ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Επιτροπή Αγώνα: Ανοιχτή Επιστολή Προς Κοινοβουλευτικά κόμματα - Υποψήφιους βουλευτές

Το Ελληνικό δεν πουλήθηκε! Οι αγώνες που κάνουμε εδώ και πολλά χρόνια για να μην ιδιωτικοποιηθεί και να μην δομηθεί ο χώρος του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, να παραμείνει δημόσιος και ελεύθερος και να μετατραπεί σε Μητροπολιτικό Πάρκο με πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες κοινωφελείς δραστηριότητες, βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο.

Με τις πρωτοβουλίες, τις κινηματικές δράσεις και τις νομικές ενέργειές μας, καταφέραμε να κρατήσουμε ζωντανό το όραμα εκατομμυρίων συμπολιτών μας για μια καλύτερη καθημερινότητα στην πόλη και για ένα περιβάλλον με ποιότητα και αξιοπρέπεια.

Ο ανεκδιήγητος «διαγωνισμός» με τον μοναδικό διαγωνιζόμενο, που κατέληξε στη συμφωνία παραχώρησης για 99 χρόνια του χώρου των 6.200στρ. Ελληνικού και της παραλίας των 3,5χλμ. του Αγίου Κοσμά από το ΤΑΙΠΕΔ στον Όμιλο Λάτση και μάλιστα έναντι πινακίου φακής, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Το «μπλόκο» της σχετικής σύμβασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο τους τελευταίους μήνες, είχε ως αποτέλεσμα να μην προλάβει να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ξεπουλήματος. Η κατάρρευση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και η προοπτική μιας νέας κυβέρνησης, μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι.

Η «Επιτροπή Αγώνα» καλεί τα κοινοβουλευτικά κόμματα, τους υποψήφιους βουλευτές και τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 να δεσμευτούν ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για:

  • την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ -του μνημονιακού φορέα που συστάθηκε με σκοπό την υφαρπαγή του δημόσιου πλούτου προς όφελος κάποιων κερδοσκόπων «επενδυτών»- και μαζί του εφαρμοστικού Νόμου με τον οποίο συστήνεται το ΤΑΙΠΕΔ και προωθείται η λεηλασία της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.
  • την άμεση διακοπή της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού όπως αυτή σκηνοθετήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ.
  • την κατάργηση του μνημονιακού Νόμου 4062/2012 για την λεγόμενη «αξιοποίηση» του Ελληνικού και την αντικατάσταση του με ένα νόμο που θα κατοχυρώνει την ταυτότητα και τις χρήσεις που προβλέπει η μελέτη για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού που συνδιαμορφώθηκε από το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος του ΕΜΠ, την τοπική αυτοδιοίκηση, επιστημονικούς φορείς, πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς συλλόγους και κινήματα πόλης.
  • τη διάλυση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., της μνημονιακής εταιρείας που ανέλαβε τη διαχείριση του Ελληνικού και την προώθηση της ιδιωτικοποίησής του, και την άμεση συγκρότηση ενός Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού, που θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της τοπικής κοινωνίας, επιστημονικών φορέων και κοινωνικών κινημάτων.
  • την απόσυρση των άρθρων του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας που προωθούν μία πόλη όπου έχουν προτεραιότητα τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και ιδιαίτερα την κατάργηση του Άρθρου 11 που επιβάλει απαράδεκτες χρήσεις γης στο Ελληνικό και στην παραλιακή ζώνη του Αγίου Κοσμά.
  • τον αναπροσανατολισμό των διαθέσιμων πόρων ώστε να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για να αρχίσει άμεσα και σταδιακά η υλοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού.

Ελληνικό, 15.1.2015

Το συντονιστικό της Επιτροπής Αγώνα
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Επιτροπή Αγώνα: Ανοιχτή Επιστολή Προς Κοινοβουλευτικά κόμματα - Υποψήφιους βουλευτές Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">