ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ» (ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ)

Τις εργασίες της διημερίδας με τίτλο «Οι παραλίες στους Δήμους – Πολεοδομικές, νομικές και περιβαλλοντικές παράμετροι για τη βέλτιστη αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου Σαρωνικού», την οποία διοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής και ο δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, άνοιξε με ομιλία της η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να κερδηθεί το στοίχημα της προστασίας του παραλιακού μετώπου –«στοίχημα που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της Αττικής. Το μέλλον των πολιτών της».

Η Περιφερειάρχης τόνισε μεταξύ άλλων:

• Η διημερίδα έχει διπλό στόχο. Αφενός την ενημέρωση των πολιτών και αφετέρου την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Γιατί καμία τοπική κοινωνία δεν κινητοποιείται για έναν σκοπό χωρίς την ενεργοποίηση ενημερωμένων πολιτών.

• Βρισκόμαστε σήμερα σε μια κρίσιμη καμπή. Γιατί το παράκτιο μέτωπο κινδυνεύει από τις ενέργειες της κυβέρνησης που το αντιμετωπίζει, και αυτό όπως και τόσες άλλες παρεμφερείς περιπτώσεις ανά την Ελλάδα, όχι ως προϋπόθεση για μια υγιή ανάπτυξη της χώρας προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος, αλλά ως αντικείμενο άρον – άρον εκμετάλλευσης προκειμένου να βάλει στο ταμείο της ένα ασήμαντο τίμημα.

• Οι εξελίξεις τους τελευταίους μήνες είναι ραγδαίες, με την κυβερνητική κάλυψη και χρειάζονται από την πλευρά των δήμων και των πολιτών όχι απλά εγρήγορση. Αλλά κινητοποίηση και δράση.

• Οφείλουμε, πολίτες, δήμοι, Περιφέρεια, να περάσουμε μπροστά. Να περάσουμε στην αντεπίθεση. Να αναλάβουμε πρωτοβουλίες.

• Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Υπάρχει μόνο αγώνας. Με επιμονή και υπομονή. Με συσπείρωση όλων εκείνων των δυνάμεων που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Στη βάση ενός σχεδίου με ευρεία κοινωνική αποδοχή.

• Η σημερινή μας εκδήλωση αποτελεί ακριβώς ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή της συλλογικής δράσης Περιφέρειας, Δήμων, πολιτών.

• Σε αυτό το πλαίσιο, η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης της. Να σταθεί στο πλευρό κάθε συγκεκριμένης πρωτοβουλίας στην κατεύθυνση της διασφάλισης της ελεύθερης πρόσβασης και χρήσης των κοινόχρηστων ακτών στο πλαίσιο μιας βιώσιμης ανάπτυξης με στόχο τη δημιουργία υγιούς απασχόλησης μέσα από μικρομεσαίες και κοινωνικές επιχειρήσεις – επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν πριν από πολλά χρόνια στους υπό «εκμετάλλευση» σήμερα χώρους.

• Μακριά λοιπόν από εμάς γυαλιστερές «φούσκες», δήθεν «ανάπτυξης». Μακριά από εμάς τα αποτυχημένα μοντέλα τύπου costa del sol, της Ισπανίας.

• Εμείς, αντιθέτως, προκρίνουμε λογικές αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου με σεβασμό στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, όπως μας επιβάλλει η παράδοση της Αττικής γης.

Υποσημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Οι παραλίες στους δήμους, το Ελληνικό Μητροπολιτικό Πάρκο, και στα νότια παντελής πλαίσιο άμεσης Ενημέρωσης διότι το επιθυμούν κάποια άτομα ένθεν και ένθεν.

Δεν μπορώ - δεν δύναμαι - να εξηγήσω δημόσια τι έχει διαμορφωθεί στα νότια, και ειδικότερα στη Γλυφάδα, που το σύνολο εμπλεκόμενων με τα κοινά συμβιβάστηκε με κάποιους ''παπατζήδες'' εκδότες, οι οποίοι εκδίδοντας κάποιες ψευτοφυλλάδες 500 φύλλων, κερδίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάτω από τα τραπέζια. 

Οι δήθεν προοδευτικοί υποψήφιοι είναι απόλυτα συμβιβασμένοι με το ευτελές και αντιδημοκρατικό πλαίσιο που ισχύει τοπικά, και ενδίδουν στους εκβιασμούς των επιτήδειων με το αζημίωτο. Την ίδια στιγμή, επί χρόνια αποσιωπούν τις επανειλημμένα καταχρηστικές διώξεις και κατασχέσεις του ΓΛΥΦΑΔΑ FM, μάλλον γιατί έτσι - χωρίς άμεση ενημέρωση - εξυπηρετούνται κάποιες προσωπικές τους επιδιώξεις και πολιτικές βλέψεις.

Θλιβερό ως φαινόμενο η ανυπαρξία μιας δημόσιας πλατφόρμας κοινής ενημέρωσης του συνόλου των δημοτών στα νότια.

Επισημαίνω κ.Περιφερειάρχη ότι δεν τυγχάνουμε έγκαιρης ενημέρωσης για όσα γίνονται, η θα γίνουν στα νότια, ούτε δυνάμεθα να καλύψουμε τις τοπικές ανάγκες ελλείψει μιας άμεσης δημόσιας μαζικής πλατφόρμας - ειδικά ραδιοτηλεοπτικής - που επ' ουδενί ήθελαν και θέλουν οι δήμαρχοι στη Γλυφάδα. (Οι δημότες ουδέποτε είπαν κάτι ανάλογο)

Ελλείψει μιας *ραδιοτηλεοπτικής δομής, δεν μπορεί να υπάρξει άμεση και μαζική ενημέρωση των δημοτών, και αυτό έπρεπε να είναι το πρώτο (1) που θα επεξεργάζεται, τόσο ο κάθε δήμος στα νότια, όσο και η περιφέρεια Αττικής.

Λυπάμαι για λογαριασμό κάποιων συμπολιτών μας, και για τον πόλεμο που δέχομαι επί πολλά χρόνια ώστε να μην ισχύσουν τα αυτονόητα στη Γλυφάδα.
Δεν πάει άλλο με αυτά τα άτομα, και αυτές τις νοοτροπίες και πρακτικές, επιτέλους κάντε τους όλους βουλευτές, υπουργούς, και διευθυντές, και απαλλάξτε μας από τις υπονομεύσεις τους, και την παντελή έλλειψη εκπροσώπησης.

*Από ένα ραδιοφωνικό σταθμό, μέσα σε ένα πεντάλεπτο κάθε μια ώρα κατατοπίζεις για το σύνολο της τοπικής ειδησεογραφίας, συν του ότι μπορούν να παίρνουν τηλέφωνα για εκδηλώσεις, δραστηριότητες, πληροφορίες, ειδήσεις, κ.α, ενώ για κάτι ανάλογο διαδικτυακά απαιτούνται πολλοί εργαζόμενοι. Προφανώς αυτό δεν το καταλαβαίνουν οι συμπολίτες μας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ» (ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">