ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θα επέλθει επίλυση θεμάτων που αφορούν τους Δήμους του Νότιου Τομέα Αττικής


Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Χρ. Καπάταη και των Δημάρχων του Νοτίου Τομέα.

Θέμα της συνάντησης ήταν ο προγραμματισμός και η πορεία των έργων και δράσεων στο Νότιο Τομέα για την επόμενη περίοδο. Ασφαλώς η πορεία των δράσεων στο Νότιο Τομέα όπως τις επιθυμούν οι αιρετοί - δήμαρχοι, κατά των δημοτών, και του τόπου, αν κρίνουμε από τα όσα ισχύουν στη Γλυφάδα.

Οι διοικήσεις - αιρετοί - Γλυφάδας εκλέγονται και επανεκλέγονται εξαπατώντας, και συνολικά αντί όπως οφείλουν να φροντίζουν για το δημόσιο όφελος, με σεβασμό στους νόμους και στο σύνταγμα, στρέφονται κατά των δημοτών, παρανομούν σε αιτήματα, και κωφεύουν σκόπιμα και με δόλο.

Την Δευτέρα 9.3.2015, στο Δημαρχείο της Καλλιθέας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Χρ. Καπάταη και των Δημάρχων του Νοτίου Τομέα, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν και οι οκτώ Δήμοι του Νότιου Τομέα οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους κ.κ. : Ανδρούτσου Μαρία, Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου, Κονδύλης Ανδρέας, Δήμαρχος Αλίμου, Παπανικολάου Γεώργιος, Δήμαρχος Γλυφάδας, Ιωάννης Κωνσταντάτος, Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Κάρναβος Δημήτριος, Δήμαρχος Καλλιθέας, Ευθυμίου Ανδρέας, Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Τζουλάκης Σταύρος, Δήμαρχος Ν. Σμύρνης, Χατζηδάκης Διονύσιος, Δήμαρχος Π. Φαλήρου.

Θέμα της συνάντησης ήταν ο προγραμματισμός και η πορεία των έργων και δράσεων στο Νότιο Τομέα για την επόμενη περίοδο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Όλοι οι Δήμαρχοι, αφού έλαβαν τον λόγο, παρουσίασαν τις άμεσες προτεραιότητές τους. Συμφωνήθηκε η περαιτέρω επεξεργασία των αιτημάτων των Δήμων με σκοπό την καλύτερη παρουσίαση αυτών.

Από την μεριά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Καπάταης, δεσμεύτηκε να διεκδικήσει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ένταξη των εν λόγω έργων στα προγράμματα της Περιφέρειας.

Συμφωνήθηκε να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες συναντήσεις για την επίλυση θεμάτων που αφορούν τους Δήμους του Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

Υποσημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, Χρ. Καπάταης, γνωρίζει ότι στα νότια δεν υφίσταται ούτε μια άμεση μαζική δομή ενημέρωσης, επιπροσθέτως, γνωρίζει ότι οι δήμαρχοι στα νότια δεν δρομολογούν τις εξελίξεις σύμφωνα των ελλείψεων που υπάρχουν στη περιοχή, εκπροσωπώντας τους δημότες και τον τόπο μας. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στη Γλυφάδα, χωρίς να υφίσταται κάποια διαφορετική προσέγγιση από το σύνολο των υπολοίπων δημάρχων.

Ειδικά για τους αιρετούς - διοικούντες στη Γλυφάδα, όντας γνώστες πολλά χρόνια, η καθολικότητα ενδεδειγμένων ενεργειών από την πλευρά τους, προωθώντας τα αιτήματα των δημοτών, και δεδομένου ότι υποσχέθηκαν αλλαγές, κατά μαρτυρά είτε αναλγησία, είτε δόλο, δεδομένου ότι δήλωσαν ότι είναι καλοί γνώστες των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς και της αξιοποίησης τους για την ωφέλεια τόπου και δημοτών, ενώ δεν πράττουν απολύτως τίποτα για τα αιτήματα των δημοτών, ενώ εμείς στη θέση τους από θεσμικό ρόλο ήδη θα είχαμε δρομολογήσει την επίλυση.

Έχουμε δυο βασικά αυταπόδεικτα, δεν κάνουν τίποτα ούτε ως δήμος, ούτε από όσα τρέχουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ γνωρίζουν, και παράλληλα έχουν τη δυνατότητα. Φροντίζουν με τα χρήματα των δημοτών να καλύψουν τους παραταξιακούς τους, και κάποιους αυλοκόλακες. 
Tη Τοπική δημοκρατία και πρόοδο, όπως απαιτείται, γιατί δεν την καλύπτουν;

Στον αντίποδα, οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι με τα κοινά, καθώς και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας, σαφέστατα γνωρίζουν ότι: αλλάξαμε κυβερνήσεις, αλλάξαμε περιφερειάρχες, αλλάξαμε διοικήσεις, και τίποτα δεν άλλαξε για εμάς. 

Δεν τυγχάνουμε εκπροσώπησης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θα επέλθει επίλυση θεμάτων που αφορούν τους Δήμους του Νότιου Τομέα Αττικής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">