ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πρώτη Ύλη - Προβολή Ταινίας στο Αυτοδιαχειριζόμενο π. Κάμπινγκ Βούλας
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ Π. ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΒΟΥΛΑΣ

Παρασκευή 17 Απριλίου στις 8.30 μμ
Πρώτη Ύλη
(Ο τόπος της απόρριψης)

Έτος παραγωγής: 2012
Σκηνοθεσία: Χρήστος Καρακέπελης
Σενάριο: Νατάσα Σέγγου, Χρήστος Καρακέπελης

Τα όνειρα μεγάλων χαλυβουργιών για σχεδόν τζάμπα άχρηστα μέταλλα, οι περιβαλλοντικές υποχρεώσεις της Ελλάδας και το δυτικό όνειρο μιας στρατιάς παράνομων μεταναστών συναντιούνται σε μια σειρά παραγκουπόλεις, στη σκιά του Παρθενώνα. 

Τρεις Ρομά από την Αλβανία, δύο Ινδοί, ένας Τούρκος και ένας Έλληνας, δείγμα μόνο της απέραντης στρατιάς των ντεσπεράντος που ανακυκλώνουν τα μέταλλα μιας ολόκληρης χώρας, είναι οι ήρωες της «Πρώτης Ύλης», όπως πρώτη ύλη αποτελούν κι αυτοί.

Το ντοκιμαντέρ, πίσω από αυτούς τους συλλέκτες scrap οι οποίοι ταΐζουν με φτηνή πρώτη ύλη τα καμίνια των χαλυβουργιών, πλουτίζουν μια αλυσίδα μεσαζόντων και κρατούν το πάθος του κόσμου για την παραγωγή αγαθών άσβεστο, καταγράφει την πορεία μιας σύγχρονης Ευρώπης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο των πεζών
Εθελοντές Αυτοδιαχειριζόμενου χώρου π. Κάμπινγκ Βούλας

* Υποσημείωση του Γ.Κ: Το βίντεο σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά μια κινηματογραφική προβολή, απλά πρέπει να θυμίζουμε πάντα το ΓΙΑΤΙ? σε όσα αισχρά  ακολούθησαν κατά της ΕΡΤ και κατά του ΓΛΥΦΑΔΑ FM, όπως και την καθολική αποσιώπηση από τη πλευρά όσων αξίωσαν την εκλογή τους τοπικά. 

Είναι απορίας άξιο πως απεδέχθη κάθε πολίτης στη χώρα μας τις εγκληματικές κυβερνήσεις - πολιτικούς, που είχαν βασική υποχρέωση την υπηρέτηση των πολιτών, και αντί αυτού δημιούργησαν θεσμική εκτροπή, διαπλοκή,  και προνομιούχους παρανομούντες, οι οποίοι βρίσκονται ακόμη στο απυρόβλητο, ώστε αυτοί να βρίσκονται στο κοινοβούλιο και τους δήμους της χώρας.

Σαφέστατα στις μέρες μας η ανακύκλωση ισχύει κατά κόρον και στο διαδίκτυο, όπου χιλιάδες ιστοσελίδες, blog, sosial media, κ.α. ανακυκλώνουν  την ύλη από τα διαπλεκόμενα ενημερωτικά site και μμε, που κάποια εξ αυτών είναι μετόχων των εταιριών - βιομηχανιών, ώστε να παραμένουν ισχυροποιημένοι οι λίγοι και οι ίδιοι/ες να βγάζουν τον επιούσιο η extra εισόδημα. Ο χαρακτήρας ανακύκλωσης δεν αλλάζει στο διαδίκτυο, δεδομένου ότι το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο. Η κυριαρχία των λίγων. Λόγω του ότι η ανακύκλωση ''ειδήσεων'' δεν έχει γίνει ακόμη ντοκιμαντέρ (ίσως το δημιουργήσουμε) σας θυμίζω ότι η έκταση του σήμερα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη της ανακύκλωσης μετάλλων.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πρώτη Ύλη - Προβολή Ταινίας στο Αυτοδιαχειριζόμενο π. Κάμπινγκ Βούλας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">