ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στην ψηφιακή εποχή το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκινάει η λειτουργία της ηλεκτρονικής πρόσκλησης των μελών του στις συνεδριάσεις, και καταργείται η ετεροχρονισμένη μέθοδος που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα.

Μετά λοιπόν από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής υπογραφής στο Δήμο μας, τη διενέργεια του πρώτου ηλεκτρονικού διαγωνισμού στην Ελλάδα, την πιλοτική ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων εντός του Δήμου, καθιερώνεται η ηλεκτρονική πρόσκληση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στις συνεδριάσεις.

Συγκεκριμένα, για να γίνει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έπρεπε να εκδοθούν έντυπες προσκλήσεις και εισηγήσεις όλων των θεμάτων, να δημιουργηθούν αντίγραφα για τους 33 δημοτικούς συμβούλους, και να επιδοθούν με κλητήρα του Δήμου στα σπίτια των συμβούλων.

Η διαδικασία αυτή ήταν χρονοβόρα και ακριβή αφού για κάθε συνεδρίαση τυπωνόντουσαν κυριολεκτικά χιλιάδες φωτοτυπίες. Η νέα Δημοτική Αρχή έθεσε μέσα στις άμεσες προτεραιότητες της να δημιουργήσει στο Δήμο τις διαδικασίες που προβλέπει η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, μεταξύ των οποίων είναι και η διαδικασία πρόσκλησης των συμβούλων στις συνεδριάσεις και η κοινοποίηση των εισηγήσεων των θεμάτων. 

Για να είναι νόμιμη και δημοκρατική η απόφαση της ηλεκτρονικής πρόσκλησης, αποφασίστηκε η σύγκληση διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία συζήτησε και συναποφάσισε τον τρόπο που θα λαμβάνουν πλέον οι δημοτικοί σύμβουλοι την πρόσκληση αλλά και τις εισηγήσεις των θεμάτων για τα δημοτικά συμβούλια.

Η νέα διαδικασία προβλέπει να λαμβάνουν οι σύμβουλοι ειδοποίηση για τις συνεδριάσεις με μήνυμα στο κινητό τους, στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται ένας χώρος στην ιστοσελίδα του Δήμου όπου θα μπορούν να μπαίνουν και να βλέπουν τις πλήρης εισηγήσεις των θεμάτων. Με τον τρόπο αυτό το Προεδρείο του Δ.Σ. μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο αλλά και πολλά περιττά έξοδα.

Ο τρόπος αυτός θα λειτουργήσει άμεσα και πιλοτικά και όταν οριστικοποιηθεί θα εισηγηθεί ο Δήμαρχος να επεκταθεί και στα υπόλοιπα πολιτικά όργανα του Δήμου.

Τέλος, σύντομα ο Δήμος θα εφαρμόσει σύστημα παραλαβής αιτημάτων και παραπόνων των δημοτών μέσω εφαρμογής των κινητών τηλεφώνων.

Υποσημείωση του Γλυφάδα web: Kάνω ''μεγάλη προσπάθεια'' να κατανοήσω τον τρόπο αντιλήψεως των διοικήσεων δεκαετιών της Γλυφάδας, όσο και του συνόλου των δήμων στη Ν.Α.Αττική.

Δυστυχώς, τα κόμματα και τα συμφέροντα που καπελώνουν το κοινωνικό σύνολο στα νότια προάστια, μπαίνουν στους δήμους με πολλές υποσχέσεις προόδου, ευημερίας, ανάπτυξης, και στο δια ταύτα, τα νότια προάστια δεν διαθέτουν ούτε ένα ραδιοτηλεοπτικό ΜΜΕ, όταν η τελευταία κωμόπωλη της χώρας με πληθυσμό 15.000 χιλ. κατοίκων διαθέτει τρία τέσσερα.

Tα νότια δεν πρέπει να συμμετέχουν επί ίσοις όροις σε όλους τους τομείς;
Γιατί δεν επικοινωνούν οι δήμαρχοι μεταξύ τους για το συγκεκριμένο ζήτημα; Eiναι γνωστό ότι υπάρχει κενό που δημιούργησαν τα κόμματα, και δεν είναι ορθό ούτε να υπηρετείτε η διαπλοκή, ούτε να περιμένουν κάποιοι τον Λάτση.

Σε προσεχές άρθρο θα σας περάσω  πόσα εκατομμύρια ''έφυγαν'' από τα νοτιοανατολικά προάστια τα τελευταία 20 - 25 χρόνια, (ειδικά προ της οικονομικής ύφεσης) και βρέθηκαν εκτός Ν.Α.Αττικής. Συνάρτηση μεταξύ δημοτών, επιχειρηματιών, πολιτικών, εφοπλιστών, δημοσιογράφων, και ΜΜΕ. Σαφώς υπάρχει και το αντίστροφο, όμως δεν ισοσκελίζει, δεδομένου ότι στα νότια δεν υπάρχουν ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, ούτε εδρεύουν πολιτικά κόμματα.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στην ψηφιακή εποχή το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">