ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΛΙΛΙΘ" ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΓΚΙΚΑ - ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΕΚΔ.ΚΑΛΕΝΤΗ


Έναρξη του Πολυχώρου των Εκδόσεων Καλέντη με την παρουσίαση του μυθιστορήματος «Λίλιθ» της Ελένης Γκίκα.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, στις 7.00 μ.μ., στο νέο Πολυχώρο των Εκδόσεων Καλέντη η παρουσίαση του μυθιστορήματος της Ελένης Γκίκα «Λίλιθ – Από γράμμα σε γράμμα».

Στη βιβλιοφιλική ατμόσφαιρα του νέου χώρου των Εκδόσεων και σε ένα ιδιαίτερα ζεστό κλίμα, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ενδιαφέρουσα συνομιλία της συγγραφέως Ελένης Γκίκα με τους ομιλητές της εκδήλωσης, τον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό, τη Διδάκτορα του Παντείου Πανεπιστημίου και συγγραφέα Μυρσίνη Ζορμπά, τον συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη και την Καθηγήτρια Ψυχολογίας και συγγραφέα Φωτεινή Τσαλίκογλου. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο νέο μυθιστόρημα της Ελένης Γκίκα, στο οποίο «συνθέτει ένα ολόκληρο σύμπαν», στον προσωπικό τρόπο γραφής της, καθώς και στο σύνολο του έργου της ως μια «σημαντική κατάθεση στη λογοτεχνία». Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η ηθοποιός, σκηνοθέτις και δημιουργός της ομάδας «Ονειροποιοί», Έρρικα Μακρή.


Ο νέος Πολυχώρος των Εκδόσεων Καλέντη (Λεωφόρος Βουλιαγμένης 79, Ελληνικό) υποδέχθηκε ανθρώπους του εκδοτικού χώρου, συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές, εκπαιδευτικούς, συνεργάτες και φίλους των Εκδόσεων Καλέντη, οι οποίοι έδωσαν το παρών στη χθεσινή εκδήλωση και μας τίμησαν με την παρουσία τους. 

Ανάμεσά τους οι: Μανόλης Πρατικάκης, συγγραφέας-ψυχίατρος, Αλκυόνη Παπαδάκη, συγγραφέας, Ελένη Πριοβόλου, συγγραφέας, Σοφία Μαντουβάλου, συγγραφέας, Φίλιππος Φιλίππου, συγγραφέας, Βασίλης Μόσχης, συγγραφέας, Ηρώ Παπαμόσχου, συγγραφέας, Τέσυ Μπάιλα, συγγραφέας, Αχιλλέας Κυριακίδης, μεταφραστής-συγγραφέας, Μαρία Γαβαλά, μεταφράστρια-συγγραφέας, Πέρσα Κουμούτση, ποιήτρια, Γιάννης Θηβαίος, μεταφραστής, Σοφία Διονυσοπούλου, μεταφράστρια-συγγραφέας, Πάνος Κορωνάκης, συγγραφέας, Μαρία Μπατζίνη, συγγραφέας, Διονύσης Κοτσώνης, συγγραφέας-Διδάκτωρ Οικονομικών, Ευγενία Τσελέντη, μεταφράστρια, Γιώργος Ζώης, ιδιοκτήτης των Εκπαιδευτηρίων Ζώη, Μαρία Κατσέα, εκπρόσωπος των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, Ρόζυ Καστρινού, ιδιοκτήτρια του Νηπιαγωγείου Ρόζυ, Ντίνα Βιτωράτου, Συνήγορος του Πελάτη της Εθνικής Τράπεζας, Γιώργος Μέσκος, Πρόεδρος των Εργαζομένων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κ.ά.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Αντιδήμαρχος Πόλης Λάζαρος Τογρίδης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Οικολογίας Βίκυ Φουσκίδου. Ο κ. Κωνσταντάτος τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η πόλη μας φιλοξενεί ένα χώρο τέχνης και πολιτισμού όπως αυτός. Θα βρισκόμαστε αρωγοί σε κάθε δράση των Εκδόσεων Καλέντη». 

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς επικοινωνίας fractalart.gr, literature.gr, culture.now.gr, καθώς και το τηλεοπτικό κανάλι MEGA το οποίο κάλυψε την εκδήλωση.

Υποσημείωση του Γ.Κ: Χαιρετίζω το νέο Πολυχώρο στο Ελληνικό, αν και δεν γνώριζα την έναρξη διότι δεν παρακολουθώ τηλεοράσεις δεδομένου ότι δεν με καλύπτει η μια πλευρά της ακτής και κολύμπησα στην αντίπερα όχθη.

Εὔχομαι το παλιό με το καινούργιο να συνεχίζουν την αιώνια πάλη και από 

αυτές τις ζυμώσεις να προκύπτουν πλοκές που να καλύπτουν τις προσδοκίες 

του κάθε ενός και συνάμα του συνόλου συνθέτοντας την εξισορρόπηση που πλέον χρειαζόμαστε περισσότερο και από το οξυγόνο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΛΙΛΙΘ" ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΓΚΙΚΑ - ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΕΚΔ.ΚΑΛΕΝΤΗ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">