ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα

Του Γιάννη Κουρδομένου

Για όσα διαβάσεις στη συνέχεια, φυσικά αν το επιθυμείς, τίθεται αμφισβήτησή, και δεν έχω πλέον ούτε τη διάθεση να συνεχίζω να εκθέτω την αλήθεια. Ως Ελληνική κοινωνία φτάσαμε σε οριακό σημείο, καθολικότητας υποκρισίας και εμπαιγμού, και για όσους επιθυμούν να παρίστανται σε καθημερινές παραστάσεις όσα ακολουθούν τους καλύπτουν.

Θα θυμίσω ότι ορισμένα άτομα με στημένες εκλογικές διαδικασίες και παράκαμψη του καταστατικού επί χρόνια χάλκευαν κάθε εκλογική διαδικασία ώστε να βρίσκονται στο προσκήνιο, τόσο οι ίδιοι όσο και κάποιοι ακόλουθοι τους - ουρά. 

Επίσης, θα θυμίσω την καθολική αποσιώπηση και την αδράνεια παρεμβάσεων της ''οργάνωσης''  σε σειρά ζητημάτων διακομματικού χαρακτήρα, που υποδηλώνει ότι δεν υπάρχουν καλές προθέσεις.

Θα σας θυμίσω και τις συλλογικές αποφάσεις της οργάνωσης Γλυφάδας, όσων αφορά τους υποψηφίους των εκλογών, οι οποίες τέθηκαν εκτός από κλιμάκιο της Κουμουνδούρου, και θεωρώ ότι δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο. Όταν αυταπόδεικτα και οι οργανώσεις έχουν γίνει συμφεροντολογικού χαρακτήρα, του τύπου εμείς οι συγγενείς και οι φίλοι μας, κατά κάθε έννοιας δημοκρατίας, δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής. 

Οι νεοελληνικές παθογένειες και τα συμφέροντα υπερτερούν έναντι οτιδήποτε άλλου εντός των οργανώσεων, άρα κάθε έννοια πραγματικής αριστεράς, όπως και η δημοκρατική λειτουργία που αρμόζει σε μια οργάνωση χάνουν τον πραγματικό τους χαρακτήρα.

Κάποιοι εξ ημών δεν γίνεται να συμμετέχουμε σε στημένες διαδικασίες γιατί πληρώσαμε το μάρμαρο επί δεκαετίες και το ζητούμενο είναι η πραγματική δημοκρατία. 

Ενδεικτικό Παράδειγμα: Επιλέγουν κάποιοι κατόπιν συνεννόησης να ισχύει ότι τους εξυπηρετεί και τους βολεύει, άρα το κάθε μέλος το οποίο δεν δέχεται συντεχνιακού χαρακτήρα συμφέροντα, δεδομένου ότι εκμαυλίζουν κάθε επίπεδο δημοκρατικών διαδικασιών - αποφάσεων - δεν έχει καμία πιθανότητα με δαύτους. Το ότι αποφάσισαν πέντε έξι άτομα να χαλκεύουν τις δημοκρατικές διαδικασίες έναντι των υπολοίπων μελών, και προϊδεάζοντας και τους υπολοίπους να συμμετάσχουν στην παραποίηση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας, (σε στημένες - προαποφασισμένες διαδικασίες) δεν σημαίνει ότι αυτοί οι πέντε - έξι πράττουν ορθά,  ούτε όσοι τους ακολούθησαν συμπράττοντας στην ανυπαρξία πραγματικών δημοκρατικών διαδικασιών. 

Πραγματική δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει με αυτούς τους όρους και με αυτές τις νοοτροπίες. Αν δεν αποτελεί επιθυμία των νεοελλήνων η αυθεντικότητα, ας ρυθμίζουν εσαεί τα χαλκευμένα τους, άρα κάθε χρόνο το επίπεδο και ένα σκαλοπάτι χαμηλότερα.

Το κείμενο του φυλλαδίου της νέας καμπάνιας του κόμματος

Στις 25 Ιανουαρίου η ελληνική κοινωνία νίκησε το φόβο ανοίγοντας το δρόμο στην ελπίδα. Με την ψήφο του, ο λαός έδωσε ισχυρή και ξεκάθαρη εντολή για ανάκτηση της αξιοπρέπειάς του, για ανάσχεση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, για κοινωνική δικαιοσύνη και για την αποκατάσταση της δημοκρατίας σε μια χώρα ανεξάρτητη και περήφανη.

Όμως, αυτό που για τους λαούς είναι ελπίδα, για το ευρωπαϊκό και το εγχώριο κατεστημένο είναι η μεγαλύτερη απειλή. Γι΄ αυτό θέλουν να καταπνίξουν από τη γέννησή της την επερχόμενη αλλαγή σε Ελλάδα και Ευρώπη και να ανατρέψουν την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. Πρώτα, η προηγούμενη συγκυβέρνηση Σαμαρά–Βενιζέλου ναρκοθέτησε το πεδίο με στενά χρονοδιαγράμματα και μνημονιακές δεσμεύσεις (μέιλ Χαρδούβελη).  Στη συνέχεια, ήρθε η υπονόμευση της υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος με την ενορχήστρωση ενός σχεδίου πιστωτικής ασφυξίας της χώρας.

Η στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη. Κατ’ αρχάς για πρώτη φορά προωθεί το δίκαιο αίτημα του ελληνικού λαού για ανατροπή των ανάλγητων και αναποτελεσματικών πολιτικών λιτότητας. 

Τα συνεχή eurogroup δείχνουν ότι βρισκόμαστε για πρώτη φορά μπροστά σε μια επίμονη διαπραγμάτευση και όχι σε μια συνοπτική διαδικασία παράδοσης. Με τον λαό να ενημερώνεται και να διαδηλώνει και όχι να βρίσκεται πίσω από κλειστές πόρτες. Η κυβέρνηση, παράλληλα, βάζει σε εφαρμογή προγραμματικές δεσμεύσεις για την επαναθεμελίωση ενός ισχυρού, δίκαιου, δημοκρατικού και παραγωγικού κοινωνικού οικοδομήματος, ικανού να στεγάσει τη ζωή και τα όνειρα των τωρινών αλλά και των επερχόμενων γενεών. 

- Ο πρώτος νόμος για την ανθρωπιστική κρίση είναι γεγονός. Οι πιο αδύναμοι εξασφαλίζουν πλέον τροφή, στέγαση και δωρεάν ρεύμα. 
- Τα πρώτα μέτρα ανακούφισης για όσους χρωστούν στο δημόσιο ψηφίστηκαν (100 δόσεις).
- Οι πλειστηριασμοί α΄ κατοικίας καταργούνται.
- Ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι δεν απειλούνται πλέον με φυλάκιση για χρέη προς τα ταμεία.
- Το 5ευρο των νοσοκομείων καταργήθηκε, όπως και η συμμετοχή ανά συνταγή στα φάρμακα. Επιτέλους, παρέχεται δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και στους ανασφάλιστους.
- Ξεκινά άμεσα ο κοινωνικός διάλογος για την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. 
- Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ δίνει δίκαιη λύση στην ντροπή του «μαύρου».
- Τα κανάλια καλούνται να πληρώσουν όσα οφείλουν για τα χρόνια που ο λαός πλήρωνε ακριβά και δυσανάλογα.
- Η εξοντωτική για μαθητές και γονείς Τράπεζα Θεμάτων τελείωσε. Με το μεταβατικό σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι μαθητές αποκτούν τώρα περισσότερες ευκαιρίες.  
- Το σωφρονιστικό σύστημα εξανθρωπίζεται.
- Τα παιδιά των μεταναστών αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια.
- Κατοχικά δάνεια και πολεμικές αποζημιώσεις, επιτέλους,  διεκδικούνται.
- Συγκροτήθηκε Επιτροπή για το λογιστικό έλεγχο του χρέους.
- Ο λαός θα μάθει την αλήθεια για το ποιοι και γιατί επέλεξαν τα Μνημόνια.

Γράφουμε τη δική μας σελίδα στην ιστορία

Συμμετέχουμε, ελέγχουμε, στηρίζουμε, διεκδικούμε!
Το γνωρίζουμε όλοι. Ο δρόμος για την πολυπόθητη αλλαγή της ιστορίας σε αυτή τη χώρα, σε αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση, παραμένει μακρύς και δύσβατος. Σε αυτή την πορεία, όμως, ως κοινωνία δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν σκοπεύουμε να μείνουμε αμέτοχοι θεατές. Οφείλουμε, τιμώντας την απόφασή μας, να συνεχίσουμε μαζί το ιστορικό βήμα της 25ης Ιανουαρίου, να γίνουμε συνοδοιπόροι. Να συνδιαμορφώνουμε, επιτέλους, κάθε στιγμή το πού και πώς πηγαίνουμε, μακριά από τη λογική της ανάθεσης.

Γι’ αυτό, συμμετέχουμε. Είναι η στιγμή η πολιτική να ανακτήσει τις αξίες και την αίγλη που σκοπίμως της αφαιρέθηκαν. Είμαστε πολίτες. Ενημερωνόμαστε υπεύθυνα, κλείνουμε τα αυτιά μας σε κάθε είδους προπαγάνδα, σκεπτόμαστε, συνδιαλεγόμαστε και δρούμε. 

Είτε συλλογικά είτε ατομικά, σήμερα περισσότερο από ποτέ δεν περισσεύει κανενός και καμίας η γνώμη, η εμπειρία, τα όνειρα, η συνεισφορά. Πρέπει εμείς οι ίδιοι να πολεμήσουμε τις ριζωμένες νοοτροπίες. Να ζητάμε δικαιώματα και να αναγνωρίζουμε υποχρεώσεις. Αυτά δεν αλλάζουν με νόμους αλλά βήμα βήμα μέσα στην κοινωνία. Γιατί δεν θέλουμε να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν αλλά να χτίσουμε την χώρα σε στέρεες βάσεις, να πατάει στα πόδια της.

Γι΄αυτό, ελέγχουμε. Η κριτική και ο έλεγχός μας δεν εξαντλείται στην άσκηση των πολιτικών μας δικαιωμάτων με την ψήφο, ούτε στον δίχως απάντηση διάλογό μας με την τηλεόραση. Πάντα σε εγρήγορση, δίνουμε το «παρών» στον δημόσιο διάλογο για να επισημάνουμε λάθη και αβλεψίες. Για να διασφαλίσουμε ενεργά ότι η διακυβέρνηση, από τη χώρα ως τον δήμο και την κοινότητα, ασκείται με γνώμονα το συμφέρον των πολλών.   

Γι’ αυτό, στηρίζουμε. Ως λαός ενωμένος και αλληλέγγυος, αποφασισμένος και περήφανος, με το δίκαιο των διεκδικήσεων του ως εφόδιο, είμαστε το ισχυρότερο «χαρτί» σε κάθε διαπραγμάτευση, σε κάθε σύγκρουση με συμφέροντα και κατεστημένα. Η στήριξή μας είναι απαραίτητη από τοδρόμο ως τους χώρους εργασίας μας και τη γειτονιά μας. Στις μάχες που δίνονται και θα δοθούν από την κυβέρνηση για την ανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας, κυριαρχίας και προοπτικής, αυτό ισχύει: ή όλοι και όλες μαζί κερδίζουμε, ή όλοι και όλες μαζί χάνουμε.

Γι΄ αυτό, διεκδικούμε. O αγώνας για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της ισότητας, των δικαιωμάτων μας δεν είναι ούτε αποκλειστική υποχρέωση ούτε αποκλειστικό προνόμιο της κυβέρνησης. 

Ο αγώνας αυτός είναι καθημερινός και μας αφορά όλους και όλες. Ο αγώνας αυτός δεν τελείωσε στις 25 Ιανουαρίου, αλλά τώρα οφείλει να ενταθεί και να οργανωθεί. Από τους χώρους εργασίας ως τις κοινωνικές μας σχέσεις, από τη σχέση μας με το δημόσιο ως την έκθεσή μας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, από τους αγώνες για το φυσικό περιβάλλον και τον δημόσιο χώρο ως στις διεκδικήσεις για τα ανθρώπινα και τα εργασιακά δικαιώματα, οφείλουμε να δώσουμε νέα ώθηση. Γιατί, μην ξεχνάμε, τα δικά μας κινήματα είναι το οξυγόνο που δίνει ζωή στις κοινωνικές διεκδικήσεις.  

Η νέα σελίδα στην ιστορία της χώρας μας δεν μπορεί να γραφτεί με τον ίδιο τρόπο όπως οι προηγούμενες. 

Δεν θα αφήσουμε να γραφτεί ούτε με υπαγορευμένα μέιλ, ούτε με αντιδημοκρατικά διατάγματα. 

Θα γραφτεί από το δικό μας χέρι, με τη δική μας δύναμη και θα φέρει τις υπογραφές όλων μας. Για να ανήκει σε όλους μας.

Μέσω του syriza.gr μπορείτε να αναζητήσετε την οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή σας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος