ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;

Ως ΣΥΡΙΖΑ διασφαλίζουμε πλήρως τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (κέντρα υγείας, μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ, δομές ψυχικής υγείας, κέντρα πρόληψης και απεξάρτησης), διατηρούμε και αναπτύσσουμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας και δομών πρόνοιας υψηλής ποιότητας, προσιτό σε όλους, στο κέντρο και στην περιφέρεια. 

Θέτουμε την εγγύηση για μια αναδιοργάνωση στην εύρυθμη λειτουργία όλων των δομών πρωτοβάθμιας υγείας, καθώς και των Νοσοκομείων, για τη πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας, ενώ σε πολιτικό επίπεδο όπως χαρακτηριστικά θα αναφέρω οι διαδικασίες των εσωτερικών εκλογών οργάνων είναι μπετόν αρμέ.

Δεδομένου ότι εγγυόμαστε την ικανοποιητική λειτουργία και αναδιοργάνωση της δημόσιας περίθαλψης, και τη δωρεάν καθολική πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας - ντόπιων και αλλοδαπών - στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ανεξάρτητα από την εργασιακή ή ασφαλιστική τους κατάσταση, σε επίπεδο εκλογής οργάνων υφίσταται μια νοσηρή κατάσταση η οποία χρήζει άμεσα δραστικού επιτόπιου ελέγχου - εξέτασης.

Επείγουσα πολιτική προτεραιότητα αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ η πλήρης υγειονομική κάλυψη του ανασφάλιστου πληθυσμού και η μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα για τους χρονίως πάσχοντες και κάθε ασθενή που βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας. 

Θέτουμε την εγγύηση για μια αναδιοργάνωση στην εύρυθμη λειτουργία όλων των δομών, και δεν υφίσταται το ανάλογο όσων αφορά το εσωτερικό των ΟΜ.
Η πολιτική δεν είναι μονοδιάστατη, και σαφώς δεν μπορεί για τα σχέδια ορισμένων να υφίσταται πλαίσιο μονοδιάστατων εκλεγμένων στα όργανα επί σειρά ετών ώστε να εξυπηρετούνται αποκλειστικά οι δικές τους σκοπιμότητες. 

Η εξυγίανση στις εσωτερικές διαδικασίες απαιτεί τον επαναπροσδιορισμό τι επιδιώκουμε, πως το θέλουμε, και πως θα υφίσταται, ώστε να καλύπτονται οι απαιτήσεις πλουραλιστικής συνδιαμόρφωσης του συνόλου, χωρίς παθογένειες, και χωρίς τις παρεϊστικες συντεχνιακές λογικές & πρακτικές που αλλοιώνουν το χαρακτήρα υγιούς δημοκρατικής οργάνωσης με συγκεκριμένη στόχευση.

Οφείλουμε να αποσαφηνιστεί αν το νέο κόμμα είναι πράγματι νέο και δεν είναι ένας γερασμένος ''οργανισμός'' ο οποίος μεταφέρει στο παρόν όλες τις παθογένειες και αρρώστιες. Δεδομένου φαινομένων αποκλεισμού αρκετών από τα όργανα, επί αρκετά χρόνια, και τη τάση εκλογής σύμφωνα συντεχνιακών πρακτικών κάποιων μελών οφείλουμε να προταθεί ενδελεχής γενική εξέταση. 

Οι εποχές αδιαφάνειας, με τους πολίτες να χειραφετούνται από συστημικά ΜΜΕ μονομερώς για όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο των κομμάτων, δεν συντελεί για μια νέα σελίδα στη πολιτική ζωή της χώρας μας. Η συμμετοχική δημοκρατία πλουραλιστικού χαρακτήρα με διαφάνεια αποτελεί μονόδρομο ώστε να γυρίσουμε σελίδα στη χώρα μας.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com 

Υποσημείωση: Κάποιοι έμειναν εκτός των δημοτικών εκλογών, και όλων των οργάνων μέχρι σήμερα, και στη θέση τους βρίσκονται άτομα απόλυτα μονοδιάστατα. Σύμφωνα με αυτό το δεδομένο οι ΟΜ δημιουργούν παθογένειες σε πολιτικό επίπεδο, ελλειμματική δημοκρατία, και χωρίς ενδεχόμενο διαφοροποιήσεων και νέας προτάσεως. Θυμίζω ότι υπάρχει μια συντριπτική πλειοψηφία πολιτών που διαπιστώνει,γνωρίζει, και κρίνει.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">