ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κατά του ΚΥΤ στην Αργυρούπολη - Ηλιούπολη, περιφέρεια, δήμος, και κάτοικοι

Το θέμα του ΚΥΤ που επετράπη να κατασκευαστεί εντός της Β” Ζώνης Προστασίας του Υμηττού, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 24 του Συντάγματος με υποβάθμιση του περιβάλλοντος απασχόλησε την περιφέρεια Αττικής. 

Αρνητικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης Αργυρούπολης, παρά τη θετική εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος. 

Η έλλειψη εναλλακτικών σεναρίων για τη χωροθέτηση του ΚΥΤ, η αρνητική άποψη των τοπικών κοινωνιών των περιοχών, όπως αυτές εκφράζονται στις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης και Ηλιούπολης και τα έγγραφα που τις συνοδεύουν καθώς και οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν την Περιφερειακή Αρχή στην αρνητική πρόταση, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Σώμα.

Θυμίζουμε ότι κατά του ΚΥΠ στη περιοχή αντιτίθενται οι δημότες - κάτοικοι, και ο δήμος, οι οποίοι επιθυμούν το δίκτυο μακριά από τα σπίτια τους.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κατά του ΚΥΤ στην Αργυρούπολη - Ηλιούπολη, περιφέρεια, δήμος, και κάτοικοι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">