ιδιωτικά - σε 24ωρη βάση ο ΓΛΥΦΑΔΑ FM, μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε στη τοπική μας κοινωνία η αρωγή καθώς και ο προγραμματισμός από τη πλευρά του δήμου για μια δομή.

Το ζήτημα μιας τοπικής δομής ετέθη στη συνέχεια στη διοίκηση Σ.Σφακιανάκη με κατάθεση φακέλλου Μελέτης, Σχεδίων, και Προτάσεως για αρωγή του δήμου και ίδρυση ενός πλουραλιστικού τοπικού μέσου, κατόπιν καταχρηστικών διώξεων και κατασχέσεων που υπήρξαν κατά του τοπικού σταθμού, παρέχοντας και τα πειστήρια των καταχρηστικών διώξεων και κατασχέσεων, όπως και έγγραφα του Ε.Σ.Ρ.

Αμέσως μετά τέθηκε στην διοίκηση Κ.Κόκκορη με σειρά δημόσιων αιτημάτων ώστε να λαμβάνουν γνώση και οι συμπολίτες μας τι συμβαίνει σε τοπικό επίπεδο όσων αφορά τη τοπική αυτοδιοίκηση και εκλεγμένους.

Δεν υπήρξε καμία απολύτως ενέργεια από το σύνολο διοικήσεων που παρέλασαν στη Γλυφάδα τις τελευταίες δεκαετίες, παραβαίνοντας αρχικά το άρθρο 10 του Συντάγματος, και δηλώνοντας σαφώς και ευθαρσώς ότι δεν εκπροσωπούν το δημόσιο όφελος, το τόπο, και τους δημότες.

Σαφέστατα  σύμφωνα με το άρθρο 15 του Συντάγματος παρ.2 γίνετε σαφές ότι κάποιοι συμπολίτες μας που αξίωσαν την εκλογή τους στη Γλυφάδα καταπατούν την ισότιμη πρόσβαση των νοτίων και της πόλης μας στα ερτζιανά, με συνέπεια την υποανάπτυκτη πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς και την ελλειμματική αντικειμενικότητα μετάδοσης πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης.

ΑΡΘΡΟ 15 παρ. 2 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους. Ο έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είναι ανεξάρτητη αρχή, όπως νόμος ορίζει. 
Ο άμεσος έλεγχος του Κράτους, που λαμβάνει και τη μορφή του καθεστώτος της προηγούμενης άδειας, έχει ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης, την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της Χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας.

Άρθρo 16
1. H τέχνη και η επιστήμη, η έρευνα και η διδασκαλία είναι ελεύθερες, η ανάπτυξη και η πρoαγωγή τoυς απoτελεί υπoχρέωση τoυ Kράτoυς

Άρθρo 21

2. Όσoι πάσχoυν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσo έχoυν δικαίωμα ειδικής φρoντίδας από τo Kράτoς.

6. Τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομίατην επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας.

Με βασικό δεδομένο όσα αναφέρονται στο Σύνταγμα της Ελλάδος γίνετε σαφές ότι στη Γλυφάδα οι εκάστοτε διοικούντες και αντιπολιτευόμενοι στρέφονται κατά του Συντάγματος, άρα η εκλογή τους και η πλαισίωση  στα έδρανα του δήμου αυτοαναιρείται, και καταχρηστικά βρίσκονται στις συγκεκριμένες θέσεις δεδομένου ότι δεν εκπροσωπούν κανένα παύοντας την ισχύ του Συντάγματος.

Τέλος, για τελευταία φορά πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2015 θέτω το συγκεκριμένο ζήτημα δημιουργίας τοπικού πλουραλιστικού μέσου διάδοσης με αντικειμενικότητα πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης όπως το αιτήθηκα επανειλημμένα.

Σε αντίθετη περίπτωση, που δεν θα συμπεριληφθούν οι αιτήσεις - προτάσεις μου στον προϋπολογισμό του 2015 από τους εκλεγμένους συμπολίτες μας, θα προσφύγω με το σύνολο των αποδεικτικών παρανομιών δημάρχων και αιρετών του παρελθόντος και του παρόντος σε σύννομες αιτήσεις που υπήρξαν και θα επανα-πρωτοκολληθούν στο δήμο Γλυφάδας

ΥΓ: Ορισμένοι καλοθελητές και εθελοντές εθελόντριες γίνονται από την ημέρα εκλογής του νέου δημάρχου αυλοκόλακες αξιώνοντας με τέτοιες μεθόδους οτιδήποτε. Σε πλήρη αντιδιαστολή με όλους - όλες αυτούς έχω να επιδείξω έγγραφα 23 ετών - αιτήσεις,προτάσεις, σχέδια, και σαφώς τη λειτουργία του ΓΛΥΦΑΔΑ FM επί δεκαετίες τοπικά που καταχρηστικά κατάσχεσαν και 2004 δεν υφίσταται λειτουργία. 

Σαφέστατα κάποιοι συμπολίτες μας, με δόλο, προσπαθούν να καταργήσουν μια τοπική παράδοση δεκαετιών, και δεν θα το επιτρέψουμε.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 Διώξεις και κατασχέσεις.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΘΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">