ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλ.Τσίπρας: Αποφασισμένος «μέχρι κεραίας» στην υλοποίηση του προγράμματος
Αποφασισμένος να προχωρήσει και να υλοποιήσει το πρόγραμμά του «μέχρι κεραίας», για το οποίο έχει δεσμευτεί σε ορίζοντα τετραετίας, με την κυβέρνηση να φέρνει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή κρίσιμα νομοσχέδια, είναι ο Πρωθυπουργός, ο οποίος, σε συνέντευξή του στο «ΕΘΝΟΣ», εκτιμά ότι έχει βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης με τους εταίρους για τις μεταρρυθμίσεις.

«Το πρόγραμμά μας παρουσιάστηκε στις προγραμματικές δηλώσεις και σε αυτό το πρόγραμμα έχουμε δεσμευτεί.

Το πρόγραμμα αυτό έχει ορίζοντα τετραετίας και θα υλοποιηθεί μέχρι κεραίας.

Τα νομοσχέδια που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι αδιαπραγμάτευτα και θα κατατεθούν στη Βουλή άμεσα», τονίζει ο Πρωθυπουργός και προσθέτει: «έχουμε ενημερώσει τους θεσμούς, είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις τους, αλλά στην Ελλάδα ο ελληνικός λαός ψήφισε, εξέλεξε κυβέρνηση να κυβερνά».

«Αν νομίζουν ότι η νέα κυβέρνηση θα εφαρμόσει αυτά που άφησε η κυβέρνηση Σαμαρά, λυπάμαι αλλά θα τους απογοητεύσουμε»

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για μισθούς και συντάξεις, όπως και καμία απειλή για τις καταθέσεις στην Ελλάδα». 

Ενώ συμπλήρωσε, ο ελληνικός λαός πρέπει να παραμείνει ψύχραιμος, υποστηρίζοντας με νόημα ότι κάποιες δυνάμεις έχουν υπαρξιακή ταύτιση με την λιτότητα «Στην Ελλάδα, πρόσθεσε έγιναν εκλογές και η κυβέρνηση Σαμαρά έπεσε από την ψήφο του λαού, καταρρίπτοντας κάθε σενάριο νέων εκλογών ή δημοψηφίσματος». 

«Το πρόγραμμά μας παρουσιάστηκε στις προγραμματικές δηλώσεις και σε αυτό το πρόγραμμα έχουμε δεσμευτεί. Το πρόγραμμα αυτό έχει ορίζοντα τετραετίας και θα υλοποιηθεί μέχρι κεραίας (...)» τονίζει ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι τα νομοσχέδια που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι αδιαπραγμάτευτα. 

«Έχουμε ενημερώσει τους θεσμούς, είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις τους, αλλά στην Ελλάδα ο ελληνικός λαός ψήφισε, εξέλεξε κυβέρνηση να κυβερνά», προσθέτει. 

Ο Πρωθυπουργός εκτιμά ότι το «κλειδί» για να γίνει ένας έντιμος συμβιβασμός είναι η «αναγνώριση ότι η προηγούμενη πολιτική της ακραίας λιτότητας έχει αποτύχει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη». Ερωτηθείς τέλος σχετικά με «πολιτική λύση» του ζητήματος, ο κ. Τσίπρας απαντά πως «αν συνεχιστεί η υπονόμευση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να υπάρξει πολιτική λύση στο ανώτατο δυνατό επίπεδο»

Υποσημείωση του Γ.Κ: Δεν ενοχλούμε καθόλου με την απόσυρση των αιτημάτων φιλίας από το facebook των φανατικών μελών και φίλων του κ. Παπανικολάου, της ΝΔ, και κάποιων από το ΣΥΡΙΖΑ.

Ήμουν και παραμένω αληθινός ριζοσπάστης, και όχι αυλοκόλακας, λιβανιστήρι, και παρατρεχάμενος. Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει και να υλοποιήσει το πρόγραμμά του «μέχρι κεραίας» ενώ εμείς έχουμε την κεραία, τους εξοπλισμούς, και δεν λειτουργούμε εδώ και 11 χρόνια. 

Κάποιοι φέρουν την ευθύνη για το ότι εμείς αποφασίσαμε να ισχύει πρόοδος στα νότια ενώ δεν υφίσταται. Σαφώς αυτό δεν έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει όμως άμεση σχέση με τη Δημοκρατία, και τη δημοκρατία την υποσχέθηκε η κυβέρνηση. 

Κάτι ανάλογο ισχύει και στον δήμο Γλυφάδας, που υποσχέθηκαν αλλαγές, πρόοδο, ευημερία, και έπειτα από λίγους μήνες τα αθέτησαν όλα φροντίζοντας για τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών, της διαπλοκής, κάποιων γνωστών, και συνέχιση όσων ίσχυαν. 

Το ορθό είναι πάντα να τα λέμε όλα με το όνομά τους, και ειδικά στη Γλυφάδα συνεχίζεται μια διευρυμένη πλέον παλιανθρωπιά. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλ.Τσίπρας: Αποφασισμένος «μέχρι κεραίας» στην υλοποίηση του προγράμματος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">