ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γ. Κουρδομένος: Η κυβέρνηση να αποφασίσει με ποιους είναι

Αφιέρωσα 38 χρόνια ανιδιοτελούς δράσης υπέρ της αριστεράς και της δημοκρατίας, και αυταπόδεικτα έπειτα από τρεις μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και τα δυο αμφισβητούνται.

Δεν πρόκειται να αναφερθώ στους αχαρακτήριστους του δήμου Γλυφάδας δεδομένου ότι πλέον απέδειξαν ποιοι και τι είναι, όπως και τι εξυπηρετούν, και θα σταθώ αποκλειστικά στη σημερινή κυβέρνηση.

Μια κυβέρνηση που έκανε προεκλογικό σύνθημα την δικαιοσύνη, την δημοκρατία, και την αλληλεγγύη, και με σαφή θέση κατά της διαπλοκής, έπειτα από τρεις μήνες στην διακυβέρνηση εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα της διαπλοκής. 

Η κυβέρνηση να αποφασίσει με ποιους είναι, γιατί η πλειονότητα όσων ψήφισαν κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κάνοντας κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν ούτε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε όσοι προπαγάνδιζαν υπέρ αυτού,  ήταν ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που δεν ανήκει σε κανένα κόμμα και επιθυμούσε πραγματικές αλλαγές.

Αυτές τις αλλαγές δεν τις είδαν, ούτε εμείς τις γνωρίζουμε, και δεκάδες συμπολίτες μου στα Νότια αναρωτήθηκαν και με ρώτησαν τι γίνετε.

Σαφέστατα βρέθηκα σε αμήχανη θέση χωρίς να μπορώ να παρέχω μια σαφή απάντηση, άλλωστε τι μπορούσα να απαντήσω έπειτα των πολλών σχολίων που έγιναν πριν και μετά τις δημοτικές εκλογές; 

Μπορούσα να παρέχω μια απάντηση σε αυτούς τους συμπολίτες μας για καθολικότητα εμπαιγμού;

Τους απάντησα ότι γνωρίζετε γνωρίζω και ο ίδιος, και ότι μπορείτε να κρίνετε εσείς κρίνω και ο ίδιος.

Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθούμε να αποδείξουμε στους υπολοίπους ότι ισχύουν όσα δεν ισχύουν, η δημοκρατία δεν έχει υπόσταση, η αλληλεγγύη είναι παντελώς ανύπαρκτη, η δικαιοσύνη πρόσχημα,  η διαπλοκή ακόμη στο απυρόβλητο, η κοινωνική δικαιοσύνη όνειρο θερινής νυκτός, και η αριστερά ''όχημα'' για την προσωπική ανάδειξη ορισμένων ατόμων.

Επιλέξτε άμεσα με ποιους είστε, αν είστε με το 30% των πολιτών που σας έκαναν κυβέρνηση και κάποιοι εξ αυτών με ρωτούν τι γίνετε, η αν είστε με το 2% που προσωπικά γνωρίζω την λειτουργία και τις πρακτικές τους, όπως και οι συμπολίτες μας, και σημειωτέων ποτέ δεν με ρώτησαν.

Τις ''δημοκρατικές'' διεργασίες τις γνωρίζουν συνολικά οι πολίτες, ειδικά στη Γλυφάδα, σύμφωνα των συλλογικών αποφάσεων και όσων ίσχυσαν με τις υποψηφιότητες, όπως και τις αποκαλούμενες δημοκρατικές ψηφοφορίες επί χρόνια, στις οποίες είχαν προσυμφωνημένο κάθε φορά πολλές ημέρες προ της κάλπης τι θα ψήφιζε η κάθε συνιστώσα, προκαταβάλλοντας το σύνολο των μελών να συμμετάσχει σε χαλκευμένη εκλογική διαδικασία.

Ποτέ δεν θα λειτουργούσε καθ' αυτόν τον τρόπο το κοινωνικό σύνολο σε επίπεδο δημοκρατικής εκλογικής διαδικασίας, άλλωστε το γνωρίζουμε συνολικά, δεδομένου ότι οι πολίτες δεν στήνουν τις εκλογικές διαδικασίες, οι εκτός των κομμάτων (ψηφοφόροι) πάντα ψηφίζουν με δημοκρατική συνείδηση.

Αυτοί οι πολίτες σήμερα επιθυμούν αποδείξεις, δεδομένου ότι ήταν οι ρυθμιστές της ανατροπής της συγκυβέρνησης ΝΔ&ΠΑΣΟΚ ώστε να προκύψει η τωρινή συγκυβέρνηση

Τελικά είμαστε κυβέρνηση... και να δεινοπαθούμε εμείς που κρατήσαμε επί χρόνια ψηλά το πήχη του ριζοσπαστισμού και της αριστεράς υποστηρίζοντας την ανατροπή, ώστε να διαβιούν στο απυρόβλητο οι διώκτες, τα διαπλεκόμενα, οι δυνάστες μας, και οι ''φιλοκυβερνητικοί'' η τα καινούργια φιντάνια που προσέτρεξαν έπειτα της εκλογικής επιτυχίας; 

Η κυβέρνηση να αποφασίσει με ποιους είναι, ώστε να αποφασίσουμε και εμείς ποια αριστερά θέλουμε στη χώρα μας. Άλλωστε έχουν τα πλήρη στοιχεία όσων αφορά το ''σοσιαλιστικό'' ΠΑΣΟΚ και την κατάληξη του. 

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com 



Υ.Γ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ συνεχιστής όσων γκρέμιζαν την δημοκρατία ώστε να ορθοποδήσει η αδιαφάνεια, η αντισυνταγματικότητα, τα συμφέροντα, η διαφθορά και η πολιτικοοικονομική διαπλοκή;

Τα κομματικά φερέφωνα επαρκούν να πείθουν τους ''αδαείς'' ψηφοφόρους όταν είναι γνώστες των αυταπόδεικτων;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γ. Κουρδομένος: Η κυβέρνηση να αποφασίσει με ποιους είναι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">