ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η LAMDA DEVELOPMENT ΛΑΤΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ - ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Είναι γνωστό ότι τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα λανσάρισαν - προώθησαν τους τρεις δημάρχους στα Νότια της Αττικής και αυτό δεν έγινε αυθαίρετα η επιπόλαια.

Ο  Α. Κονδύλης στον Άλιμο, ο Γ. Κωνσταντάτος στον ενιαίο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης,   και ο Γ. Παπανικολάου στην Γλυφάδα, έτυχαν της εκλογής τους έπειτα από ολοκληρωμένο σχέδιο, τόσο της κυβέρνησης, όσο και της οικονομικής ελίτ.

Σας θυμίζω τις μεθόδους που ακολούθησαν την προεκλογική περίοδο προβάλλοντας από τηλεοράσεις, εφημερίδες, και media συγκεκριμένους υποψηφίους και σαφώς όχι το σύνολο των παρατάξεων - υποψηφίων.

Επίσης, σας θυμίζω τον πόλεμο που δέχτηκαν όσοι δεν συναινούσαν στα κυβερνητικά σχέδια εκχώρησης, τόσο του πρώην αεροδρομίου, όσο και του παραλιακού μετώπου.

Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι είναι συνεργαζόμενοι, και επανειλημμένα έχουν συναντήσεις - συζητήσεις που στοχεύουν στην διαμόρφωση κλίματος συνεργασίας με τον όμιλο Λάτση. Άλλωστε οι πολιτικές τους είναι αλληλένδετες με την υπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου και την εξυπηρέτηση μιας ολιγαρχίας που φέρει μερίδιο της ευθύνης για το παρόν στη χώρα μας.

Η ''ανάπτυξη'' όπως την οραματίζονται οι νεοφιλελεύθεροι, πολλές φορές, αποδεικνύεται στην πράξη ότι αποβαίνει κατά της δημόσιας ωφέλειας που αποτελεί την πρωταρχική τους υποχρέωση. 

Τα παραδείγματα είναι πολλά, όμως αξίζει να σταθούμε σε κάποιους βασικούς άξονες, όπως είναι η υγεία, που ήδη χιλιάδες συμπολιτών μας βιώνουν τη πλήρη διάλυση προς όφελος των επιχειρηματιών.

Οι κάτοικοι της περιοχής από τη πρώτη στιγμή αντέδρασαν στα κυβερνητικά σχέδια εκχώρησης, τόσο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, όσο και του παραλιακού μετώπου. Η υφιστάμενη χειραφέτηση που οδηγείται μέχρι του σημείου παραπληροφόρησης από τα ισχυρά οικονομικά media, κατευθύνει τις αποφάσεις χιλιάδων πολιτών που αδυνατούν να δουν καθαρά τι σχεδιάζεται και τι μετεξέλιξη θα υφίσταται καθορίζοντας το μέλλον της ζωής μας.

Οι τρεις δήμαρχοι των όμορων δήμων Κονδύλης, Κωνσταντάτος, Παπανικολάουείναι συγκαταβατικοί στα όποια σχέδια από την πλευρά Λάτση και κυβερνήσεως, και ενδιαφέρονται για αντισταθμιστικά οφέλη (...) όπως θέσεις εργασίας για τους δημότες. (Ειδικά για τους εθελοντές που έχουν ''πλημμυρίσει'' τον δήμο Γλυφάδας)

Δεν είδαμε όμως από την πλευρά ειδικά του δημάρχου Γλυφάδας, να υπάρχει διάθεση να αφουγκραστεί τις δημόσιες φωνές των δημοτών που επιθυμούν Μητροπολιτικό Πάρκο και ελεύθερες παραλίες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα γίνεται αναφορά σε νέα ήθη και αρχές από την πλευρά των νεοεκλεγέντων δημάρχων, όμως ειδικά στη Γλυφάδα έχουμε το βασικό δεδομένο του γραφείου τύπου του δήμου που δηλώνει ότι δεν έχει υπάρξει διαφοροποίηση.  Προς το παρόν τα νέα ήθη μένει απόλυτα έωλο, δεδομένου ότι υφίστανται δημόσια οι αντιδράσεις περισσοτέρων του κ.Σκούφη που βρίσκεται στο γραφείο τύπου σε ένα ιδιότυπο καθεστώς.

Τα νέα ήθη και αρχές προϋποθέτουν την κάλυψη των προεκλογικών υποσχέσεων και δεσμεύσεων που ήταν η εκπροσώπηση του 100% των δημοτών και επικράτηση του δικαίου.

Την ίδια στιγμή που υπάρχει έκδηλο το ενδιαφέρων και η συγκατάβαση για τα σχέδια της LAMDA DEVELOPMENT, δεν υφίσταται η κάλυψη του συνόλου των αιτημάτων των δημοτών. Αποδεικνύεται ότι οι εκλεγμένοι μας πρεσβεύουν τον νεοφιλελευθερισμό, την ιδιωτικοποίηση τόσο των παραλιών όσο και του πρώην αεροδρομίου, ενώ κωλύονται να καλύψουν τα αιτήματα των δημοτών. 

Πρεσβεύουν μια ''ανάπτυξη'', υποτίθεται για το δημόσιο όφελος, που θέτει εκτός τους δημότες. Διαμορφώνουν ένα αύριο που κάποιοι ''φυτευτοί'' θα έχουν υποστηριχτεί ερχόμενοι στα Νοτιοανατολικά να δραστηριοποιηθούν σε όλους τους τομείς, ενώ δεν έπραξαν το ελάχιστο για τον δημότη της περιοχής.

Ένα μέλλον - αύριο - για εμάς χωρίς εμάς δεν το θέλουμε, είναι ανάρμοστο, και οι κύριοι διαμορφώνουν ένα μέλλον για τους ημετέρους τους ενάντια στο δίκαιο και τους δημότες.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 ΔΙΩΞΕΙΣ και ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ώστε να μας φέρουν τους ''φυτευτούς'' για την ''ανάπτυξη'' που υποτίθεται θα είναι για εμάς... χωρίς εμάς.

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com  
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η LAMDA DEVELOPMENT ΛΑΤΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ - ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">