ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σάββατο 21/3 -Ξενάγηση στη σχολή του Αριστοτέλη - Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο

Περπατώντας στα αχνάρια των αρχαίων φιλοσόφων

Η Εναλλακτική Δράση μετά από την ξενάγηση στην Ακαδημία του Πλάτωνα θα πραγματοποιήσει ξενάγηση στον ειδυλλιακό χώρο, όπου στην αρχαιότητα κυλούσαν τα νερά τους ο Ιλισός και ο Ηριδανός. 

Στο χώρο αυτό ανάμεσα στα δύο αυτά ποτάμια που πήρε το όνομά του από το ιερό του Λυκείου Απόλλωνα, ίδρυσε ο Αριστοτέλης τη φιλοσοφική σχολή του, το περίφημο Λύκειο, το 335π.Χ, όταν διαφοροποιημένος φιλοσοφικά και ιδεολογικά από τον δάσκαλό του, αποχώρησε από την Ακαδημία του Πλάτωνα. Στο χώρο αυτό τα πρωινά, παρέα με τους μαθητές και τα απογεύματα μπροστά σε ευρύτερο ακροατήριο, ο Αριστοτέλης δίδασκε τη δική του φιλοσοφία, για την οποία θα μιλήσουμε και στην ξενάγησή μας.

Μετά από την ξενάγηση η Εναλλακτική Δράση καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετέχουν στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που θα γίνει στις 2μμ στην Ομόνοια και στη συναυλία 4μμ στο Σύνταγμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού.

Το ραντεβού θα είναι στις 2μμ μπροστά στο Hondos Center, Ομόνοια και 3ης Σεπτεμβρίου.

Η συνάντηση θα είναι στις 11 το πρωί στο σταθμό μετρό Ευαγγελισμός, έξοδος Πολεμικό μουσείο.


Στην ξενάγηση, που θα κάνει ο ιστορικός Μάκης Σταύρου, η συμμετοχή είναι ελεύθερη


Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής


Μιμίκα Θεοδωρίδου 2108963660 (10πμ-2μμ) - 6982209948


ή στο email : ena.drasi@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σάββατο 21/3 -Ξενάγηση στη σχολή του Αριστοτέλη - Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">