ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο δεξιός δεν αλλάζει

Σε μια χώρα που ήρθαν τα πάνω κάτω, το μοναδικό που δεν άλλαξε και δεν ενδέχεται να αλλάξει είναι ο δεξιός.

Ο γνωστός τυπάκος που πράττει κατά το δοκούν για τα συμφέροντά του, αφήνοντας τη συνείδηση στην άκρη, και όπου αποδεικνύονται τα δυο μέτρα και σταθμά, όπως και ο διφορούμενος χαρακτήρας των ενεργειών του, αντί να αναθεωρήσει πράττοντας το ορθό σκέπτεται την υποβολή μηνύσεων.


Κύριε δεξιέ, αν θεωρείς ότι με μηνύσεις θα αναμορφώσεις την πραγματική εικόνα σου και θα αποδειχθεί ότι είσαι σωστός, να τις κάνεις, όμως μη ξεχνάς ότι τα χρήματα που θα διαθέσεις δεν είναι δικά σου, είναι των συμπολιτών μας, είναι δικά μας, άρα όποιος στρέφεται εκ του ασφαλούς με τα χρήματα των συμπολιτών μας κατά ημών κρίνεται.


Σαφέστατα θα υπάρξει και η ανταπόδοση, δεδομένου ότι δεν έχει υπάρξει η ενδεδειγμένη ενέργεια από τη πλευρά της διοικήσεως σας σε αιτήματα σαφέστατου χαρακτήρα που προϋποθέτουν ορθή χρηστή διοίκηση από τη πλευρά των αιρετών.


Όσοι επέλεξαν να παρανομούν σε σύννομες πρωτοκολλημένες αιτήσεις, την ίδια περίοδο που βάζουν από το παράθυρο φίλους και παραταξιακούς στο δήμο,  δεν πρέπει να κριθούν από την δικαιοσύνη;


Επίσης, όσοι αξίωσαν ψήφους την προεκλογική περίοδο με βασικό επιχείρημα ότι είναι ανεξάρτητοι κομματικών επιρροών και αγκυλώσεων, και βάζουν σε πρώτη προτεραιότητα την Γλυφάδα, ενώ έβαλαν σε πρώτη προτεραιότητα να πάρουν από τους πολλούς και να παρέχουν στους έχοντες και κατέχοντες, (Βλέπε 2.000.000 εκατομμύρια στη Μητρόπολη)  δεν πρέπει να κριθούν από την δικαιοσύνη;


Αποσπάσματα της προεκλογικής ομιλίας Γιώργου Παπανικολάου στις 30.04.2014 με επισημάνσεις του Γιάννη Κουρδομένου


Παπανικολάου: Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, Έχουμε πάρει μια απόφαση. Να αλλάξουμε την πόλη μας. Να αλλάξουμε τη Γλυφάδα μας. Να φέρουμε μία νέα κουλτούρα στη διοίκηση της πόλης μας. Να απαλλάξουμε το Δήμο από αντιλήψεις δεκαετιών, που τον κρατούν πίσω. Που κρατούν πίσω τους πολλούς, προς όφελος των λίγων. Που κρατούν πίσω μια ολόκληρη πόλη, για να εξυπηρετούνται λίγα και συγκεκριμένα συμφέροντα. Όλα αυτά τελειώνουν. Από τις 18 Μαΐου γυρίζουμε σελίδα. Με τη νίκη της παράταξής μας στις δημοτικές εκλογές, ξεκινάει μία νέα εποχή. Στο κέντρο των επιλογών μας μπαίνουμε πλέον όλοι εμείς, οι δημότες της Γλυφάδας.

Κουρδομένος: Τελικά ποιοι είναι οι πολλοί και ποιοι είναι οι λίγοι; 
Δεν έχουν ονόματα; 
Εμείς γνωρίζουμε ποιοι είναι οι λίγοι που υπηρετούνται από τις κακοδιοικήσεις στη Γλυφάδα, πείτε και εσείς δημόσια πότε υπηρετήσατε εμάς, έστω μια (1) φορά.

Παπανικολάου: Είμαστε εδώ για να δώσουμε τέλος στην περίοδο της αδιαφάνειας. Της αδιαφορίας. Της εγκατάλειψης. Είμαστε εδώ για να δώσουμε έναν ωραίο αγώνα. Τον αγώνα της συμμετοχής. Της αλληλεγγύης. Της καθημερινότητας. Της ανάπτυξης.

Κουρδομένος: Η ανάπτυξη που επικαλείστε περιορίζεται στα συμφέροντα φίλων παραταξιακών, ημέτερων, διαπλοκής, και όσο για την  αλληλεγγύη έχω τα πειστήρια - αποδείξεις - ακριβός του αντίθετου. Αν δεν υπήρχαν κάποιοι εξ ημών να δημοσιοποιήσουν τα κακώς κείμενα στο δήμο Γλυφάδας οι συμπολίτες μας θα έμεναν αποκλειστικά στη εικονική διαφάνεια και στα ευχολόγια - λιβάνισμα - όσων βάλατε από τα παράθυρα στο δήμο.

Αυτά υποσχόταν ο κ.Παπανικολάου, με τη στήριξη των υπολοίπων που αξίωναν τη πρόσβαση τους στο δήμο, και σας ρωτώ δημόσια διαπιστώσατε να ισχύουν;

Επιπροσθέτως, ο κ.Παπανικολάου στις ομιλίες - πρόγραμμα - της παράταξης του είχε συγκεκριμένη τοποθέτηση όσων αφορά την δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου στο Ελληνικό, ενώ στο παρασκήνιο ως κόμμα (Νέα Δημοκρατία) μαγείρευαν σχέδιο νόμου για το στρατόπεδο της Τερψιθέας. 

Να σας θυμίσω τι δήλωνε ο κ.Παπανικολάου: Πρώτον: Δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, με βάση το νόμο για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού του 2012, που δίνει σαφώς τη δυνατότητα αυτή.

Παπανικολάου:  Έχουμε πάρει την απόφαση να φτιάξουμε μια πόλη πρωταθλήτρια στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων. Δεν χάνουμε ούτε μία ευκαιρία. Το Καρπενήσι πέρυσι ήταν πρώτος στην Ελλάδα δήμος σε ποσοστό απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων. Έχουμε τη γνώση, τη θέληση και το σχέδιο για να είναι η Γλυφάδα μας πολύ σύντομα στην πρώτη θέση πανελλαδικά και ανάμεσα στις πρώτες πανευρωπαϊκά!

Αμέσως μετά τις εκλογές, εντάσσουμε την πόλη μας σε κάθε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ή δράση που μπορεί να συμμετέχει. Μελετάμε προσεκτικά και απορροφούμε και το τελευταίο ευρώ για προγράμματα που αφορούν υποδομές του δήμου μας. Αξιοποιούμε κονδύλια από το νέο ευρωπαϊκό ταμείο για την καταπολέμηση της φτώχειας για να ενισχύσουμε τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Έχουμε πάρει την απόφαση να φτιάξουμε μια πόλη με αληθινές δομές αλληλεγγύης, όπου κανένας πολίτης δεν θα είναι δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας.

Το ξαναλέω και δεν θα κουραστώ να το λέω: Κάθε ευρώ που δίνει ο δημότης της Γλυφάδας θα ξέρει που πηγαίνει και γιατί πηγαίνει εκεί. Κάθε ευρώ θα πιάνει τόπο. Κάθε ευρώ θα αξιοποιείται προς όφελος των πολλών και όχι για την εξυπηρέτηση των λίγων! Αυτό είναι το πρόγραμμά μας, που σας παρουσιάζουμε σήμερα. Με συγκεκριμένες και μετρημένες προτάσεις για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Για την καθημερινότητα όλων μας. Για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. Για την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας, που τόσο έχει ανάγκη η Γλυφάδα.

Αυτά περιληπτικά αρκούν κ.Παπανικολάου ώστε να κρίνεστε από το σύνολο των συμπολιτών μας δεδομένου ότι σχεδόν τίποτα από όσα διακηρύξατε και αποτελούσαν το πρόγραμμά σας δεν ισχύει; Μπορώ να πιστοποιήσω όσα γράφτηκαν από εμένα με παροχή αποδείξεων, όπως και τις βλάβες που έχω υποστεί κατόπιν των αιτήσεων και των δεδομένων παρανομιών από τη πλευρά κακοδιοικούντων οι οποίοι εξαπάτησαν για μια θέση διοίκησης χωρίς τη δυνατότητα συνέπειας.

Αν επιθυμείτε μηνύσεις εις βάρος μας με τα χρήματα των συμπολιτών μας, θα κληθείτε να παρέχετε τις αποδείξεις ισχύος όσων αποτελούσαν το πρόγραμμά σας, και για ποιους λόγους αντί της ωφέλειας των πολλών και της πόλης φροντίσατε την ωφέλεια των φίλων και παραταξιακών σας.

Μήπως είχαν σειρά προτεραιότητας οι παραταξιακοί σας;
Η μήπως έχουν σειρά προτεραιότητας όσοι έχουν κάνει το δήμο και τις υπηρεσίες του δήμου δεύτερο σπίτι τους πλευρίζοντας καθημερινά αιρετούς και διοικούντες; (Αντιλαμβάνεστε επαρκώς τι εννοώ)

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο δεξιός δεν αλλάζει Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">